Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2015 12:05 - СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ХИТЛЕР ПРАЗНУВАТ ПОБЕДАТА СИ НАД НЕГО
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4101 Коментари: 11 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ОТ ЛОШ СЦЕНАРИЙ НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ ДОБЪР ФИЛМ

Днес по телевизията се появи актьорът Юри Ангелов. Няма да коментирам  личния му живот, с който бе изпъстрено интервюто му. Ще коментирам само две негови изречения

„България беше съюзник на Хитлер”. и „Ние трябваша да отидем да изметем Червения площад преди парада”.

Жалка история.

Колегата явно е чел само Любо Левчев и Георги Караславов. Познанията му в областта на историята и дипломацията са нулеви.

България става съюзник на Германия през март 1940 г. Това става 1 год. и 6 месеца след като СССР и Германия са сключили такъв договор. Значи СССР може да сключи договор с Германия, но ние, по неизвестни за него съображения, не можем. За договора ние „носим вина” и трябва да метем Червения площад, но Кремъл може да прави каквото и когато си иска. Ако беше чел повечко, Ангелов щеше да научи, че създаването на Хитлер и въоръжаването на Германските войски става именно от СССР.

И заради това аз трябва да отида да мета кремълския мегдан?

СПИН-ът, комунизмът и простотията не прощават на никого. Дори и да се казва Юри.

Да не говорим, че Юри не знае, че Сталин и Хрушчов никога не са присъствали на военните паради, защото първият военен парад не е бил през 1945 г., а 20 години по-късно през 1965 г. Това става, защото Сталин и Хрушчов са смятали, че не са спечелили онази война, за която са се готвели. Целта на Втората световна война е била Съветите да завладеят цяла Европа, удряйки в гръб протежето си Хитлер уж като „Освободители”, а след това да завладеят целия свят. Изнесени са достатъчно доказателства за това.

Но трябва да се чете и мисли. А не всеки може да прави това. Дори, за съжаление, у нас подавляващото мнозинство са именно нечетящи и немислещи.

Има един стар виц за Вуте, дето чакал с хляб и сол американците на Орлов мост по време на т. нар. „социализъм” Минал Пешо и го попитал:

-А, бе, Вуте кого чекаш?

-Е, па, чекам американците.

-Ка та не е срам, бе Вуте! Нали те помня като чекаше тук руснаците през 1944 г?

-Е, па, не дойдоха ли?

Юрка, Юрка! Като не ти се чете питай бе!





