Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2015 21:43 - Защо Запада налага санкции на Русия?
Автор: podvodni Категория: Политика   
Прочетен: 13465 Коментари: 12 Гласове:
10

Последна промяна: 20.02.2015 18:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Готвеното продължение на "Charlie or not crharlie" се проточи с времето заради събитията които се развиват със сткремителна бързина, което от своя страна намира израз в постоянно надграждане и радакции. В един момент, когато правех поредната редакция се случиха преговорите в Минск между невероятната четворка и последвалите непосредственно след това поредни пародийни санкции "върху" Русия от страна на ЕС.
Разбира се , коментарите на тези санкции бяха от различно естество - от пълна възхвала до чиста подигравка, но общото бе учудването защо, аджеба, се налагат тези "санкции". Учудване, по-прово искрен смях, генерира и върху кого се прилагат тези "санкции". В СМИ широко се наслагва мннението, че видите ли, наказанието било върху Русия, при все това, че потърпевши се оказвата няколко зам. министъра и един певец.
Абсурда е пълен и алогичен, а обясненията защо се налагат тези санкции се пръскат по шевовете от несъстоятелност. Значи, налагат се заради обстрела на автобус в Мариопул и загиналите 35 души. При фона на загинали до сега над 5000 и то от двете страни, като една част от тях (далеч повече от 35) са цивилни и жители на Луганск и Донецк, особенно на екзекутираните в Одеса миналото лято, подобно оправдание са налагане на някакъв вид "санкции" е направо смешно. Но най-голямата олигофрения дойде от администрацията на Барак Обама - САЩ ще държи отговорна Русия за нарушаването на мирното споразумение в Украйна. 
Което ще рече, че независимо кой е виновен за нарушаване на мира винаги ще го отнесе Русия. Абсолютно малоумие и двуличи е, нали?
Да, ама не! Това не е безумие, а съвсем адекватна реакция, но не заради вмешателството на Русия в Украинската гражданска война или пък заради подкрепата оказвана от Кремъл на ДНР и ЛНР или пък заради откъсването и последвало присъединяване на Крим към РФ, а заради далеч по-голямо светотатство на Путин което има и ще има глобални последици.
За каво иде реч?

