Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2015 13:21 - ДНЕС Е ДЕНЯ НА КОНСТИТУЦИЯТА НА ПОЛША
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1066 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ДНЕС Е И РОЖДЕНИЯ ДЕН НА НИКОЛО МАКИАВЕЛИ

Макиавелизъм е, според Оксфордския речник, „използването на хитрост и двуличие в държавното управление или като цялостно поведение", произтичаща от италианският Ренесансов дипломат и писател Николо Макиавели. Думата има сходна употреба в съвременната психология, където тя описва една от най-тъмните триадни личности, характеризиращи се с двуличие, свързано с цинични вярвания и прагматичен морал. "Макавелиан" като дума става много популярна в края на 16 век, въпреки че „Макиавелизъм“ се цитира за пръв път от Оксфордския речник през 1626.

Николо Макиавели е умрял през1527 г., но "Макиавелизмът" е жив и работи перфектно.Това, разбира се, е изцяло за наша сметка.
Достатъчно е да прегледаме сутрешните програми на т.нар."Национални елеектронни медии" или да отгърнем т. нар. "Национални вестници" и ще видим, че  ни обработват по стандартния макиавелистичен начин.
Днес е национален празник на Полша. Очаквах да поканят посланика на Полша, за да поздрави българските граждани. Вместо това виждам съвсем друго.
Гледам една телевизия. На нея отрепката Димитър Иванов-Гестапото дрънка лъжи и фалшификации за покойната "Съветска армия". Как "освободила" Европа от фашизма. Как Крим винаги бил руски и други подобни фалшификаации и откровени лъжи. Истината е съвсем друга. В книгата на Игор Бунич "Операция "БУРЯ" с документи е докзано, че СССР е агресор и убиец на свободата. Стига се дотам,че започнаха да твърдят,че Съветската армия влязла вПолша, за да спаси Полша от германците. И това този селски тарикат го казва в деня на празника на най-пострадалата от агресията на  Германия и СССР държава. Такава идиотщина дори и Макиавели не може да измисли. Митьо Гстапото изтърси, че Крим винаги е бил руски. Това също е забелжителна простотия. До 1783 г. Крим е самостоятелна държава, населена от т. нар. "Кримски татари", които всъщност са волжски българи.
Каква наглост!
Винаги съм ценял много високо полския дух. Винаги съм се възхищавал от чувството им за чест и достойнство. И винаги съм се съмнявал в добронамереността на Кремъл, да не употребя по-силна и точна дума.
Работата е там ,че имам особено отношение към Макиавели и Карл Маркс. Макиавели е роден на 3-ти май, а Маркс-на 5-ти май.
Аз съм роден на 4-ти, т. е. утре. Утре навършвам 64 лазарника, ако е рекъл Господ. Но между тези двамата се чувствам като Иисус Хрисотс, разпнат между тези двама разбойника.
Поздравявам гражданите на Полша с празника и им пожелавам успехи и благоденствие.
Спомних си един стар полски виц. Когато се създаде профсъюза "Солидарност" попитали един поляк какво е най-силното му желание:
-Китай да нападне два пъти Полша!-отговорил той.
-Как така? Нали ще ви причини страдания?-
-Да ама нали ще мине четири пъти през Русия!





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11719840
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031