Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2015 10:12 - НЕ НИ ТРЯБВА ВЪНШЕН ВРАГ. НА НАС И СОБСТВЕНИТЕ ПОЛИТИЦИ СА НИ ДОСТАТЪЧНИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1753 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.08.2015 10:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЕДНА ДЪРЖАВА ПРОТИВ ЕДИН НАРОД

 

Има немалко държави в историята, които са работили частично илитотално против народа си. Има и немалко исторически факти как са свършвали тези битки на властта срещу народа. Народите и властите, където това се е случило имат историческа памет и се стараят да не повтарят грешките си втори път.

България е особена държава, населена с особено население.

Тук нито властите, нито народът нямат историческа памет и не искат да имат. Не искам да цитирам Конфуций, защото не звучи никак патриотично.

Затова ще ви представя един сериал за биткта на един човек, който работи и се бори за себе си и близките си. Човек, който се нуждае от всеобща подкрепа, но получава точно обратното. Както от властите, така и от медиите, така и от гражданите на нашата клета държавица.

Във всяка една нормална държава властта подкрепя бизнеса, защото събира данъци, намялява безработицата и увеличева стоките на пазара. Това, по принцип, се казва „Благоденствие”, но за българските граждани е непонятно и неизвестно. На оцеляващия и хлипащ българин му е през дедовия за благоденствието. Той иска той да живее добре без да го е еня за другите. Тази позиция е описвана многократно в българската литература, хроники и има пряко отношение към много български пословици и поговорки, които шокират един свободен човек, дошъл от свободна държава.

Сагата на Янко Буюклиев от Пловдив е достатъчно ярка и емблематична за наглостта властта у нас и мълчаливото овчедушие, с което обикновения българин приема това.

Тази сага е много по-обемна от това, което ще видите, но и това е достатъчно, за да разберете за какво служи у нас държавата и как упорито държи да пречупва българина, за да го направи свой роб.

Тук непременно трябва да добавя, че последните 70 години неимоверно катализираха процеса на заробване и на практика пречупиха гръбнака на обществото, като го превърнаха в едно блеещо овче стадо.

Четете и мислете!

Особено тези, които можeте да го правите!
Не ни трябва война. Ние и така ще си изчезнем, ако продължаваме да блеем и да чакаме "бащицата" да ни нахрани.
Поради важността на случая, в края на седмицата ще пусна допълнен и разширен вариант на сагата, заедно със снимки на варварското отношение на определени лица с чуждо имущество и имот и бездействието на МВР, ДАНС, Пракуратура и други държавни институции по случая.
Босия

                                                                                                         

                                                                                                           Г-НГЛАВНИЯ ПРОКУРОР

                                                                                                                
Р.БЪЛГАРИЯ

                                                                                                                Г-НСОТИР ЦАЦАРОВ

                                              

                                                                

                                                                                                               КОПИЕ:
ДО Г-Н ПРЕЗИДЕНТА Р. ПЛЕВНЕЛИЕВ

 

                                                                          

КОПИЕ:                                                                                                         
ДО АПЕЛАТИВНА СПЕЦИАЛИЗИРАНА

                                                                                                        ПРОКУРАТУРА – СОФИЯ

 

                                                                                

 КОПИЕ:                                                                                                       ДОПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ


 КОПИЕ:                                                                                                         ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

                                                                                 


КОПИЕ:
                                                                                                        
ДОПРЕДСЕДАТЕЛЯНА ОКРЪЖЕН СЪД ПЛОВДИВ

                                              

                                                                           

                                                                                                          …………………………………………..

                                                                                                          …………………………………………..

 

 

ОТВОРЕНО ПИСМО-СИГНАЛ

(чрез медиите)

Подател: Янко Костов Буюклиев – собственик на пъстървово стопанство гр.Лъки,

с годишен капацитет 265 т. пъстърва годишно

от гр.Пловдив, ул.”Енисей” № 5

тел.: 0889 / 12 58 96

 

ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

ГОСПОДИН АПЕЛАТИВЕН ПРОКУРОР (АСП),

ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,

УВАЖАЕМИ СЕЗИРАНИ,

ГОСПОЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ,

 