През онези години, по времето на социалистическите години на нашата страна, които съвпаднаха с моето детство и юношество, редица разминавания между пропаганда и действителност  будеха у много хора редица въпроси. Накои задавахме на глас и не рядко си навличахме различни по вид неприятности, а други не отиваха по-далеч от нашите мисли. Един от въпросите на който търсех отговор е защо САЩ използват в своито отличителни войнски знаци звездата, при все това, че въпросната звезда бе един от символите на комунизма и социализма на които Запада бе яростен противник. Соц.лагеро бе окупирал звездата като символ на свобода,равенсво и братство, Звездите баха на всякъде по социалистическите атрибути - знаме, герб, пагони на военни. Само че, звезди се използваха и в неговият идеологически противник. И пак на същите атрибути - знаме, герб и военните.
Тук някой може да ми опонира, че символът на соца е петолъчка, а Запада използва звезда. Може и така дае за тези които правят разлика между Коняк и Бренди, но реално това си е един и същи символ.
Може да звучи глупаво задавнето и най-вече търсенето на отговор на такъв въпрос, но иде реч за символика, а тя казва много повече от това което казва Фидел Кастро в неговите многочасови речи. И като всеки символ, звездата има своето огромно значение и има своята история дълбоко в древността. 
През 1917 г. В русия се извършва държавен преврат който унищожава Руската империя. Знае се, че автори на този преврат са болшевиките, които по-късно стават комунисти, но остава игнориран въпроса за тяхното финансиране. Революция, се прави с пари и то с много пари, а тогавашните болшевики няма от къде да ги вземат. Всички онези приказки за това, че съществуването на Ленин, Троцки, Бухарин и др вождове се обезпечава от волните пожертвования на техните симпатизанти е толкова нелепо като се има в предвид доходите които са имали по онова време в Русия, числеността на сивпатизантите на болшевизма и не на последно място разкоша в който са живяли бмолшевишките икони в Париж, Виена, Брюксел, Лондон или Женева. Но това е съвсем друга тема, която може да ни отклони от основната. 
Взели властта, с помощта на много пари ясно от къде дошли и сответната такава от някои тайни служби, болшевиките в Русия премахват царските атрибути и на тяхно място поставят нови - Червеното знаме и звездата. Няма да се спирам подробно на символиката на червеният ( окървавен) плат и неговото значение за ционистите, а ще се спра на звездата. 
И така, каво представлява звездата като символ?
Пентаграм - един от най-значимите и изключително силен духовен и магически  символ. Често пентарграма се бърка с друга фигура - пентагон, която е съставна част от звездата. В езотгериката (магията - неразбраната наука) пентаграмът е известен и като "огнена звезда" или "Утринна звазда".  Ако вземем предвид наименованието "огнена звезда" и направим аналогия с събитията от 1917-23 г. става ясно защо този знак е основен в комунистическата ( юдео-хазарска) идеология разпростряла се на Русия. Самата социалистическа революция  и последавалата гражданска война е една огнено кървава вакханалия почти довела Русия и Руският народ до пълното им нищожаване. Именно в Русия в онзи период се проявява напълно петата сфера на кабалистичното дърво на живота - Гебура, която символизира отрицателното в себе си на по-ниско ниво. Един от символите на Гибура е именно пентаграмът като другото проявление на сверата е Марс, койъто от своя страна е символът на унищожението и войната. Разрушителната целна Гибура проявено чрез силата на петицата (пентаграмът) е унищожението на старото и ненужното ( според отправната  точка )  и пречистването чрез буйният огън. 
Същевременно вземайки предвид другото наименование на пентаграмът - "Утринна звезда" ( Зорница) го свързаваме с Венера. Интересното тук е не само езотеричното значение на самата планета, но и нейната физическа особеност спряма планета Земя. Орбитите на Земята и Венера съвпадат по такъв начин, че точките на всяко съвпадение на интервал от 8 години изписва в пространстовото идеален пентаграм (след малко отново ще се върнем на тази особеност). От тук и става видно двойственото проявление на петицата (пентаграма) в едновременното проявление Венера/Марс ( женско/мъжко). Едва ли е случайност, че Земята ( човек, творение) се намира между двете си съставни части Венера (женско начало) и Марс (мъжко начало). 
Като стана на въпрос за символа на Пентаграмът - Венера не бива да подминаваме и другите имена на тази богиня (планета) . Венера е Афродита, Инана,Изида, Ищар и всичките други нейни превъплащения - Атина, Деметра, Немезида, Нике и .... Дева Мария
В божественият пантеон, независимо от коя точка на света и кой народ идва, основна, да не кажа - главна роля играе именно проявлението на Венера - т.е. мантриархатът. Реално, погрлеждайки малко по-внимателно в божественият пантеон с учудване ща установим, че тъй наречените богове от мъжки пол са били типични мъже под чехъл. Както се оказва и реалността на физическо ниво. Едва в разцвета на Християнството се забелязва плахи опити на мъжка доминация чрез личността на Христос, но след време Католическата църква поставя в своите почитания Дева Мария  наравно с Исус. А католицизма, наравно с древноримските  и елински предания са в основата на съвремената Западна цивилизация. Съответно Запада като директен наследник на Римската- Гръцката -египетската-шумерската цивилизация (по техни думи) , със същата сила използва и древните символи които са били характерни за онези епохи.
САЩ като кострукция става моделът на кото е стъпил СССР и по-късно и ЕС.
САЩ не са държава! Това е съюз от отделни държави (щати). В своята годишна реч, всеки един президент дава отчет за състоянието на СЪЮЗА, а не на държавата.
СССР като рожба на същите онези които конструираха САЩ също бе съюз - Съюз на Съветските Социалистически Републики. Същата конструкция има и Европейският Съюз. Както и техните символи - звездите.
Един от символите на ВВС на САЩ е стилизирана крилата звезда, която е перефраза на изображението на Изида. Пожодобен символ намираме и в кадуцея като символ използван в Римокатолическото и Източно-православното Християнство. 
Паралели между съвремените символи и древните такива, могат да се открият дотатъчно стига някой да се задълбочи в това. За подобен паралел може да се посочи зградата на Европейският парламент в Брюксел, която е реплика на Вавилонската кула изобразена в картината на Петер Брюгел - Вавилонската кула. 
