Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2015 09:53 - КАКВО СЕ ВИЖДА ОТ АЙФЕЛОВАТА КУЛА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3058 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ДВОЙНИЯТ АРШИН НА ЗАПАДА И САЩ

Лицемерието може и да е дипломация. Може и да е политика. Може и да е начин за прикриване на осран памперс.

Но лицемерието е дълбоко неморално, нехристиянско, нечовешко.

Има едни животинчета, които като видят опасност се надуват, разперват си опашката над главата, за да ги мислят за по-големи. И така да плашат тези, които са срещу тях. Такова животно е, например, Русия. Тя е вечно настръхнала, поела е много въздух и размахва тоягата. За да сплаши и хвърли в паника тези, които са срещу нея. САЩ не са особено различни от Русия.

Но има и обратни държави. Те, пред истината, се свиват и стигат до големината на сперматозоиди. И ако се появи някаква опасност истината да излезе наяве, те се събират на показна разходка в Париж с идеята, че заедно се превръщат в гигантски сперматозоид, който е страшен и може да яде я хора, я терористи, я храна втора употреба.

В международната политика има традиции. Е, има и нови неща. Например, има ИДИЛ. Друг е въпроса кой създаде условията и „бойците” на това безумие. Обикновено САЩ сочат с пръст Русия и викат:”КГБ и Кремъл ги обучават! Имаме доказателства!” Същото, обаче, правят и руснаците. Те също викат: „САЩ подготвят терористи! Имаме доказателства!”

Е, аз съм доверчив човек. Вярвам и на двете страни.

Но нека се върнем при сперматозоидите. През 1939 г. два сперматозоида обявиха война на Германия, защото нападнала Полша. Това става на 3 септември. Точно две седмици по-късно СССР напада същата Полша, но от отсрещната страна. В резултат на което сперматозоидите си траят и не обявяват война.

Това стана традиция.

Двама братя и един друг безумец убиха 17 човека във Франция. Засега не е сигурно дали е тероризъм, социален идиотизъм или сбъркана ценностна система. В резултат на това се събраха 60 сперматозоида в Париж и направиха една застрашителна разходка. Там беше и нашия сперматозоид, дори. Хванаха се за ръце и друснаха едно политическо хорце. Да го наречем „Хорото на сперматозоидите, които искат да оплодят света”.

В същото време в една друга държава са избити над 5 000 човека. Защото една палава мечка играе балет и краката и, по традиция, стъпват на чужда територия. Защото сцената за мечката винаги е малка. И където стъпят, газят хора, градове и цивилизация. Но по традиция сперматозоидите не се събират на хорце, за да изръмжат на мечката. Те си живеят в далечната 1939 г. и си казват: „Ние по традиция не закачаме мечката! Можем само да спрем да и даваме круши!”

Та тук възниква един такъв несперматозоиден въпрос:

Като се качихте на Айфеловата кула не видяхте ли какво става в Украйна?

Там е високо и се вижда надалеч!

Или нямата очи за това?





Гласувай:
0



1. dobronameren - Въпрос към босия "сперматозоид"
13.01.2015 10:33
Прочетох няколко пъти постинга - внимателно. Не разбрах дали "сперматозоид" е похвала или подигравка. Не разбрах "нашия сперматозоид" премиерът, сперматозоид като Меркел и Камерън ли е или сперматозоид като Путин. Не разбрах и за коя Украйна става дума - за Киев или за Донбаската НР и Луганската НР? Много неща не разбрах.
Според мен употребата на думата "сперматозоид" изобщо не подхожда за ситуацията. Всеки от хората, визирани в постинга на Босия, са по-качествени от самия него. Най-малкото, защото имат изразена и различима позиция. Което не се наблюдава при босия "дисидент". Затова и дисидент е в кавички. "Сперматозоидна история"!
цитирай
2. christotamarin - Нали съзнавате, уважаеми г-н Колев, че ..
13.01.2015 16:02
.. аз се радвам, че точно Вие не сте политик, а само публицист. И като публицист Ви уважавам много, и то не в кръчмарски стил. Та политиката трябва да се прави от професионалисти, а професионалистите обикновено са цинични. Например аз предпочитам професионален хирург да ми разплете червата и да ми зашие коремът, пък нека да е циник и нека докато съм на хирургическата маса, да се изказва за мене, че съм бил торба с лайна.

Западът нищо не може да направи на Русия, понеже на голият си тумбак руският мечок не чифте ракети, ами цял патрондаш ядрени ракети е запасал. Путин е разбойник с ядрено оръжие. Горко й на Украйна. Ако трябва кръв да се лее в конвенционална война срещу Русия, няма кой друг освен украинците да си проливат кръвта. Ама шанс срещу руският мечок нямат. Затова е по-добре украинските политици първо те да се вразумят, после да се опитат да вразумят и своите пишман-националисти. Да вразумеят, че това, дето руският мечок вече е захапал, няма да го пусне. И веднага да защитят остатъчна Украйна.

Защото: ако Украйна прежали териториите си, които руският мечок вече е захапал, то тя веднага ще бъде приета в НАТО и в едногодишен срок - и в Евросъюзът.

