Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2015 12:19 - ЗА ПОТНИКА НА ПУТИН И МИНДЖИПУЙЧЕТАТА У НАС
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2551 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 22.06.2015 12:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

НЯКОИ ОСОБЕНОСТИ НА НАЦИОНАЛНАТА НИ АДМИНИСТРАТИВНА ПОЛИТИКА

България е малка страна. И от ден на ден става все по-малка. Можем да приемем, че вече е нищожна. Затова и в нея живеят основно нищожества. Политически, морални, магистратски, милиционерски и административни.

И понеже у нас абсурдите са станали норма, се стига до абсурда „Голямо нищожество”. Първоначално не можеш да схванеш размерът му ли е „голям” или е „максимално” нищожество. Постепенно стигаш до извода, че по-правилно е да се приеме втората хипотеза.

И так на хоризонта се появява „Голямо нищожество”. То, обикновено, започва живота си с много мерак. Мерак да е силен, богат, овластен и безотговорен. Иска да е известен футболист и милиционер с пищов на задника. Останалото не го интересува. Започва с футбол на поляната, да речем в Банкя. Не, че не може да е в Плевен, Пловдив, Бургас, Гоце Делчев, Сирищник или дори в София. И там се появяват „Големи нищожества”. Разбира се, те си съставят йерархия. Най-голямото нищожество става най-напред член на БКП, става пожарникар,после става доносник, мутра, става шеф на партия, после става депутат, кмет, министър-председател и може да иска да стане и президент. Или направо става министър и после-президент. Изобщо животът на Големите нищожества е както различен, така и абсолютно еднакъв. И така, Най-голямото нищожество става премиер. Той си назначава, ужким чрез избори, свои по-малки нищожества за министри. Те от своя страна назначават едни много дребни нищожества за своя администрация. Толкова дребни, че не са по-големи от „минджипуйчета”. А „минджипуйчето” е много дребно. То е един паразит, който живее в окосмената част на половите органи на т. нар. „Пича въшка” или „Дамска буба”, или „”Срамна въшка”.

Днес ще се запознаем с една такава въшлива история.

Тя се случва в едно министерство, което както всички останали, се е превърнало в люлка на безхаберието, пристъпването на закона и правилата и произвежда предимно простотия. Едно „Голямо нищожество-премиер” назначава около себе си по-малки нищожества-министри, за да паразитират спрямо бюджета на опаразитената ни държавица. Не си мислете, че това става в МТИТС, защото просто ще познаете!

Та, в това ми ти министрество, е назначен за старши инспектор  в ТИС Христо Гунчев. Той има тъжна съдба.

Завършва като военен пилот в Долна Митрополия. Уволнен като военен пилот поради некадърност. Опитал се да работи във военното РВД, но и оттам го изхвърлят по същите причини. Тогава решава да отиде в ГВА. За тази цел се нуждае от две неща. Първото е връзка с директора на ГВА Минчо Цветков. Той намира такава пътечка. Това е приятелят на Минчо Цветков от ВВВУ ген. Попов. Второто нещо са малко начален капитал, защото в това министерство всичко се купува.

След това е преназначен за старши инспектор в АНО. Не, че отговаря на условията да заеме това място. Напротив! Не отговаря на нито едно условие! Забравих да ви спомена, че е бил изпратен и като цивилен служител в Кабул, но там не му харесало и той се върнал.

И какво от това?

Нали още в началото споменах, че у нас абсурдите отдавна са се превърнали в норма. Затова не се учудвайте, че Гунчев е отговорник за комисията, която трябва да подготви допълнения и изменения на Закона за ГВА. Самият закон е също много български. Преписан е от съветския през 1972 г. и досега с кръпки, патерици и шини пълзи към поредната операция на идиотския си организъм. Този закон е правен, когато всички летателни средства, дори и мечтите на човеците, бяха държавни. Т. е. партийни. На една партия, която накара сицилианската мафия  и „Коза ностра” да получат чудовищни комплекси за малоценност и малотрайност. Респект имаше само от най-голямата мафия на света, която се нарича „Кремъл”.

Та, това момченце, ще прави допълнения и изменения на 100%-товия инвалид-Закон за ГВА в областта на Безпилотните летателни средства. Назначаването му за законотворец става с предложението на директора на дирекция „Правна” на МТИТС Красимира Стоянова. Тя освен че е директор, изпълнява и длъжността „и.д. Началник на политическия кабинет” на убиеца на български граждани по пътищата и улиците Ивайло Московски. Та как става така, че тя хем е непартиен експерт на най-високо ниво, хем е партиен шаман на министерството? Това хич не ми се връзва с логиката, но нали се разбрахме, че у нас абсурдът е норма.

Такива ми ти минджипуйски работи в МТИТС!

Гунчев заема мястото на Вараджиков, който е бил добър специалист, но нещо не харесвал нищожествата. Затова го пенсионират, а мястото му заема Гунчев. В същото време все още началник на отдел е 71-годишния Манасиев, който явно ще претендира за рекорд на Гинес за най-дълаг престой на едно работно място без да е свършил нищо полезно.

Нямам намерение да слагам нищожната България до такива геганти на нищожността като Кремъл, но все пак определено имаме принос. Достатъчно е да сравниш част от облеклото на Путин и Борисов, за да видиш разликата.

Защото едно е да кажеш „потника на Бойко”, а съвсем друго е да кажеш с апломб „Путина майка”.

Нали?

/за незнаещите добре руски език русофили ще кажа, че на руски „потник” е „майка”.





Гласувай:
1



1. borkolbor - ..... Боклук ........
22.06.2015 21:40
..... Боклук .............
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11743753
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031