Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2015 23:09 - БОЖИДАР СТОИЛОВ: ГЪРМЕН ЯЕ ГРЪМНЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1886 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Божидар Стоилов: Гърмен ще гръмне цяла България Добави в Svejo       image


БГНЕС

/Поглед.инфо/ Ще гръмне ли Гърмен, война или мир ще има в мирното до скоро село. Тази дилема на някои може да изглежда пресилено, но който е бил през последните дни и особено снощи в Гърмен, знае за какво става дума. Война или мир е въпросът, който като дамоклев меч виси над малкото село. Над България.

Държавата, която отдавна я няма, има още 6 дни да се върне при хората. В Гърмен си я искат обратно. Може министър Румяна Бъчварова да е на "ти" със социологията, но МВР е нещо съвсем друго. "МВР е за смях в Гърмен", крещяха протестиращите. Те дадоха на Бъчварова думата след продължилата над 2 часа среща, за да я изслушат, да чуят какво ще направи държавата срещу циганската напаст. Дадоха й думата, но само след 2 минути я прекъснаха. Защото не чуха конкретни мерки. Прах в очите за пореден път, което показа пълно неглижиране на проблема Гърмен. "Не можем да съборим постройките, понеже няма къде да настаним семействата", каза представителят на властта Бъчварова. А при пристигането си в Гърмен я помолиха да направи нещо - за България, а не пак за циганите. Вярно е че те се използват като машина за печелене на избори -предимно местни, но също така и парламентарни, евроизбори. Общоизвестна, но премълчавана от политиците тайна е, че ромите гласуват, но срещу заплащане. Господа управляващи, не си крийте главите в пясъка като щрауси. Превърнахте циганите в галениците на България. Не плащат данъци, електричество, осигуровки. Ние, българите ги направихме цигани. Кой им купува краденото желязо. Кой им даде лични карти. Някой проверява ли децата им дали ходят на училище. Свръхпопулация в едно тясно и затворено пространство. Знаем ли какво се случва в гетата. Някои озверели от глад. Опоскаха като скакалци нивите на хората в селата Марчево и Гърмен. И не само там - в цяла България е така.

Търпяха ги, крадяха, пак ги търпяха но боят на четирима българи, нанесен от близо 200 мургавели, изсипали се с микробуси в квартал "Заграде" на изхода на Гърмен привечер на 23 май преля чашата. Бой заради една забележка: "Мангал, намали тази музика". Нападение и бой с брадви, мотики, и какво ли не още. Така чувството за безнаказаност уби сигурността. Линейката, пристигнала от Гоце Делчев, премина покрай ранените българи, за да помогне на циганите.

"Цигани, цигани" крещяха бесните и бити българи подир отиващата си министър Бъчварова. Гърмен показа, че България е страната на циганите. Че управляващите са циганизирани . "Вие сте пример как се нарушава закона", крещяха на площада в Гърмен срещу министър Бъчварова.

"Даваме ви 7 дни, после ние поемаме нещата в свои ръце", казаха вчера сутринта протестиращите в селото. Обърнатите на обратно знамена бяха три, срещу само едно правилно. Последното показва какви са шансовете за мир. 1:4.

Господа управляващи, времето ви изтича, направете нещо, върнете държавата на хората. Оставете бизсмислената и куха риторика, имитацията на промени, които не се случват заради крепящото се на компромиси равновесие в едно "турлюгювеч" парламентарно мнозинство. В Гърмен не искат рязане на лентички, градене, откриване, на това и онова. Точно обратното, в Гърмен искат разрушение, събаряне на 124 незаконни сгради в гетото "Кремиковци". В което за 3-4 години заселилите се там от 100 скочиха на хиляда или 2000. Само така държавата може да се върне отново при хората. Времето тече. Въпреки, че на тръгване МВР - министърът каза "Не виждам как ще се разберем". В социалните мрежи от два дни масово се споделят снимки "Аз съм Гърмен" с наранения от циганска брадва гръб на младеж.

А цяла България гледа Гърмен. И чака.

---

Божидар Стоилов, кореспондент на Агенция БГНЕС в Благоевградско

Източник: БГНЕС

 


Прочети цялата статия тук: Божидар Стоилов: Гърмен ще гръмне цяла България - Поглед Инфо



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10361244
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930