Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2016 14:27 - ПИСМО ОТ СМОЛЯН ДО МЕН
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2032 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                                              До Министър-Председателя

                                                             На Република България

                                                             Г-н Бойко Борисов

 

                                  С    И    Г    Н    А    Л

 

                     От   Георги Атанасов Данчев ЕГН – 5107236027           

                     от гр. Смолян ул.”Персенк” № 34

 

                                        Господин Борисов,

 

Изпращам Ви сигнал в който ясно се очертават контурите на корупционна схема в която преки участници са бившия Министър на Вътрешните работи и Правосъдието, а понастоящем   конституционен съдия,  Георги Петканов и бившия Директор на ОДП Смолян, Никола Михайлов.

              През 2001 година НДСВ идва на власт с основното послание към избирателите За нов морал в политиката. Човекът който символизираше това послание по онова време беше водачът на листата в 22-ри МИР от НДСВ – Професора по финансово право Георги Петканов.

              Веднага след изборите през юни 2001 год., новоизбрания министър Петканов, започна поредица от действия свързани с разкриване на престъпления извършени от предишните управляващи. Една от най-нашумелите проверки в Смолян бе тази свързана със строителството на “Кетевска махала”. При нея нееднократно Министър Петканов, както и новоназначения от Петканов, Директор на РДВР – Смолян – Никола Михайлов  публично тръбяха пред Смолянската общественост, че има извършени престъпления свързани с неправилното изразходване на средства, както и със обвинения, че не са вложени необходимите материали при извършване на СМР. Обект на разследване бяха фирмите участващи в изпълнение на строителните работи, а конкретните лица, които ги представляваха бяха Марчо Марков, Малин Симов и Георги Панайотов. На Георги Панайотов бе иззет целия счетоводен архив свързан с “Кетевска махала” от органите на Икономическа полиция – Смолян. На брифинг пред журналисти Министър Петканов казва: ”Ще има разследване за обекта “Кетевска махала”, който се работи в дните преди изборите . След 2 месеца ще можете да публикувате разкритията. Сега укриват част от доказателствата, тъй като поискаха проверка от страна на прокуратурата но са янлъш.  Данните са налице-колкото и да ги прикриват следите остават. Има грубо нарушение на закона.”

                    На 19.07.2002 год. от парламентарната трибуна Георги Петканов казва: “Журналистите ме попитаха дали моите подозрения са се потвърдили по отношение на престъпления, извършени във връзка с “Кетевска махала”. Казах: “Да потвърдиха се “ “На какво ниво”- попитаха те. Отговорих “На високо смолянско ниво”.  По нататък Петканов продължава  “От извършените преводи през 2000 г. – 2001 г. е видно, че главните изпълнители на строително-монтажните работи по обект “Кетевска махала”, първа фаза са БКС и едноличен търговец “Марчо Марков” а Тераком и “Стилстрой” са само посредници и разпределители на тези средства”. На въпроса на Веселин Черкезов – “Кой е извършил тези престъпления” Министър Петканов отговаря “Не бих могъл да ви посоча персонално кой е извършил това престъпление. Аз се надявам това съдът да го направи.  Аз казвам, че според мен, подозренията за извършено престъпление са налице и сега го твърдя тука. Според мен има извършено престъпление. Обществеността трябва да знае тези факти – че частни фирми в продължение на две години са взели 6-7 милиона държавни пари и оперират с тях. Това е престъпление”.

                  В две от тези частни фирми, които визира Министър Георги Петканов, управляващ съдружник и собственик е Георги Панайотов а именно в БКС – Смолян и “Стил Строй АД, която междупрочем пък е мажоритарен собственик на БКС.  Самият Министър Петканов в амбицията и желанието си,  да докаже извършено престъпление осигури десетки хиляди лева от бюджета на МВР за извършване на експертизи.

                  Публичните изявления на Петканов и Михайлов свързани с оценките им по казуса “Кетевска махала” създаде негативен образ в общественото пространство и срина доверието на клиентите към  гореизброените лица и фирми. Единия от тях – Марчо Марков бе принуден да премести бизнеса и офисите си в Пловдив.

               Във  времето Смолянското общество така и не разбра, как тихо мълком, следственото дело по “Кетевска махала” беше приключило с мнение, че няма извършено престъпление, как  десетки хиляди лева от бюджета на МВР бяха потънали като “вода в пясък”, а Георги Панайотов от обект на разследване стана неразделен приятел на Петканов и Михайлов. Дружбата на тримата е публично известна и те не крият това от Смолянската общественост. В годините, тази дружба намери и съответния материален израз, като за сметка на обикновения Български данъкоплатец всеки от тях задоволи своя материален интерес.

              Със Заповед № Я 1769/17.12.2004 год. на Директора на РДВР Смолян-Никола Михайлов възлага на ЕТ”Георги Панайотов”  без търг, по Наредбата за специални обществени поръчки, правото да извърши основен ремонт на сградата на Полицейско управление и учебен център в село Баните на стойност 960000.00/деветстотин и шестдесет хиляди лева/ лв., като процедурата изисква задължително, положителното становище на министър Петканов.

