Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2015 11:51 - ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СЕМ И ОСТАНАЛИТЕ ТРЪТКИ ОТ СЪВЕТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1287 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

НА СЕМ

Г-Н Георги Лозанов

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

От Николай Колев-Босия, София, ж.к Борово, бл. 231, ап.39

ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Вчера в 11 ч. дадох пресконференция в БТА  относно продажбата на шофьорски изпити и свидетелства за правоуправление на МПС, вследствие на което се избиват хиляди и раняват и осакатяват десетки хиляди български граждани за година. Всички електронни медии бяха оповестени, но не дойде нито една от тях, въпреки изключително важния въпрос, който разглеждах на пресконференцията. В същото време те усилено се интересуват от задниците на Златките и Азис.

Но, тъй като става дума за живота и здравето на десетки хиляди българи годишно, ми е непонятно защо т. нар. „електронни медии” единодушно отказаха на българските зрители и слушатели да научат от документи и мои публикации истината за войната по пътищата.

В същото време те обилно отразяваха празните приказки на КАТ и Бойко Борисов, че т. нар. „Автомобилни гонки” са виновни за убийствата на българските граждани. Според бившия шеф на КАТ Алекси Стратиев, обаче, само 2% от катастрофите се дължат на употреба на алкохол, 3%-на превишена скорост, а останалите 95 % се дължат на ниското ниво на подготовка на водачите и на продажбата на изпити и документи за правоуправление на водачи на МПС.

Тази оглушителна тишина много странно съвпада с едностранното отразяване на катастрофите в полза на вторичния контрол от КАТ и пълната тишина за тежката корупция в МТИТС под егидата именно на Бойко Борисов като премиер. И докато частните електронни медии си правят своя, собствена медийна политика, то БНТ и БНР много странно и тайнствено пропуснаха да съобщята на зрителите и слушателите си тези факти, въпреки че бюджетите им са именно от обществените средства. Излиза така, че тези, които плащат получават полуистини и откровени лъжи или тишина, а този, който не плаща и стотинка ги управлява и им нарежда какво да говорят и показват.

Това е една абсурдна ситуация, в която изпълнителната власт изпълнява ролята на цензор спрямо обществени медии и прикрива ужасната корупция в МТИТС, вследствие на която ежегодно се избиват хиляди и осакатяват десетки хиляди български граждани. Вашата институция СЕМ е длъжна да наблюдана този натиск от страна на законодателната, изпълнителната и съдебната власти.

Сещате ли се за това?

Досега не съм забелязал да вземете отношение относно оказван натиск върху електронните медии и в частност на двете обществени електронни медии.

С това писмо ви сигнализирам да направите незабавна проверка какви са причините един толкова важен проблем у нас, свързан с живота и здравето на българските граждани не се отразява пълноценно, отговорно и точно от двете медии. Ваше задължение е да направите тази проверка и да ми изпратите отговор, за да разбера и аз причината. Искам да знам истината и затова, че част от електронните медии бяха оповестени от мен и продуцентите бяха обещали да пратят екип, но въпреки това не дойде никой.

Това по света се нарича цензура и тя е несъвместима с демокрацията, още повече в държава, член на ЕС.

Всъщност, ако погледнем ранглистата на свободата на българските медии, ще видим, че ние сме на опашката. Въпреки това не съм чул нито от СЕМ, нито от законодателя да изработят действаща програма за оздравяване на българските медии и създаването на законови гаранции за свобода на словото като част от истинската демокрация.

Това, което правят наблюдаваните от вас медии се нарича медиен слугинаж и ако вие не реагирате незабавно и остро на тази практика, ще приема, че и вие сте част от слугинажа.

Очаквам бърз и конкретен отговор!

20 август 2015 г.

София                                                                                                                     Николай Колев-Босия





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11733929
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031