Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2015 16:50 - БОГ ДА ПРОСТИ ТЛЕННИТЕ ОСТАНКИ НА СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2086 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ПЪЛНАТА ДЕГЕНЕРАЦИЯ НА СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА Е ФАКТ

Малко история.

Сегашната съдебна система води началото си от т. нар. „Народен съд”. Този „съд” никой не го е отменял или реформирал. Така съществува 70 години и вече е напълно деградирал. Т. нар. „Народен съд” не беше държавна,  а партийна структура. Още от самата подготовка на юристите се започваше и партийната комунистическа подготовка и като правило съдиите, следователите и прокурорите минаваха през специална проверка. Освен това те ставаха и членове на БКП. При това положение се получаваше един абсурд. Като съдии, прокурори и следователи те дава клетва да спазват закона, а при влизане в БКП даваха втора клетва, различна от първата. Тази шизофрения, макар и без специален текст продължава и сега. На времето правеше впечатление общият сценарий, по който протичаше един съдебен процес. Милицията и ДС залавяха някого. Още преди да е завършило следствието по цялата страна започваха да се правят открити партийни събрания и да се осъждат заловените. В същото време медиите повтаряха партийните решения. Най-накрая и съдиите казваха същото и нещата приключваха.

Да виждате сега някаква разлика?

Сега ще ви покажа как работят сегашните съдии и прокурори.

Тази година ме арестуваха 11 пъти. А съм хвърлял домати над 40 пъти. Следователно трябва да бъда осведомен защо не съм задържан за нещо, за което съм задържан друг път. Да не би изпълнителната власт да има някакви свои, неизвестни за  нас, закони? Например, ако хвърлям домати при температура под 22 градуса не е престъпление, а ако е над- е престъпление. Или на четна дата е престъпление, а на нечетна-не.Просто не мога да проумея това. При всичките ми задържания първоначално ми повдигаха обвинение по чл. 325 от НК. Първите два пъти съдиите изобщо не дадоха ход на делото и хвърляха в коша обвиненията. След това от полицията  пращаха в прокуратурата полицейското предложение. В осем от тях прокуратурата отказа да повдигне обвинение по НК. В три-не отказа. Те, обаче, се провалиха в съда. След като не успяха по НК, решиха във всички случаи да ме обвинят по УБДХ /Указ за борба с дребното хулиганство/, който е приет и публикуван в ДВ на 12 декември 1963 г. и е следствие на едно писмо-заповед на Кремъл до Живков. В него се визират несъгласните с политиката на БКП.  Същият текст се ползва и сега. В 8 от влезлите в съда обвинения по УБДХ съдът ги отхвърли и не заведе дело. В две от тях даде ход на делото и с влезли в сила решения бях напълно и категорично  оправдан. Едно от тях, при странната съдийка от СРС Парпулова, завърши с осъдителна присъда, диаметрално противоположна на предишните две решения. Беше ми дадена максимална присъда- глоба-500 лева. Съдийката се държеше арогантно, отнемаше ми думата и се оказа, че не е избрана на принципа на случайността от всичките 47 наказателни съдии в СРС, а само от 4, които се оказаха хората на властта. Последните и думи бяха : „не ме интересуват решенията на колегите ми, които са ТЕ оправдали. Аз ще те натоваря максимално!”  Обжалвах в градския съд. Делото мина преди повече от два месеца, но още няма решение.

Държа да ви кажа, че всичките арести са по една и съща причина и няма нито един нюанс, в който да има нещо различно от действията ми. Излиза така, че практиката на прокуратурата и съда варира от „Осанна!” до „Разпни го!” Това просто не са прокуратура и съд. Опитват се да ми обяснят, че съдиите взимали решение по вътрешно убеждение. Добре! Но това вътрешно убеждение трябва да бъде в рамките на текста на закона и в създадените прецеденти. Ако за едно и също нещо можеш да бъдеш осъден или тотално оправдан, значи работата на Съдебната система трябва да бъде стопирана и незабавно коренно променена.

Сега вече стигаме до пълния абсурд!

Преди няколко дни получих решение от административен съд-София град по повод протест на заповед за задържане. Задържането ми беше за замеряне на депутати с развалени домати. То носи № 6449 от 26.10.2015 г. и е по повод протест за отменяне на заповед за задържането ми. Съдията се казва Полина Якимова. Решението е отказ от отменяне.

Припомних си същата съдийка в същия съд преди 2 г. 6 м. Тогава отново тя гледа същата заповед за задържане по същия повод от 2012 г. Решението знаете ли какво е?

То носи № 2516 от 15.04.2013 и категорично …отменя заповедта!

Представяте ли си каква е нашата Съдебна система? Един и същ съдия по един и същи повод с един и същ човек решава два абсолютно еднакви казуса по два диаметрално различни начина.

Нека някой се опита да ме убеди, че съдия Полина Якимова е решила и двете жалби по „вътрешно убеждение”.

И кьоравият ще види, че двете решения са взети при „вътрешно малоумие” и „външно убеждение”!




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stariatb - ОТ ПОЛЗА Е.
20.11.2015 17:20
Заядлив сте, но е от полза, при съществуващия непокизъм на съда.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11782737
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930