             Ето го новият морал в политиката – обекта на разследване на извършено престъпление получава право без търг да извърши СМР за близо 1 милион лева, от тези които само преди една година са го обвинявали в извършени престъпления.

               След приключване на строителните работи, по време на откриване на обекта, по предложение на Директора на ОДП-Смолян, Никола Михайлов Министър Георги Петканов награждава строителя Георги Панайотов с лично огнестрелно оръжие.

               Този случай има и своето продължение:

               Георги Данчев е имал наследствен имот, не застроена земя от две части, находяща се в ж.к. “Невястата” в гр. Смолян. Научавайки за този имот бившия Директора на РДВР – Смолян Никола Михайлов и съпругата му Рада, които се познавали с Данчев започнали да го агитират да им го продаде на по-ниски цени от пазарната, като в замяна на това, Михайлов щял да назначи дъщеря му на работа в ОДП – Смолян. Михайлови започнали да посещават дома на Данчеви и да ги уговарят да им продадат имота, върху който смятали да си построят къща с офиси. Така контактите им зачестили и се отпочнала подготовка на сделката, която се осъществила на два етапа. Когато наближило времето да се изповяда първата покупко-продажба, Михайлов извикал в кабинета си Георги Данчев и му представил непознат за него господин на име Георги Панайотов. Обяснил му, че лично той като служител на МВР и директор на ОДП – Смолян не можел да купи имота. Това щял да направи Георги Панайотов , който бил строителен предприемач и щял да му построи къщата. До цялостното приключване на сделката, Михайлов бил много внимателен и учтив и непрекъснато повтарял, че ще спази обещанието си и ще назначи дъщеря му на работа в ОДП – Смолян, първоначално временно, а после за постоянно. Действително няколко месеца след първата покупко-продажба, дъщерята на Данчев била назначена на работа по чл.68 ал.1 т.3 от КТ. След втората покупко-продажба Михайлов коренно се променил. Започнал да го отбягва и да преназначава дъщеря му, докато накрая, след две години и половина работа я уволнил. На опитите на Данчев да му се обади по телефона, Михайлов псувал и прекъсвал разговорите. За последната  среща на Данчев и дъщеря му с него са чакали три часа в приемната на ОДП – Смолян. След като ги приел за пет минути, Михайлов им казал, че се чудел дали да ги приеме или не. Започнал да се кръсти и да се оправдава с някакъв закон. Държал се арогантно и буквално ги изгонил.

        На практика Никола Михайлов е злоупотребил с властта си, като е измамил семейство Данчеви от позициите на поста който е заемал срещу обещание да назначи дъщеря им на работа в ОДП –Смолян, да продадат земята си на  Георги Панайотов на по-ниска цена от пазарната, на която ще се строи къща и офис на сем.Михайлови.

        Прави впечатление, че върху закупената земя от крупния строителен предприемач Г. Панайотов не е построена къща за Михайлов, а два жилищни блока.  В единия от тях луксозен мезонет има бившия министър на вътрешните работи а понастоящем избран за Конституционен съдия Георги Петканов.

                               Господин Борисов,

          Според мен конституционния съдия олицетворява в най-висша  форма държавността, морала и законността в държавата. Искаме да попитате господин Петканов,  съвместимо ли е с морала на конституционния съдия:

 Да придобиеш недвижим имот/ луксозен апартамент /, върху земя, която е придобита чрез измама /и в момента тече проверка на прокуратурата/,  от строителен предприемач, който преди това е бил обект на репресии и самия ти в качеството  си на министър на вътрешните работи си го обвинявал публично в извършване на престъпления, а след година време си му възложил строителни работи без търг в размер на 960000.00лв. и си го наградил с лично оръжие.

         Апропо не е ли това точно копие на схемата по която МАФИЯТА  прави парите си.

1.    Взема страха на жертвата – в случая Георги Панайотов

2.     Влиза в съдружие с него – възлага му изпълнение на строителни работи в големи размери за сметка на държавата.

3.    Разделя печалбите с жертвата – Петканов получава луксозен мезонет, а Михайлов съдебната закрила на Петканов.

 

                                           Господин Борисов,

 

           Не мога да си обясня защо сигналите които давам срещу бившия Директор на ОДП-Смолян, Комисар Никола Михайлов се изпращат от Смолянската Прокуратура в Окръжна Прокуратура Кърджали и от там се прекратяват. Друго, което не мога да си обясня е с какво са свързани посещенията на Конституционния съдия Георги Петканов в сградата на  Смолянския съд, след като наскоро прочетох в Афера.бг,  че той се е опитвал да влияе върху вече взети съдийски решения.

 

         …………..2010 год.                  

          гр. Смолян                                         

                                                      Георги Данчев……………………..




Гласувай:
2



1. romanticgirl25 - Познавам Панайотов от близки хора и семейството му сега
14.10.2016 01:26
Страда заради застроените но не птодадени имоти
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11793121
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930