Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2015 09:55 - КОЙ ЯДЕ ШАМАРИТЕ И КОЙ-МИЛИАРДИТЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 5910 Коментари: 1 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

СИЛАТА НА СЛОВОТО ИЛИ ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ РЕШЕНИЯ В СТИЛ „БЪЛГАРСКА ДУШЕВНОСТ”

В Стара Загора, моят роден град, по стечение на остоятелствата, познавах всички акушер-гинеколози. Имаше един много оригинален човек-д-р Кантарджиев-Кенти. Той беше изкусен и сладък разказвач.

Ето един от масалите му:

Това става по времето, когато д-р Петков е н-к на „Родилно отделение”. Дежурство дават д-р Петков и д-р Кантарджиев. Петков беше висок и масивен, да не кажа дебел. Тежеше около 150 кг., а пръстите на ръката му бяха дебели колкото два нормални. Имах чувството, че когато тушира пациентките те изживяват болезнен полов акт. Вечерта, казва д-р Кантарджиев, аз отивам в залата, а д-р Петков се изпикава в умивалника в стаята за почивка, мощно пръдва и си ляга да спи.

Началник!

Та тази вечер имаше в зала една много дебела родилка. Напъваме, натискаме, убеждаваме, но нещата не стават. По едно време, тъкмо бебето тръгна и главата се показа тя реши, че не иска повече да ражда и иска да се върне в къщи. Както се казва-удари я амока!

Изтичах при д-р Петков и му обясник с едно изречение какво става. Той си ратърка очите, стана, обу си чехлите и отиде с мен в залата. Още с влизането  и шибна два яки шамара и кресна:

„Не те ли е срам, ма! Трийсет кила п…а три кила мръвка не можеш да снесеш!”

Тя го погледна уплашено, легна и роди незабавно.

Този случай д-р Кантарджиев коментираше по следния начин:

„Чак тогава разбрах силата на словото!”

Този случай силно ми напомня за това, което се случи вчера в Парламента около приемането на дълга от 16 /24/ млрд. лева.

Питам се кога ли българинът ще се усети, че яде шамарите, а милиардите-друг?





Гласувай:
11



1. borkolbor - ....... Абе ....
26.02.2015 17:48
....... Абе , то и аз , не че някой ме пита и трябва да се знае , но когато прехвърля с няколко чашки повече "лимита" си и "глътна джама" , и аз отивам да раждам в родилното . Туй , раждането , батка , са си болка и мъка , ама сладки . ..... Само да не стават навик , "ражданията" , де , щото оня "специалния "доктор - твоя приятел с кандидат-доцентската дисертация и професура , на чужд гръб наготово ще защити . Няма да се сети да почерпи даже . Пък "онова" с мивката и "другото" са си само мъжки работи - нормални и съвсем разбираеми . ..... Доктора Петков е бил голяма "терца" , Философе . От изключително рядката "порода" на естествените , първо-сигналните и интелигентни добряци . Е , с много , много индивидуални "условности" и особености , да кажем , че и ние сме от същата порода , но ... "второ-сигнални" .... и затова - "по-долни" . Често сме и зли . .....................
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735945
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031