Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2015 10:37 - ПАРАДОКСЪТ, НАРЕЧЕН БЪЛГАРИН
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1443 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ПАРАДОКСИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ, БИТОВ И ИНДИВИДУАЛЕН ЖИВОТ

Българинът е парадоксално устроен индивид. Оттам идва и естествената българска шизофрения. Той е източноправославен, атеист и езичник едновременно. Според случая той изважда едно от тези превъплъщения и влиза в съответната роля.

Твърдението, че българинът е източноправославен и че източното православие е по-добро от всички останали е винаги в устата на българина, когато трябва да спори с някого. Но доводите му свършват дотук. Българинът не знае десетте Божи заповеди. Нещо повече! Той упорито не ги спазва не само защото не ги знае. Те му пречат да живее в съответствие със себе си. Как да каже „Не кради!” и „Не лъжи!”, след като е патологичен крадец и лъжец? Българинът не знае и да се моли. Той умее две неща-да псува и да роптае. Ако трябва да бъдем исторически точни последната голяма група вярващи хора в християнството  у нас са били богомилите. Не бива да се пропуска и Бялото братство, но то не е точно християнство, а микс от няколко религии, допълнен от оригинални постулати и практики. За съжаление и двете групи от вярващи са унищожени от властите у нас. Затова у нас са останали малко хора, които притежават действителни духовни ценности. Каготите у нас са огромното мнозинство от нацията.

Може ли един бандит, който е нарушавал напрекъснато закона и продължава да го нарушава, да излиза всеки ден по медиите и да ни учи да спазваме закона? Нещо повече! Той ни заплашва със закона и ни дърпа ушите като на дребни дечица, които са минали край него без да му кажат „Добър ден” и не са му целунали ръка.

Не става дума само за Буда. И колегите му са същите. У нас през последните 70 години се формира политическа шайка, която е иззела всички права върху собствеността и политическата власт и я употребява изключително за свои цели. Колкото и да е парадоксално на пръв поглед, на много хора това им харесва и те отиват на „избори” придавайки легитимност на шайката. Дали една шайка се нарича БСП, ГЕРБ, НФСБ, Атака, РБ, АБВ или както и да е, демагогията и престъпните практики са същите. Лично аз съм сигурен, че ако има датчици за наглост, незаконност, безотговорност, порочност и всички останали отрицателни качества, датчиците спрямо всички български политици ще покажат еднакъв резултат за всички-ще се счупят. В този план няма смисъл да си задаваме въпроса „Кой е по-лош?”. Защото дали ще се казва Бойко Борисов, Микаил Миков, Волен Сидеров, Цецка Цачева, Петър Москов, Ивайло Калфин или всеки един друг-отговорът е, че всички са еднкво непотребни политически боклуци. Достатъчно е да си зададем един прост въпрос: „Какво добро е направил вечният депутат Янаки Стоилов за повече от 25 години в българския парламент?”, за да си отговорим с една дума-НИЩО!

Сега ще ви разкажа за още два вчерашни парадокса:

В цял свят, когато има размирици, съответният министър, министър-председател или президент се връщат незабавно от посещение в друга държава или от отпуск и се опитват да овладеят ситуацията и да я нормализират. Унас има уникална стачка на полицията, а министърът на вътрешните работи си взима трътката под мишница и заминава за Лондан. Коментарът е излишен.

Вчера румънският премиер Виктор Понта подаде оставка заради починалите в огъня на една дискотеке 32 души и около 200 ранени. У нас годишно по улиците и пътищата се избиват 1 200-1 300 български граждани и се раняват и осакатяват 12 000-14 000 души. Да сте чули за оставка на министъра на транспорта? Още повече, в това министерство съществува организирана престъпна група воглаве с него, която продава изпити и документи на водачи на МПС без никакво образование и необходимите качества да управляват антомобил. На практика те създават армия от убиици. И не само на българи, но и на чужди граждани. Миналата година хванаха ОПГ от българи в Италия, която продава книжки на италиански граждани. Такива групи има още в Германия, Белгия, Испания и в други държави. Когато протестирах с домати срещу тези убийства по пътищата не дойде нито един близък или приятел на избитите и осакатените, за да ме подкрепи. Има една асоциация, която претендира, че ще се бори против войната по пътищата, но ръководството и е доминирано от ГЕРБ. И се получава нов парадокс-Герб хем избива българите, хем ги защитава. Дори в Народното събрание има една депутатка от ГЕРБ, която загуби детето си преди около 5 години, но не прави нищо, за да спрат тези убийства. Когато я потърсих, тя ядосано ми каза, че не желае да разговаря с мен. Това ме накара да се замисля и установих, че тя е успяла да убие в себе си един природен инстинкт-майчиния. Да убиеш природата не е никак лесно. Тя е дефинитивна и би трябвало да е невъзможно. Но у нас и този парадокс се случва.

В Европа демокрацията е факт, макар и в различни форми и нюанси. У нас демокрация има само на книга. Парадоксално е, но е факт, че българинът не харесва демокрацията, защото тя е слаба централна власт. Българинът обича силната власт на диктатурата, защо тайно се надява да влезе във властта.

А нещата са прости. Трябват само четири неща у един човек, за да премине животинската бариера и да се превърне в нормален човек.

Те са ЧЕСТ, ДОСТОЙНСТВО, СОЛИДАРНОСТ И МИЛОСЪРДИЕ!

И десетте Божи заповеди, разбира се



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. andrei - Нямам какво да добавя от написаното,
05.11.2015 11:32
освен че демокрация има само за партокрацията и олигарсите,които я разбират и употребяват единствено за себе си,а за целокупният български народ практикуват,диктатура и феодални отношения!Тоест,демокрация в България липсва,която не е празна дума,само че демокрацията и социалната справедливост са напълно съвместими,което българската партокрация и олигархия не приема!Поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11817713
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930