            Обвинявам Бойко Борисов – Министър председател на Р. България (за втори път му повдигам обвинение), Анжелина Тотева – началник на политическия кабинет на Министър председателя (писмо № 6844/02 от 23.01.2015 г., подписано от нея), Миглена Кунева – вицепремиер и МВР-министъра Веселин Вучков, Апелативния прокурор на Пловдив и Окръжния прокурор на Пловдив в укриване на следните престъпления извършени в собственото ми пастървово стопанство гр.Лъки, област Пловдив, а именно:

-          Самоуправство 2003 г. закарване и изсипване в част от бетонните клетки на пръст и камъни

-          Лъжесвидетелство уличените лъжат, че пръстта и камъните са от предошлата река

-          Самоуправство 2005 г. закарване и изсипване на трици в част от бетонните клетки

-          Увреждане на собственост, разрушаване на бетонни преградни стени при неуспешен опит за почистване на триците

-          Виновно причиняване ми на щета в особено големи размери (капацитет съдебна норма 265 т пъстърва годишно – в лева около 2 100 000 лв./годишно)

-          Укриване от длъжностни лица в изпълнителната и съдебната власт на извършителите на тези престъпления

-          Укриване на тези укриващи престъпления служители на държавата от техните ръководители в йерархията по служба – до най-високо ниво

            От 2003 г. непрекъснато сезирам органите на МВР и Прокуратурата за очевадните престъпления извършени в собственото ми пъстървово стопанство в гр.Лъки. За да спестя обяснения всичко съм качил в сайта YOUTUBE – на името ми Янко Буюклиев – стопанство и в групата ми във „Фейсбук” – „Podkrepa za Ianko Buiukliev”.  На дадена от мен пресконференция в „София Прес” на 14.05.2012 г., по време на която излъчих и филм заснет в пъстървовото ми стопанство на 04.05.2012 г. съм показал и съм обяснил всичко. В YOUTUBE съм качил и две мои телевизионни участия, в които съм показал и обяснил отново всичко на обществеността.

            Обвинявам също така всички служители на държавата в състава на прокуратурата, МВР и държавната администрация, които са получили от мен писмен сигнал, че са действали като организирана престъпна група от държавни служители (прокурори, полицаи и служители в администрацията, в т.ч. и всички инспекторати и проверяващи) с цел укриване на извършените в собственото ми пастървото стопанство в гр.Лъки престъпление.

            Обръщам се към главния прокурор Сотир Цацаров отново с настояване да вземе незабавни законови мерки. Сезирам висшия съдебен съвет за този скандален случай за взимане на съответните мерки срещу уличените от мен длъжностни лица (полицаи, прокурори).

За бърза информация по абсурдността на ситуацията прилагам и три броя снимки, направени от професионален фотограф – Недялко Костов.

Обвинявайки всички полицаи, прокурори и служители в администрацията, че са укрили тези очеизвадни престъпления, допълвам обвиненията към тях, че с действието (бездействието) си, съзнателно са укривали свои колеги – полицаи, прокурори и служители в администрацията, които през годините са укривали тези престъпления в имота ми и са действали като организирана престъпна група.

Приложение снимка № 1

image

Ясно се вижда на приложената снимка, че пръстта и камъните са закарани и изсипани със самосвал, а не както твърдят уличените, че това било от придошлата река. В бетонните клетки би трябвало да има само мъх, както се вижда в клетката, в която не е разстлана купчината, изсипана със самосвал пръст и камъни. Отбелязвам в гр.Лъки има не повече от 2-3 фандроми. Ако полицаите си бяха направили труда да разпитат шофьорите на фандромите, всичко щеше да бъде ясно отдавна. Явно е, че самосвалите са товарени с фандроми, а не на ръка.

 



Това не е вход за гараж, а бетонна преградна стена, която явно е разбита от фандромата, използвана при неуспешния опит да бъдат почистени триците, предмет на самоуправство. Ясно се виждат остатъците от разрушената стена върху непочистените трици. Отбелязвам в гр.Лъки има не повече от 2-3 фандроми. Ако полицаите си бяха направили труда да разпитат шофьорите на фандромите, всичко щеше да бъде ясно отдавна.



Ясно се вижда в далечина първата разбита преградна стена от бетон, както и втората разбита преградна стена от бетон, на която аз стоя с вестник. Вижда се, че в имота ми има още непочистени трици и че ми са разрушени бетонни преградни стени на клетките, а не както твърдят полицаи, прокурори и служители в администрацията, че триците са почистени и че няма разрушени преградни стени от бетон. Това, че не се потърси до днес отговорност от виновните, считам за основна вина на Борис Велчев – бивш главен прокурор и затова му повдигнах обвинения.