Нашата България, разбира се, много губи при такъв сценарий, но Путин е виновен.
цитирай
3. christotamarin - Продължавам ..
13.01.2015 16:19
Същото се отнася не само за Украйна, но и за Сърбия. Ако Сърбия признае независимостта на Косово, то Сърбия скоропостижно ще бъде приета в НАТО и в Евросъюзът. Това пак би накърнило интересите на България, но какво да се прави. Все пак, докато Сърбия и Украйна се кумят, България си остава някакъв фактор в НАТО и в Евросъюзът.

А сега по друг въпрос. Какъв беше смисълът на Голямото Парижко Шествие "на 60-те сперматозоида", както Вие пишете. Ами най-вече да се затворят устите на "нашите" башибозуци.


цитирай
4. christotamarin - Продължавам ..
13.01.2015 16:38
Да се спомним времето веднага след 2-рата световна война, когато вече била започнала Студената война. Никой от действащите тогава политици не признал съществуването на желязната завеса, направил го вече оттеглилият се от активната политика сър Уинстън Чърчил. Но не се съмнявайте, че действащите политици вече са действали. И след 40 години спечелиха Първата световна студена война с безусловната капитулация на СССР (Малта, декември 1989).

Смея да Ви напиша следното: Даде Господ да дочакам това време - "La belle epoque du Millenium (1990-2012). Ама това време свърши! La belle epoque du Millenium est finie! Започна 2-рата световна студена война. Дърт съм и едва ли ще дочакам краят й - трябва да съм благодарен, че дочаках краят на първата, защото мнозина надяващи се не доживяха.

2-рата световна студена война не може да бъде спечелена от Европа. Както и при 1-вата, водещата роля се пада на САЩ. Заедно Северна Америка и Евросъюзът имат необходимият ресурс за победа във 2-рата световна студена война. Засега няма лидер. Обама се оказва некадърник. Да се надяваме, че ще се появи лидер.

И нещо за уж ислямската им държава. Новият лидер трябва да действа решително, защото пътища има. Трябва да се даде ултиматум на Турция и Саудитска Арабия да се заемат с изтрепването на утрепките. Да им се даде краен срок - deadline. След крайният срок, ако Турция и Саудитска Арабия се провалят, пуска се Иран да се разправи с ислямският им псевдохалифат. И ще извинявате, ама лидерът (американският президент) трябва да е достатъчно циничен, не бива да се трогва от съпътстващи жертви сред цивилното население, както на времето американският президент не се е трогнал от трагедиите на Дрезден, Хирошима или Нагасаки. Та идеята ми е: с обрязаните да се разправят обрязаните - има потенциал и вероятно това го знаят.

Защото САЩ и НАТО трябва да се съсредоточат върху 2-рата световна студена война, която Путин я отвори с анексията на Крим.
цитирай
5. borkolbor - ..... До оня от снимката ....
14.01.2015 10:02
...... В руски Донбас се води кървава гражданска война с много жертви и разрушения най-вече от страна на мирното руско население , което в мнозинство живее там . Войната е разпалена от шовинистичната Киевска хунта , която дойде на власт след военен преврат . Общо загиналите военни от двете страни са около 7000 човека , в това число и много цивилни граждани от руски произход . Ранените и осакатените хора са около 17 000 . Вина за това носят единствено и само престъпното украинско управление , украинската армия , "моралната" и военната подкрепа на САЩ и на Западна Европа . С мало- и едро-калибрено оръжие , с авиационни ракети украинската армия разрушава села и градска инфраструктура . Загиват невинни хора - руснаци . Това е престъпно , Колев ! Истината и виновността не са по средата ! Руското опълчение , което воюва с украинската армия , е съставено най-вече от хора от местното руско население . Това са работници от мините и от машино-строителните предприятия в района . Много от тях са синове , внуци и правнуци на участници във втората световна война . Те воюват за земята си , за поруганата си чест във времето и в рамките на нескопосано създадената в миналото изкуствена държава Украйна . Воюват и за държавно самоопределение . И въобще - те знаят до болка цената на саможертвата си . Грешката на Путиновата администрация беше , че не се намеси твърдо и силово още през март миналата година , за да потуши конфликта и да предотврати последващата КАСАПНИЦА !!! Но вижда се това става постепенно и нарастващо днес ! И то с право !!! Крим винаги е бил и ще си остане руски . Севастопол е светиня в съвременната руска история . За него през войната са загинали около 200 хиляди руски войници ! Освободен е от германците от армейските части на маршал Толбухин . ........ На тебе , Колев не ти прави чест , че обиждаш руския народ като цяло и игнорираш перфидно цинично ролята на Русия в съвременния свят . И ние критикарите ти в блога ти можем да бъдем цинични . Глупаво е , но много често го заслужаваш !!!!!! ...........
цитирай
6. borkolbor - ..... До Администраторите на Босия блог бг....
14.01.2015 10:52
....... Не ме насочвайте към официални собствени блог-страници на други граждани и към подтик за създаване на моя собствена . Няма да го направя . Счел съм за необходимо да пиша това , което мисля точно в този блог . Имам за себе си много силни лични аргументи за това плюс желание идеите ми да бъдат дори и отчасти разбрани и възприети от максимално повече хора . Все пак господина от снимката , въпреки своите пристрастия и грешки , е популярна личност . За написаното от мен нося отговорност само пред съвестта си ! .........
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11743495
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031