Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2015 10:56 - ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЪР ВУЧКОВ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1169 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 19.05.2015 10:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

От Николай Ганчев Колев-Босия, София, ж.к. Борово, бл. 231, ап.39, е mail-kolev_bosia@abv.bg

ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

На 22 май 2012 г. директърът на „Пожарна безопасност и защита на населението” гл. комисар Николай Николов каза следното:

Блок 231 в столичния квартал "Борово" е един от сериозно засегнатите следствие на трусовете през изминалата нощ. Че всички над 360 живеещи в 19-етажната сграда, висока 60 метра, са евакуирани, съобщи в ефира на предаването "Дарик кафе" директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.”

Аз и моето сeмейство живеем в същия този блок заедно с още 92 семейства. След три месеца ще се навършат три години от думите, изречени от вашия подчинен.

Пред мен възникват няколко въпроса:

1.      От какво съди Николов, че бл. 231 в който живеят над 200 души, че блокът е сериозно засегнат? Правил ли е експертиза със специалисти, за да каже тези думи? Защо никой от живеещите в блока не е запознат с тази експертиза? Той влизал ли е изобщо в блока? Въз основа на какво е решил, че блокът може да се срути?

2.      Тй твърди, че всички живеещи в блока са били евакуирани. Това определени не отговаря на истината. Никой не се е обадил в ап. 39 където живeя с двете си дъщери и майка им. Това означава, че ние сме били съзнателно оставени под непосредствена опаснот да загубим живота си или да преживеем ужаса на една катастрофа. Ще му бъде ли потърсена отгворност и за това?

3.      Думите му предизвикаха сериозна паника и изключително негативни преживявания у живеещите в блока и около него. Каква отговорност е понесъл за това? Защо и досега не се е извинил на живеещите за думите си, ако те са казани без никакво сериозно експертно основание?

4.      Какво ще предприемете, ако думите му са плод на слухове, или на липсата на умствен капацитет? Ще оставите ли без последствие такова създаване на паника и тежки душевни преживявания у толкова много хора? Доколкото си спомням един екстрасенс понесе наказателна отговорност за създаване на паника в хасковско като предрече земетресение, което не се случи. Как е наказан за думите си Николов?

5.      Смятате ли, че човек с такива качества може да продължава да бъде директор на тази изключително важна и отговорна служба? Какво гарантира, че в работата си той вече не допуска такива „грешки”? Знаете колко много природни бедствия и аварии се случиха миналата и продължават да се случват тази година. Какво гарантира правилните му дейсттвия и отговорните му изказвания? Лично аз не мога да му вярвам за нищо. Появяването му по телевизии, репликите му в медии ме потискат и настройват скептично и негативно.

6.      Когато някой човек каже нещо, за което трябва да се извини той го прави в същите медии и същия размер. Ще го задължите ли да го направи?

Господин Министър,

От вашите действия ще проличи дали вие имате достатъчно добри критерии за оценка и атестиране на подчинените ви. Любопитно ми е дали се провеждат в МВР годишни курсове за повишаване на квалификацията на работещите в системата на МВР. Любопитен съм какъв е атестата на Николов, кой го е атестирал и дали неговите ужасявящ думи за бл. 231 в кв. Борово са отбелязани в атестацията. Любопитен съм и какво е мнението на гл. секретар на МВР относно качествата на Николов, ако той изобщо има някакво мнение.

Ще ви бъда признателен, ако ми изпратите атестацията на Николов по ЗДОИ. Ще бъда удовлетворен и ако ми изпратите отговор, че в МВР не се атестират работещите там.

Искам да знам, също така, дали МВР ще се промени и децентрализира. Моите анализи показват, че министерството е свръхцентрализирано и неправилно структурирано. Противопожарната служба и охранителната полиция нямат място в едно централизирано министерство. Тяхното място е в общините на подчинение на кметовете. При регионалена или национално бедствие и авария трябва да преминат на временно подчинение на областния управител или министър. Това трябва да става със специален закон за обявяване на бедствено положение в област и общонационално. Спомнете си глупавата ситуация при бедствието в кв Аспарухово, когато кметът на Варна и министърът на вътрешните работи се сочеха един-друг с пръст и повтаряха едни и същи думи:”Ти си виновен!”, а през това време загиваха хора и имотите им се унищожаваха.

Направили ли сте анализ на този ужасявящ случай и какво сте предприели, за да не се повтори тази трагедия? Ще ми изпратите ли текста на този анализ по ЗДОИ, ако има такъв анализ изобщо?

Държа да ми бъде отговорено в срок и в съответния обем.

09.02.2015 г.

София                                                                               Николай Колев-Босия





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11740310
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031