            Посочвам за свидетели Иван Васев (присъствал на огледа и закупуването на имота), Златко Радев (работил цели две години на пъстървовото ми стопанство), Петър Владиков (няколко поредни години, качвал се заедно с мен горе на имота ми), Недялко Костов (професионален фотограф, заснел през годините състоянието на имота ми), Владимир Беряно (качвал се на имота ми), екипа на предаването „Десант” на телевизия „Скат” също заснел и излъчил репортаж от имота ми; екипа от „Регионален център на БНТ 1” гр.Пловдив, заснел и излъчил репортаж в емисията „По света и у нас”.

            При нужда ще предоставя допълнителни доказателства и свидетели.

            Уведомявам капацитета годишния на собственото ми пъстървово стопанство е 265 тона пъстърва (в лева над 2 милиона и 100 хиляди лева годишно). Разбити са ми основни преградни стени от бетон. По тази причина няма как да напълня бетонните клетки с вода, а рибата живее, подчертавам го дебело, както Ви е известно ВЪВ ВОДА. След като не мога да напълня клетките с вода, няма и как да гледам риба в тях. Следователно не мога да си ползвам имота по предназначение. Всичко това ми се причинява от тази организирана престъпна група от служители на държавата (полицаи, прокурори и служители на администрацията), които укриват тези толкова явни, даже бих подчертал отново дебело, ОЧЕИЗВАДНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.

            Напомням, причинява ми се огромна финансова загуба. По мои сметки с 14%-тната съдебна законна наказателна лихва с натрупването през годината сумата възлиза на около 36 млн. лева до днес. През 2015 година отново ще бъда принуден да загубя заради не взимане своевременно на мерки от страна на служителите на държавата още 2 100 000 лв. по капацитет и предполагам държавата ще бъде ощетена над 4 млн. лв. от наказателната лихва на 36 млн. лева натрупани загуби.

            Беше ми причинен виновно фалит на фирмата, което не е безвъзмездно. Бяха ми причинени житейски, семейни и професионални неблагополучия, стрес, притеснения, унижения, за което настоявам отново всички уличени да им бъде потърсена отговорност, за да не се случва това на други хора. Настоявам също така главния прокурор да разпореди проверка (ревизия) на всички мои сигнали до прокуратурите в гр.Асеновград, гр.Пловдив, гр.София, гр.Несебър, гр.Бургас, Военна прокуратура Пловдив, Военно апелативна прокуратура София, Инспекторат на ВСС, на Висшия съдебен съвет и на всички мои сигнали изпратени до институцията Главен прокурор и Върховна касационна прокуратура.

            Причинени са ми навсякъде загуби за стотици хиляди и милиони левове и се учудвам на този отказ от държавност. Надявам се Вие като висш съдия да си дадете ясна представа за ситуацията и с отговорността на поста, който заемате да разпоредите и вземете необходимите законови мерки.

            Господин Главен прокурор, обвинявам всички, които са извършвали проверки в състава на прокуратурата и МВР, че са укривали въпросните престъпления. В тази връзка отново и затова ще Ви изпратя писмото от Нотариус настоявам да разпоредите проверка на всички мои сигнали до Прокуратурите в България. Цяла една година три пловдивски прокуратури – Районна, Окръжна и Апелативна не разпоредиха да се разследва кражба от мой обект на ул.”Равнища” № 2 в гр.Пловдив на стойност 300 хиляди лева. През 2000 година тогавашния кмет на гр.Брезово – Филип Пулевски се разпореди незаконно с риба моя собственост (чл.2, ал.2 от специалния закон за рибовъдството) като въпреки изпратеното му от мен нотариално уведомително писмо за наличната в язовирите риба моя собственост на стойност около 700 хиляди лева, отдаде язовирите под наем на трети лица ведно с рибата моя собственост в тях. И това се укрива от прокуратурата вече толкова години.

