Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2015 13:40 - ПОРЕДНИЯ ТРАВЕСТИЗЪМ НА ПОСТКОМУНИЗМА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3241 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

КАК СЕ КРАДЕ БИОГРАФИЯ

 

Това е становището на сайта Софийската търговско-промишлена палата. Тя е абсолютно точна и коректна. От 25 години пиша за приемане на Закон за кредитните кооперации и взаимоспомагателните каси и Закон за браншовите и териториални камари.

Пълно мълчание от страна на „политиците” ни.

Защото ако разрешителните, лицензите и регулациите се правят от камарите ще се прекъсне решително корупцията и ще се разбие командно-административната система. Ще се децентрализира властта, ще се либерализира бизнеса и ще се укрепи демократичното начало.

А Законът за кредитните кооперации и взаимоспомагателните каси ще превърне сегашните банки от заложни къщи и кукловоди в нормални финансови институции и ще ги принуди да се съобразяват не само със себе си, но и с бизнесклиентите и спестителите си.

Но комунистите имат навика да крадат, лъжат, мажат и подлярничат.

Просто са си такива!

Ето ви и текста на писмото:

„Каква е Истината за създаването на БТПП?

На 25 май 2015 г БТПП изпрати покана до членовете си, с която ги кани да дойдат на организиран от нея Международен форум и заедно да отбележат 125 – та годишнина на БТПП?

Историческата истината е, че БТПП е създадена 1953 г с постановление на МС. Там се казва, че тя е създадена по подобие на палатите в СССР и Полша. Нито дума не се казва, че тя е наследник на закритите от държавата през 1948 г търговско-индустриални камари и тяхната асоциация. Нито дума не се казва за отменения, пак от същата държава, Закон за търговско-индустриалните камари, който е приет 1894 г и една година по-късно се създават първите камари у нас. Като извод от Историята, БТПП или БТП е създадена през 1953 г и няма нищо общо със създадените 1895 г камари и може да отбележи през 2015 г навършени 62 г. Документи за тази истина има в Държавен архив.

Защо тогава БТПП системно подменя историческата истина? Защо плаща на учени по Стопанска история да пишат и самата тя да твърди, че е наследник на създадените през 1894 г камари? Отговорът е един и той е, че БТПП участва активно, веднага след създаването си през 1953 г, в закриването и на малкото остатъци от частен бизнес в областта на патентното дело и гордо рапортува за своите успехи. В документите по самото закриване на камарите през 1948 г се посочват две причини за това. Едната е, че те са закрити поради липса на потребност от тях, а втората, че те са опасност за възраждане на дребно –буржоазни елементи?! Ето това е моралната причина БТПП да иска да прикрие извършеното през 1948 г и по-късно репресивно действие спрямо създадените през 1895 г камари и техните членове. Тук въобще не говорим за принадлежността на ръководството на БТПП към ДС и БКП. Това са лични неща, но и те се замитат под дългата история от 120 години.

БТПП няма и Правни основания за да твърди, че е наследник на камарите от 1895 г. Такова наследство не е посочено в учредителния и акт т.е. постановлението на МС, не може да бъде посочено и днес по нашето право.”

Имайки предвид казаното по-горе, днес трябва се каже на БТПП да престане с лъжата за нейната 120 годишна история. Българските фирми не се нуждаят от лъжи, а от приемането отново на Закон за камарите и от създаването на Една национална камара, която да ги защитава.

Иначе няма нищо лошо в това БТПП да продължи да си съществува като работодателска организация; да си прави на 24 юни Международен форум и да кани трима президенти – П.Стоянов, Г.Първанов и Р.Плевнелиев, много министри и депутати, а Цветан Симеонов да получи Почетен знак от президента. Защо не? Преди него предишният председател Божидар Божинов получи Орден Стара планина. Явно у нас награждаването на агенти на ДС е станало Държавна политика. 





Гласувай:
4



1. 1997 - Да, бе, вярно!
19.06.2015 18:37
Във време на частна инициатива защо заинтересованите чакат държавно решение на проблемите им? Да създават това, което мечтаят, да влязат в конкуренция с неправилно създаденото от държавата, а качествата ще се проявят!
цитирай
2. borkolbor - .... До Канчевголеоуглу ........
20.06.2015 01:49
...... Така е , Коле . ...... Но по царско-руски Столипинов образец в Имперската Руска Царска Дума . ТОЕСТ - ПО РУСКИ . ... В наш , в славянски ВАРИАНТ ... ! Същото го е предлагал и Столипин на руския Цар и го е внасял не веднъж за обсъждане , гласуване , приемане и обнародване в руската Дума през 1908 - 1911 година ! - В руския царски Парламент , значи . За награда , ... го убили . - Те , "анархистите" ведно и с реакционните и закостенелите съветници на руския Цар Николай II Романов от тайната царска Полиция , а също така и преки виновници за рухването на Великата Руската Империя !!! ...... Изчети Столипин , Коле . Направи си труда ! Изписал гой същото и гой предложил , биля , като Законопроект преди повече от 100 години . ... - За България и за предпочитане е Столипиновият Законопроект в осъвременени български вариант и редакции , а не , Коле , в твоята , тертипно-американската и западно-европейската фалшива и непригодна "редакция" ! ... - Нъл са сещаш , Коле , защо !?!? - Ако не можеш или не искаш , ако не съумееш да го изчетеш и да го разбереш , Столипина и Законопроекта му , Коле , и , ако аз все пак са "нахъсам" да ти го изтълкувам , ... ша "светнеш" и ти ! ... - Кат лампите на телевизионната кула на Витоша и над София , Коле , ... Ша ма извиняваш , Коле , ако нещо пак съм тай "досегнал" ! ... Айде , със здраве , Коле , котуй . ...............

П.С. .... "Останалите ти" , по-надолу , Коле , са също дребнотемие , блудкаж и задушлива , резлива и вкисната "помийка" . ... - Не си струва , изобщо , да се обсъждат и да се коментират ! .........
цитирай
3. bosia - до тролчо
20.06.2015 09:19
Защо не ми пишеш направо на руски?
Познавам руската история, литература и култура значително по-добре от теб. При това съм чел и западни историци и културолози от 19 и 20 век.За да уловя различията. А ти четеш само кремълския прочит на историята.
И не мислиш, защото не можеш. Не ти идва отръки. Вземи и провери генетичните анализи на руснаците и българитеи ще видиш, че не сме никакви братя. Виж, за украинците това не се отнася.
Но теб истината не интересува. Ти си чоплиш сополите и ги размазваш в интернет.
Е, просто толкова можеш.
цитирай
4. borkolbor - .... До иззутия и изсухления , от фотата най-горе ............
20.06.2015 14:21
..... Сбъркал си ма . Аз паткан съм . Плъх . В тясна , плитка дупка аз живея . Миризлива , ама моя . И убаво мий в нея . Крия се , вънка светло е . Манджа имам си . Тихичко кръцкам сий я , църкам и попръцквам . Малко е манджичката ми , но стига ми , щото пак сий моя . ... Айде , айол , котуй , "мекия" хващай и ... кере . ..........
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735925
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031