Звездата наред с орела са символите на върховната власт на която е подчинено (или се натрапва подчинение на днешен етап) на човечеството. Което ме кара да обърна бегло, но не второстепенно внимание на процесите които стават на нашата планета от по-висша, извънземна переспектива.
Ситуирането на Земята ипо-специално на Слънчевата система в Галактиката Млечен път е в един ръкав от тази галактика наречен Орион. Би следвали да си зададем въпроса - Защо ръкавът е наречен на това съсзвездие - Орион? Има ли други съзвездия съизмерими с Орион, че даже и по-забележителни ипо-големи?
Има! Тогава защо Орион?
На въпроса ще отговоря с въпрос!
Британската империя защо се нарича Британска, а не Индийска при положение,че Индия е далеч по-голяма страна от Велигобритания, че и с по-голяма численост на народа?
Но, както винаги в една империя има състресения, както и борба за власт.
Холивууд от своя страна, може да се приеме като един проводник на процесите ставащи на високите ( космични) етажи на властта. Наскоро излезлият филм "Възходът на Юпитер" е един вид манифестация на ставащите процеси и тяхното отражение виждаме в съвремената международна политическа обстановка.  
Не бива да забравяме, че Холивууд вече се диктува от Китай посредством огромните капиталовложения което е в унисон с днештата реалност. 
До тук с тази переспектива. 
И така, САЩ през 1911 г. изгражда и насжда една реалност/игра със сответните правила, подчинена на определени (за него момент) пластови сътояния. Тази игра/реалност и нейните закони, са известни като рекламераните цивилизационни ценности и международни закони. Както писах по-горе, Запада който  налага тази реалност има претенциите на директен наследник на Римскат империя където основното мото на нейното съществуване е било - Това което е позволено на Юпитер, не е позволено на волът. Тук би трябвало под Юпитер да се разбира БОГ, асамият Юпитер се явява наследник на Зевс. И отново се върщам по-горе в писаното да припомня, че Боговете в древният божествен понтеон са били просто мъже поз чехъл, като в тази категория влиза и самият Зевс/Юпитер. Както се казва не еважно кой е главата на семейството, а кой е шията която командва главата. Т.е. реалната власт над човечеството е била винаги у Венера. Не случайно папата при посещението си в Бъкингамският дворец, подгъна крак и коленичи роболепно пред Баба Гущер- Бети.
Но през 2012 г. стна нещо което бе със силата на избухването на водородна бомба - Русия промени реалностите, правилата на играта и самата переспектива.
След 1990 г. СССР биде разрушен и с наред с това на тази територия бе отнето правото да носи символите на абсолютната власт - червеното знаме и звездата. Вместо тях бе и позволено да има най-обикновен символ - трикульор и нищо повече.
Русия трябваше да се превърне в страна от третият свят и донор на енерго-ресурси и суровини за Западната икономика базирана в Китай.
Но през 2001 г. на власт дойде един невзрачен тип, който Запада прие за поредната руска пионка която трябваше да бъде про-форма президент - Владимир Путин. Съвсем наивно е да се смята, че Путин е нямал и няма съидейници и подръжници и е работил и рлаботи абсолютно сам. Първият тревожен сигнал за Запада дойде през 2008 година когато Путин предава властта на своето протеже Медведев. Всички очакваха, че Медведев ще отвори, отново, вратите на Русия за Запада, така както го направиха Горбачов и Елцин и ще се продължи с нейното разграбване и унищожение. Но Медведев бе под строгият надзор на Путин, който не позволи това да стане въпреки, че бе в далеч по-неизгодна позиция. След това последва истинска и неподправена тревога когато Путин се завърна за своят втори първи мандат на президетският пост. Годината бе 2012-та и това бе тази повратна точка която маите бяха предрекли в своят календар. Именно през тази година, Путин излезе от сянката на Венера и постави началото на човешкият фактор в еволюцията на Земята и човечеството. 
Путин промени времето на президтският мандат от 4 на 6 години и върна символът на Руската империя - Георгиевският кръст (двуглавият орел) там където му е мястото - на знамето, като един от символите на държавата.
Русия направи заявка на тотална промяна в реалността.
Спомняте ли си какво писах по-горе за пентаграма очертавана от съвпаденията на Земята и Венера в период от 8 години в своят орбитален курс?
Така! Мандатността на президента на САЩ (бивша  водеща сила в света която определяше правилата делегирани му от Баба Гущер/Короната/ Сити) се състои от 2х4 години. Те.е. 8 години -  един цикъл на Венера при очертаването на Пентаграма заедно със Земята. Т.е. САЩ а с това и целият свят живееше в ритъма на Венера/Изида и нейните капризи като планета въ физическият и езотеричан смисъл.
От 2012 Русия/Путин напусна тази матрица като премина ново ниво подвалстно на числото 6- което е всъщност символът на чивек и човешкият фактор. Същевременно през 2001 г. ( годината на излизането на политическата сцена на Владимир Путин) Юпитер и Сатурн влязоха в съвпад в знака на Телец което очерта тенденцията за навлизане на 20  годишна борба за владене на енергийните ресурси на планетата ни.  Този период ще приключи през 2020 г. когато Юпитерл и Сатурн отново ще бъдат в съвпад, но в знака на Водолей, което се явява тенденция и възможност за тотален възход на Русия, както и излизане на света от сянката на виртуалната икономика и навлизане в нов етап на технологична еволюция. В тази еволюция, на Русия е предопределено едно от водещото ( да не кажа водещо) място. Именно заради това Русия/Путин започна да инвестира огромни средства във възтановяване на приозводствената си промишленост - тежка и лека, като и във възтановяване на своето машиностроене.
Запада започва да осъзнава, но все още отказва да приеме, че необратимото вече е настъло и възползвайки се от енерцията на господарстваща епоха ще продължи своите опити за овладяване на Русия и нейните енергийни и пнриродни ресурси. В това число, независимо от ситуацята в Украйна или където и да е по света, по един или друг начин ще бъдат налагани различ(ни по вид санкции на Русия, колкото и да противоречат на здравият разум и логика.
Белият дом ясно се произнесе по въпроса. Хубавото е, че остава само някакви си 5-7 години.
След това всичко ще тръгне в друга переспектива.