            Много са подадените сигнали. Да не се спирам повече на всеки един поотделно. Само ще отметна случая с продадения ми в гр.Пловдив на търг за 4 милиона и 500 хиляди лева ресторант „Кавказ”, който се оказа без Акт 16. Вместо да потърси отговорност прокуратурата от служителите на Община Пловдив, те започнаха да търсят отговорност от служителите на Агенция по приватизация, което е незаконно. Мисля, че има умисъл в това, за да се прикрият служителите на общината.

            Същото се отнася и за спечелените от мен под наем на законен търг обекти от Община Пловдив – ресторант „Старата къща” в Стария град и кафе-аперитив „Старите занаяти” в Стария град. Оказа се, че и двата обекта нямат Акт 16. Такъв не ми бе предоставен в срок, а аз извърших цялостен ремонт на двете къщи и вложих много средства за тяхното оборудване. За „Старата къща” бях изкарал три звезди категория. Вложил съм около 300 – 400 хиляди лева за двата обекта и бях измамен. И тук прокуратурата въпреки подадените от мен сигнали до днес не е свършила нищо.

            Учуден съм и съм възмутен от факта, че всеки ден Ви звъня в кабинета и Ви предавам чрез секретарката информация, за да вземете мерки, като ясно настоявам за две неща:

            1.Да вземете лично отношение по случая с укриваните престъпления в собственото ми пъстървово стопанство.

            2.Да разпоредите проверка на всички мои сигнали до прокуратурите в България (изброени по-нагоре).

            Подал съм сигнали в ДАНС – писмено и на телефона за сигнали. Подал съм сигнали в МВР – писмено и на телефона за сигнали. Сезирани са министър-председателя г-жа Кунева, вътрешния министър и се учудвам на липсата на реакция до днес от тяхна страна. Случващото се в държавата минава всякакви граници и по Конституция Ваше задължение е да вземете мерки. Ако не желаете да го направите отново настоявам публично да си подадете незабавно оставката като главен прокурор.

 

Само в ПИК! Пловдивски бизнесмен губи милиони заради безхаберието на родните институции! Вижте как му се подиграха Плевнелиев и Близнашки

Автор: Вероника Мартинова

Публикувано на 05.12.2014 в 15:18 часа

 

image

Читател на ПИК алармира за поредната нередност в държавата. Той искрено се възмути от престъпното нехайство на не една и две институции. 

Бизнесменът Янко Буюклиев има собствено пъстървoво стопанство, за закупуването на което плаща голяма сума, но го намира разрушено и засадено с картофи. Биологът разказа пред медията ни, че е подал сигнал в полицията. След време тя е установила извършителите, но те са обяснили, че реката е придошла, заляла е стопанството и е разбила бетона. Той обясни, че това е невъзможно, защото по справка, която той е направил, реката не е прииждала по това време.

Полицията е разпоредила виновните да си изчистят картофите и е приключила работа по случая.

Заради тези събития обаче Янко не може да продължи да развива бизнеса си и решава да потърси държавата, която би следвало да го защитава и да му помогне. Биологът се сблъсква с безхаберието и бюрокрацията, които тресат институциите. Борбата му за справедливост продължава вече няколко години, а загубите са за милиони (2 млн. и 100 хил. лева годишно). Той сезира редица институции, но без успех.

Преди дни Буюклиев е призовал главния прокурор Сотир Цацаров да подаде оставка. Ето малка част от отвореното писмо - сигнал:

"ПРИЗОВАВАМ ВИ ПУБЛИЧНО ЧРЕЗ МЕДИИТЕ ДА СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКАТА НЕЗАБАВНО КАТО ПОРЕДЕН СКАНДАЛНО ПРОВИНЕН ГЛАВЕН ПРОКУРОР”.

Многократно Ви сезирам, за това, че собственото ми пъстървово стопанство в град Лъки има извършени престъпления, които се укриват от длъжностни лица служители на българската държава (полицаи, прокурори и служители в администрацията). Разберете, няма как да си ползвам имота по предназначение, след като в него има разбити преградни стени от бетон на клетките, пригодени за отглеждане на пъстърва."

Освен към главния прокурор Буюклиев се е обръщал към президента Росен Плевнелиев и към служебният министър-председател на страната Георги Близнашки. Опитите винаги били неуспешни. 

