Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2015 11:31 - ЗА ВЯРАТА, ТЯЛОТО И ДУШАТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1797 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
КАК СЕ СЪЗДАВАТ КОНФОРМИСТИ

Конформистите не се раждат. Те се създават. В тов отношние ние, бългрите, сме пословични създатели на конформисти от векове.
Несъгласието с мнозинството у нас винаги се е считало за лошо, неправилно и трябва да бъде смачкано и унищожено. Българинът смята силата за правилното нещо. Тази дълбока деформация съществува от векове. Достатъчно е да си спомним за разправата с богомилите и ще видим, че нашата измислена толерантност всъщност е апатия и страх от наказание. За българина, за  съжаление, истината е това, което казва силният или мнозинството. Дори и да е убеден, че истината е различна от мнението на мнозинството, българинът си трае и дори се присъединява към него. Това показва  ниско ниво на чест, достойнство, последователност и принципност. Тук ще се позова на една поговорка, която ясно и точно доказва това:
ПРЕКЛОНЕНАТА ГЛАВИЦА САБЯ Я НЕ СЕЧЕ!
Българинът върви подир силата и властта мърморейки и роптаейки. Но по-строшното е, че българинът учи детето си да бъде "твърд" конформист. С други думи това означава "Нищо не зависи от мен!". 
Това самопризнание убива не само самочувствието на човека. Още по-страшно е че така се убива истината и се преминава в един насилствено създаден нечовешки свят. В този свят, който е рай за диктаторите и управниците с много нисък интелект, действително правилата са само две-слушай и изпълнявай. В този свят многообразието на човешкия живот напълно липсва. Клишето замества мисълта, а послушанието е издигнато в най-висша степен на  социално качество. Убивайки истината,българинът се превръща в един роптаещ егоист, който се самосъжалява и обвинява за това всички останали. Откзът от протест, борба за чест и достойнство, солидарност с другия, който казва истината, прави от човека получовек и гарантира дългата власт на тиранията.
Разбира се, не само родителите са виновни за това безумие. Фактът, че по традиция децата с възпитават основно от бабите и дядовците, които живеят с половин век назад е достатъчен, за да се конформират подрастващите, включително и чрез начина на мислене,  говорене и действие на обкръжаващите детето. Тук не бива да се пропуска и въздействието на училището, неписаните обществени закони /традициите/, покойната българска православна църква, конформистката културна политика и медиите. Естествено, интернетът също не бива да с пропуска. Той става основен източник на субкултура както като информация, така и като средство за общуване между децата и тийнейджърите.
Традиционно  и вредно е и дълбоко настанилото се в характера на българина чувство, че хитростта и наглостта са печелвши и полезни качества. Че те не само заместват интелекта и познанието, но са и по-висши от тях. Това  изкривява ценностната система на българина и го тласка в грешната посока.
Не бива да се забравят и народните приказки, митове и легенди. Те също са характерообразуващи и объркват децата за цял живот. Самото начало на приказката е "Имало едно време. Кото се приема, че това добро, което се е случило някога веч не може да се случи. В същото време учебниците ни, осбено по история и литература са всичко друго, но не и полезни и исторически и ментално точни. Те повтарят стари митове и създават нови. От 200 години, например, русофилството се насажда като сакрално, докато историческте документи и политиките на Русия и СССР говорят точно за обратното.
Смешно и тъжно е и приемането на тялото на Исус Христос като най-сакралноото нещо за християнина. Всъщност, именно презирайки тялото си, Бог е заложил на духа и душата. Ако искаме да приемем Бог, то това, което трябва да ни стане ръководно начало не е вярата в една личност, а в неговия дух.
А духът на Бог са неговите 10 заповеди. Те създват ценностната система на индивида и са база за развитие на характера на личността. Учудва ме фетишизма с т. нар. "мощи", които изместват Декалога. По този начин се метериализира нещо, което не може да бъде материализира-Духът.
Затова материализмът погубва духа и ценностите на българина.
И ако искаме да оправим държавата си, ако искаме тя да оцелее и да се развива, трябва да определим правилата на обществения закон.
Само тогава ще се оправи Съдебната система, обществените отношения и всичко на територията на страната ни.



Гласувай:
1



1. kusshel - Аз имам гръцко-италиански прои...
10.10.2015 11:42
Аз имам гръцко-италиански произход и съм темпераментен човек. Да ви е.. в тъпите, продажни чутури!

искам незабавно да се закрият фашистките американски щати те да преминат към великата Русия, всички наши гъзолизци които не се кланят на Вова Путин, да се разстрелят..
първи принцип на Куш - аз не съм българин, аз съм руснак и комунист

д...а вашта мама
цитирай
2. bosia - до кушел
10.10.2015 11:52
Сега разбирам защо си пишеш името с малка буква. Ако успееш да определиш какви са генетично гърците и албанците, ще разбереш, че най-вероятно произходът ти е арабско-албански.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11742528
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031