Гласувай:
3



1. podvodni - Хи-хи-хи, ти си уникат-суворовец! ...
09.05.2015 12:46
Хи-хи-хи, ти си уникат-суворовец! Суворовец носещ с гордост името на Виктор Суворов - фантаст и откровен неудачник.
Значи казваш, че Хитлер е бил творение на СССР?
Т.е. Прескът Буш е гражданин на СССР, а "Стандарт Оил" е "Газпром" под прикритие.
А онова, че Сталин не е присъствал на нито един парад просто кърти мивки от всекъде.
Само дето се съмнявам, че знаеш кога се е провел първият парад на Победата!
1945 ? Или 1946?
Грешка !! На 7 ноември 1941 г. !! В обсадена Москав от където тръгва тоталният разгром на англо-саксонсткото творение Хитлер.
Та на този парад, познай кой стои на трибуната на мавзолея на Ленин?
Ще ти подсакжа - не е Бан Ки Мун нито Росен Плевнелиев!
цитирай
2. andrei - А ти какво празнуваш?
09.05.2015 13:42
Мечтание за закръглена маса и мезета-много си неадекватен и не разбираш процесите.
цитирай
3. bosia - до горните
09.05.2015 14:04
Подводни, много вода си глътнал и нещо не ти се получава. През 1941 г парадът е по случай 7-ми ноември. Изплюй водата и дишай повече кислород. Ако се сетиш, можеш да потърсиш в интернет Рапалския договор и тайните му анекси между СССР и Германия.
Андрей, ти да ни би да си процесор? Или ГПК? Виждам кой от нас двамата е със замъглено съзнание и първични рефлекси. Чети, момче, чети!
цитирай
4. podvodni - Абе ти верно си бил бос. И не само бос, ...
09.05.2015 14:42
Абе ти верно си бил бос. И не само бос , но и гола вода!
Рапалският договор е сключен през 1922 г., когато Хитлер е бил най-обикновен кръчмарски креслйо, а начело на Германия си е бил старят кайзер, а в РСФСР - Троцки и Ленин.
СССР все още не е съществувал.
А на 7 ноември 1941 г. се провежда военен парад на пристигнали от далечният Изток войски за защита на Москва и от площада веднага са отивали на потстъпите към града. Този безпрецедентен парлад е началото на обрата във войната и последвалата дата 8.05.1945 г.
В същата година на парад на Победата в Москва в краката на Сталин лежат знамената на Третият Райх.
Има кадри от този парад в тубата и можеш да киризиш ако не те мързи.
цитирай
5. oranjevia - Не си прав с това за създателите. ...
09.05.2015 16:17
Не си прав с това за създателите.Сталин и Хитлер са приятели при които единия се пробва да прецака другия.Създателите на Хитлер обаче, са на запад и северозапад от Германия.Спомни си Версайския мир и репарациите разорили Германия-направо с кеф да воюваш и да се хитлеруваш.А за финансовите връзки между Америката и Германия до войната да не говорим.Иначе за другото си прав.Руснаците през 45-та г. са окупатори в България.Няма нужда да им празнувам празника.
цитирай
6. bosia - до подводния
09.05.2015 17:15
Подводния, пак глътна вода. Рапалският договор дава възможност на Германия да разработва тежки оръжия въпреки Версайския договор. Така, на съветска територия се създават не само тежките оръжия на Вермахта, но и се създават реваншистките настроения на Германците. Това, че Хитлер не е бил канцлер през 1922 г. няма никакво значение. Дали ще се казва Хитлер, Митлер или Путлер няма никакво значение. Създават се предпоставките да се издигне на власт реваншист и войнолюбец-отмъстител, който да разчисти терена на Съветската армия и това е важното. Що се отнася до военните паради, влез в руската уикипедия и ще прочетеш това, което не искаш да знаеш..
цитирай
7. ok3223 - СТИГА БЕ
12.05.2015 12:40
Четеш историята, като поп Евангелието. Нито си историк, нито си обективен, Демонстрираш знания от уикипедията, неща написани там от такъв "историк" като теб. Истинската история се изучава в Университет или по книги написани от обективни и сериозни автори, С КОЕТО НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ПОХВАЛИШ.
Язък, и ти папаш парите на Америка за България за този дето нюха.
Грантови лаици, които лаят силни и гръмогласно, но ползата от техния лай за каузата но чичото Сам е Нулева.
цитирай
8. bosia - до горната цифра
12.05.2015 13:15
С прискърбие трябва да ти кажа, че имам втора специалност история. Ако си нямаш име да те заведа в църквата и да стана кръстник. Така изглеждаш на концлагерист
цитирай
9. ok3223 - Може и да съм бил ...
13.05.2015 09:10
Такива "мислители"историци, които нагаждат Историята по поръчки, за да се харесат на този и онзи, не са историци, а платени фалшификатори на историята. С дозираното и хитро НАМИСЛЕНО смесване на лъжата с истината, се опитват и правят "история", която да се хареса на тези, на чието благоразположение разчитат.
Та и ти си от тези "МИСЛИТЕЛИ". Науката История няма нужда от лаици мислители, а от почтени, обективни и неподкупни учени, които да описват историческите събития такива каквито са. Без партийни и идейни пристрастия Тези дни прочетох, че и Цвъцко Цветанов, за когото, за да го отърват от затвора са готови да променят конституцията и сменят ВСС с нов, и той скорострелно бил станал дипломиран юрист.
Нищо ново под слънцето. Всичко се купува и продава, стига да има търсене и стока за продан.
Руснаците били създали Хитлер. Те и не само те, са контактували с него като държавен глава, правели са практическа политика, обстановката е била много динамична и непредсказуема. Но да се твърди, че са го създавали, едва ли не нарочно с определени цели, е несериозно и смешно.
Имало е други заинтересовани хора и сили, които са имали интерес да му помогнат да се закрепи и да го подтикнат в подходящ момент да нахлуе, да обяви война на СССР. Ти ги знаеш добре тези неслучайни хора и сили, но тълкуваш техните действия както ти изнася.
ТАКА, КАКТО ДЯВОЛА ЧЕТЕ ЕВАНГЕЛИЕТО.
цитирай
10. bosia - до горната цифра
13.05.2015 11:04
Цифричке,
вместо да цапаш нета е по-добре да си смениш памперса. Редичката струйка от паралитични простотии, произтичащи от разговорните ти органи прилича на шум от прокиснато мляко, изсипано от небесата върху тенекиена чиния. Като не четеш различните мнения и не ползваш исторически факти се превръщаш в цифра. Бръкни в нета и намери тайния анекс между Германия и СССР в договора от Рапало. Иначе ще продължаваш да приличаш на фъсня.
цитирай
11. ok3223 - Прощаавай старче, сериозните и умните ...
13.05.2015 16:55
Се ограмотяват не в нета, не и в уикипедията, където може и сере фалшива "информация „ всеки, даже и такива като теб "учени историци", а както ти писах, в елитен университет, при елитни професори. Или, с четенето на книги,/което е по трудният вариант и иска знаенето на езици/ написани от известни наши и чужди историци, и публицисти. какъвто е известният английски ИСТОРИК И ПУБЛИЦИСТ
ПОЛ ДЖОНСЪН.
Написал и издал през 1983 год. в Лондон, книгата подкрепена със стотици оригинални документи, които цитира ...
СЪВРЕМЕННОСТТА
светът от 20 - те до 90 те.
Преведена у нас през 1993год. и издадена от:
Университетско издателство
"Св. Климент Охридски"
Таам, като прочетеш написаното за събитията по онова време,
подробно описани от безпристрастен и компетентен автор подкрепено със 100 - ци оригинални документи цитирани от него на всяка крачка.
Много от нещата ще ти стана от ясни, по - ясни.
И като почтен човек, въпреки предубеждения и ангажименти към
наши и чужди, може би, ще си уточниш и коригираш знанията и
приказките по разискваната тема. Ок
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11741429
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031