"Обвинявам служебния министър-председател г-н Близнашки и служебния министър на вътрешните работи г-н Бакалов, които са получили от мен писмен сигнал и поради това, че законният срок за проверка изтече и няма реакция ги обвинявам в укриване на множество престъпления извършени в собственото ми пъстървово стопанство в гр.Лъки, обл.Пловдив"

По-надолу в отвореното писмо Буюклиев изброява редица престъпления, за които институции и държавници са затворили очите си.

Въпреки неуспехите си пловдивчанинът е твърдо решен да се пребори с бюрокрацията и да получи обезщетение за нанесените загуби.

 


ОБЯСНЕНИЕ

от ЯНКО КОСТОВ БУЮКЛИЕВ, ЕГН 6106234680,

гр.Пловдив, ул.”Енисей” № 5

тел.: 0889/125 896

1.Собственик съм на пъстървово стопанство в гр.Лъки (5,3 дка бетонни клетки) с годишен капацитет 265 тона пъстърва (съдебна норма капацитет 50 тона пъстърва годишно от 1 дка бетонни клетки). Стопанството съм закупил след спечелен търг на 31.03.1997 година на Община Лъки. Договорът за покупко-продажба с общината е сключен на 10.07.1997 година. Обща сума на закупените съоръжения и масивна едноетажна сграда възлиза на 3 116 000 лв., която сума е платена на общината по банков път. Официално съм регистриран в Министерство на земеделието като фермер-рибовъд.

2. До 2000 г. вкл. бях ангажиран с 5 броя язовири в Община Брезово с обща площ 750 дка; от 2001 – 2002 г. имах здравословни проблеми; 2003 г. бях приключил с проблемите и реших да си развивам стопанството. През 2003 г., когато се качих на пъстървовото си стопанство, за да започна да развивам

пъстървовъдство заварих в горната част на стопанството (стопанството е от две части) някои от бетонните клетки с насипана в тях пръст и камъни и засети в тях селскостопански култури (прилагам снимки).

3.Подавах сигнал до Районна прокуратура Смолян, считайки, че

стопанството ми е в този район. Но тъй като стопанството е в Пловдивска област,  районния прокурор Д. Георгиев с писмо вх.№ 468/2003 г. от 10.06. препраща сигнала ми до Районна прокуратура гр.Асеновград (прилагам копие).

4.Стопанството, когато го закупих, най-горната част - първите клетки бяха абсолютно чисти – на бетон. Пръста и камъните явно бяха закарани и изсипани със самосвал. И до днес на просеката между клетките има остатъци (купчини пръст) изсипани явно със самосвал. Посочил съм свидетел Иван Васев от гр.Пловдив, тел.: 0894/590 184, присъствал на огледа преди търга и на закупуването от мен на стопанството, който може да го потвърди. Необяснимо еза мен защо този свидетел до днес не е разпитан. Посочил съм също и втори свидетел – Златко Радев (тел.: 0888/783 303), мой служител, работил цели две години на пъстървовото ми стопанство, който също не е разпитан. Посочвам също и свидетел оператора Жоро Зангаров, тел.: 0888/ 626 194, с който заснех

през 2012 г. филм на пъстървовото ми стопанство, отразяващ неговото състояние (прилагам диск с филма), на който оператор веднага направи впечатление, че по просеката между бетонните клетки, която е перпендикулярна на реката има купчини пръст и от двете страни на просеката, все едно, че реката е текла един път на горе, втория път – на долу. Когато закупих стопанството най-долната клетка в горната част на имота ми (заварено положение) имаше изсипана пръст и местен жител си беше направил нива с люцерна. Същият аз го оставих да продължи да ползва клетката и той може да даде също показания как са се случили нещата. За съжаление уличените от мен в самоуправство лица установени от органите на МВР са дали лъжливи показания, че пръста и камъните са от придошлата река. Друго, на което искам да обърна внимание, че измамвайки правораздавателните органи на същите не са съставени протоколи за самоуправство и не им е даден срок да отстранят пръста и камъните. В гр.Лъки, доколкото ми е известно, има само две или най-много три фадроми. Ако правораздавателните органи бяха разпиталишофьорите на фадромите всичко отдавна щеше да е изяснено.

5.Многократно съм сезирал органите на МВР и прокуратурата, като се започне от Районно управление на МВР гр.Асеновград, Областната дирекция на МВР в гр.Пловдив, Министерство на вътрешните работи, Военна прокуратура,




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11787330
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930