Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2015 11:16 - АГОНИЯТА НА БЪЛГАРИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3343 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

БЕЗ АРМИЯ ВОЕНЕН ПРЕВРАТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ

Българиия се намра в класическа ситуация за военен преврат.

Какво означава това?

Държавните институции не работят за гражданите. Те обслужват една малка част от обществото, която се е обособила като политическо-олигархическа шайка. Тя кадрува и ползва държавните институции като оръдие за запазване на ненаказаността си и за увеличаване на активите и властта си. Законите не се изпълняват. Отговорност не се носи. Корупцията е в апогея си. Медиите защитават единствено техните интереси. Моралът е ерозирал до пълното му изчезване. Битовата престъпност е ужасяваща. Ценностната система е заменена от лъжливи декларации и апологетика на митологеми. Здравеопазване, образование, социални дейности, икономика, правораздаване, регулации са в агония. Данъчно облагане, пране на пари, укриване на доходи, присвояване на пари от европейските фондове и държавния бюджет станаха ежедневие, което не впечатлява никого. Страната остана без най-образованата и предприемчива част от обществото си по причина, че са опасни за статуквото.

Това не е нещо ново за България.

В началото на 90-те имаше подобна ситуация. Тогава шайката временно мимикрира, но извърши и една много важна за себе си предпазна мярка. Разби армията и я превърна в третостепенна сила. По този начин си гарантира продължаване на пълното господство на национално ниво и по места. По регионите цари феодализъм и беззаконие.

Стана така, че класическата ситуация за военен преврат, който да спаси държавата е невъзможен. Войската няма структури, които да заменят държавната администрация и съдебната власт, за да възстановят справедливостта, законността и обществения морал. Това обезсмисля подобен опит.

Ясно е, че този политически модел и този политически елит не могат да смачкат себе си в полза на обществото. При това положение остава само едно средство-улицата.

Улицата единствено може да наложи нов модел на държавно управление. Тя може да прекрати този фалшив преход, който всъщност е реставрация. Улицата може да създаде конвент, който да застави парламента, изпълнителната и съдебната власти да изпълнят волята на обществото и да създаде действащ модел на реална демокрация.

Лошото на този вид преход е, че неминуемо се стига до насилие и кръвопролитие. Още по-лошо е, че сегашната политико-олигархична шайка не си дава сметка за това. Идеята, че ще се представят като „жертви” на улицата няма да ги спаси. Озверялата тълпа много бързо се радикализира и преминава към саморазправа. И тогава ще пострадат и невинни хора.

Все още имам слаба надежда, че ще успеем да създадем една постоянно действаща кръгла маса, която да прекрати незабавно тази агония и да изпревари саморазправите и кръвопролитията. Тогава ще можем с извънредни, но приемливи средства да спасим страната си от шайката и да тръгнем в правилната посока.

Няма много време.





Гласувай:
6



1. borkolbor - ...... Коле ........
22.03.2015 12:08
............... Коле , куманите Асен и Петър са го направили преврата преди 830 години , но са имали около себе си българи - истински мъже , а не дълбокомислени "трътльовци" като тебе . ............ Коментирай изявлението на Велизар Енчев от днес по Нова телевизия . Ти вместваш ли се с твоите "кръгли маси" и със сподвижниците си в гражданския кръг от Арбанаси ?! Чакам с голямо любопитство отговора ти !!!! .......
цитирай
2. apostapostoloff - Кръгла маса няма да има- никой
22.03.2015 17:06
няма нужда от нея. Българите пълнят ресторанти, кръчми, барове и международни курорти, където ядат и пият на поразия. Защото българите НИКОГА не са били по- добре, НИКОГА не са били по- богати. И последиците от хубавия, охолен живот са налице: 70 % от българите имат вече наднормено тегло.
цитирай
3. borkolbor - ....... До постния вещер по-горе ......
22.03.2015 21:48
........ Те , и прасетата ни вече много бързо стават наднормени , защото лочат химически- и гмо-манджи , подобно на западноевропейската и американската си рода . Да не говорим за мъжките врачки , които жулят оригинални марки уиски и пушат хавански пури , щото печелят повече от всички българи - и от извънредния си "нощен" труд . ................
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11741044
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031