П.П
"Креативните мениджъри" които нямат някаква тясна практическа или техническа специалност могат да започнат да си подготвят документите за Бюрата по труда! 




Гласувай:
14



1. born - Впечатляващ анализ / ако и да е доста ...
17.02.2015 21:59
Впечатляващ анализ / ако и да е доста абстрактен / с интересни изводи ! Предстои да видим ...
цитирай
2. getmans1 - Звездите ли ти го говорят или ...
18.02.2015 00:00
... така ти се иска?
Истинския символ на СССР не е „Звезда или Петолъчка-та“ а „сърпа и чука“!
Петолъчката е символ на цялото човечество, ето и примера:
http://fastpic.ru/view/67/2015/0215/7ddb339e232d1345a1f1eb2afd89fe4c.gif.html

Лека нащ! :)))
цитирай
3. podvodni - . . . така ти се иска? Истинския ...
18.02.2015 00:24
getmans1 написа:
... така ти се иска?
Истинския символ на СССР не е „Звезда или Петолъчка-та“ а „сърпа и чука“!
Петолъчката е символ на цялото човечество, ето и примера:
http://fastpic.ru/view/67/2015/0215/7ddb339e232d1345a1f1eb2afd89fe4c.gif.html

Лека нащ! :)))

Щом като така ти изнася - няма проблем!
Въпреки това, не ще можеш да промениш факта, че основният символ на СССР си остава червеното (окървавено) знаме и звездата. Сърпът и чукът са допълващи символи. Един вид- друго проявление на "огнената звезда".
И за последно - петолъчката не е символ на човечеството.
цитирай
4. podvodni - Впечатляващ анализ / ако и да е доста ...
18.02.2015 00:26
born написа:
Впечатляващ анализ / ако и да е доста абстрактен / с интересни изводи ! Предстои да видим ...

Може да прозвучи нескромно, но чат-пат (да не кажа почти винаги) ме бива в познаването.
цитирай
5. podvodni - Езотерика, астрология, нумеро...
18.02.2015 00:37
koko57 написа:
Езотерика , астрология, нумерология , шаманизъм, вещерство, само липсват кукли набодени с карфици и картинката ще е пълна...това е червената нишка, която всяко опитно око забелязва в творенията ти г-н подводни...

Т.е. нямаш убедителни доводи за противна версия?
цитирай
6. getmans1 - Има една книжка наречена „Енциклопедия на символите“ ...
18.02.2015 02:20
podvodni написа:
getmans1 написа:
... така ти се иска?
Истинския символ на СССР не е „Звезда или Петолъчка-та“ а „сърпа и чука“!
Петолъчката е символ на цялото човечество, ето и примера:
http://fastpic.ru/view/67/2015/0215/7ddb339e232d1345a1f1eb2afd89fe4c.gif.html

Лека нащ! :)))

Щом като така ти изнася - няма проблем!
Въпреки това, не ще можеш да промениш факта, че основният символ на СССР си остава червеното (окървавено) знаме и звездата. Сърпът и чукът са допълващи символи. Един вид- друго проявление на "огнената звезда".
И за последно - петолъчката не е символ на човечеството.


... там са описани символите които човечеството си е създало много преди ХХ век.
Сигурен съм в едно, Леонардо да Винчи сигурно ще е бил много сърдит на Ленин, Сталин и Димитров заради петолъчката. Други пък ще са сърдити на Хитлер заради пречупения кръст. / само за единия де, щото те са два./
цитирай
7. podvodni - getmans1
18.02.2015 02:24
Предполагам че там пише доста интересни неща? Както и, че си я чел много внимателно?
Та във възка с това, би ли ми расяснил какво означава символът на исляма - полумесец и звезда в него?
Много ще да ми еинтересно, защото съм сигурен, че ще кажеш точно това което го пише в тази енциклопедия, но няма нищо общо с дествителността или поне с идеята на символите.
цитирай
8. podvodni - koko57
18.02.2015 10:22
Относно тезата за символа на мюсюлманството изказана от Вас, не бих заложил голяма сума, защото се изпуска една малка, но значителна подробност. А именно - символът е далеч по-стар от колкото е съвременната употреба на електричеството. Т.е., Вашето пребиваване в част от Арабският свят е било по времето на интензивно използване на електричеството което позволява използването на нощта вместо ден по тези географски ширини. Но дали е било така до преди 70-100 години? Едва ли, бих аказал - твърдо не. Живота си е протичал основно през деня. Т.е. няма как от тази гледна точка да се каже, че символът на мюсюлманството е свързан със съвременият, нощен начин на живот.
Друго което е характерно за този символ е неговото изобразяване.
Арабите като искусни астрономи и математици, няма начин да направят тоталната грешка да хакнат звездата върху Луната в тъмната и част. Даже и днес такова чудо на природата не е възможно да се наблюдава, но и никога не е било наблюдавано.
Толкоз за сега за полумесеца и зваздата в него.
Относно свастиката.
Виждали стея по храмове в Южна Корея, което не означава, че е типично корейски знак и символика. Използва се повсевместно.
Разгледайте някоя стара православна църква и ще изпаднете в див потрес от наличието на свастиката.
И сега малко за езотериката в геополитиката и тяхната тясна свързаност.
Едва ли ще бъде изненада (пък може и да е), ако припомня че едни от най-великите личностти на 20 век са използвали съвсем съзнателно услугите на езотерици, в своят държавнически иполитически път и дейност.
Ще спомена само някои от тях - Чърчил, Хитлер, Сталин, Рейгън, Тачър, Буш - баща и син + Путин, както и Плевнелиев, макар, че едва ли можем да го причислим към значимите личности на човечеството.
цитирай
9. bojinkata - А пък на мен анализът ми хареса. О...
18.02.2015 16:48
А пък на мен анализът ми хареса. Обхваща много история и езотерика и нещата си пасват. Опитите за подигравка и игнориране не са фактология или доказателства.
Колкото да пречупения кръст - хитлер го е взаимствал от Индия или Тибет. Там пък е бъкано с този символ, ама на някои от форума не им отърва да го споменат.
ВОСР/1917г/ си беше дело на хазарите, с пари от Германия/САЩ/! Ленин пресича Германия на път за Русия с пломбиран ватон! Кой може да си позволи такъв разкош? Осигурен му е бил зелен коридор! Самият той е бил дребен мошеник, живуркащ в мазе, някъде из Швейцария.
цитирай
10. jelev03 - . . . така ти се иска? Истинския ...
18.02.2015 17:13
getmans1 написа:
... така ти се иска?
Истинския символ на СССР не е „Звезда или Петолъчка-та“ а „сърпа и чука“!
Петолъчката е символ на цялото човечество, ето и примера:
http://fastpic.ru/view/67/2015/0215/7ddb339e232d1345a1f1eb2afd89fe4c.gif.html

Лека нащ! :)))


Нито му говорят, нито му се иска. Просто му диктуват, от там горе от петолъчката! Анализът е доста ясен (като на забавен каданс). След спускане на опорната точка ла_нометът се включва. Нищо повече. Па се вземат и на сериозно!
цитирай
11. podvodni - Понеже не ми се пише постинг на тема ...
25.02.2015 11:45
Понеже не ми се пише постинг на тема държавен дълг ( поне за сега) ще направя едно предположение във вид на коментар който няма нищо общо с въпросната статия по-горе.
Ако днес, 25.02.2015 г., парламента гласува вкарването на България в дългова спирала, до няколко дни в България ще има едно хубаво разтърсващо земетресенийце!
цитирай
12. lidislidis - Добър анализ...
28.02.2015 20:15
С много истини.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podvodni
Категория: Политика
Прочетен: 3682701
Постинги: 304
Коментари: 4467
Гласове: 3151
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031