Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2015 17:47 - ПИСМО ДО КАНЦЛЕРА НА ФРГ АНГЕЛА МЕРКЕЛ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4669 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЧРЕЗ ПОСОЛСТВОТО НА ФРГ

ДО КАНЦЛЕРА НА ФРГ

Г-ЖА АНГЕЛА МЕРКЕЛ

 

Госпожо Меркел,

Пише ви един български поет, писател, правозащитник  и журналист. Казвам се Николай Колев. Прякорът ми е Босия. Този прякор ми бе наложен от Държавна сигурност преди повече от 30 години с цел да бъда неглижиран и принизен. Но не успяха да сторят това, защото българското общество ме познава достатъчно добре и ако попитате някой българин за мен ще чуете неща, с които би се гордял всеки нормален човек. Дори и враговете ми имат респект към мен.

Госпожо Меркел,

Преди 4 години, благодарение на вашето посолство в република България, беше свален министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков. Свалени бяха и неговият заместник Кичев, директорът на изпълнителната агенция „Автомобилна администрация”,  както и няколко висши чиновници от тази агенция. Причината беше, че в тази агенция се продават документи за управление на автомобили и се събира противозаконна „Такса спокойствие” от транспортните фирми, за да не ги санкционират на пътя, когато нарушават правилата. Това стана през 2011 г., когато министър-председател беше Бойко Борисов. Искам да ви кажа, че вашето посолство в България явно работи добре и ви праща достоверна информация. Вие не може да не знаете, че в България си купуват документи за управление на МПС и германски граждани. Това е не само потенциална опасност, но и реална, действителна, за гражданите на Германия. Затова и Цветков беше свален от министерския пост. Но той беше само бушон за корупционната система в министерството на транспорта. Над него беше премиерът Борисов. Както по конституция, така и в корупцонен план. Не може посолството в България да не ви е запознало с миналото на Борисов. А то никак не е положително. Той е известен с участието си в редиците на една от групировките, която може да бъде характеризиран с една дума-мафия. За повече информация поискайте докладите от службите на ФРГ и на посолството. Аз съм убеден, че в някаква степен сте запознати с неговото минало на контрабандист, рекетьор и наркодилър, но би било добре да се запознаете с повече подробности, които ще ви покажат Борисов в истинската му същност. Ако сте знаела тези неща и продължавате да твърдите, че сте в добри отношения, ще си помисля нещо не съвсем добро за вас самата.

Вие сте живели в т. нар. ГДР и сте наясно, че първата жертва на комунизма стана християнския морал. Несъгласните бяха физически или психически унищожени. Културните ценности бяха заменени с абсурдни клишета, лозунги и безумни оценки на събития и личности. В такова едно състояние обществото престава да бъде носител на здрав морал и нормални човешки отношения. Вас ви спаси това, че имаше и друга, нормална, Германия, която помогна да се възстанови в някаква степен нормалността на германската нация. При нас, обаче, нещата не стоят така. Ние нямаме паралелно нормално общество, което да ни помогне в борбата за нормализиране на нацията. Ние се нуждаем от морал, а не толкова от политика. Затова ви препоръчвам да преосмислите отношението си към политическата върхушка на България и в частност към премиера Борисов. Да, той е лесен за манипулация заради миналото и настоящето си, но легитимирайки го със срещите си с него, вие вредите на българското общество, защото то смята, че не миналото и настоящето, не истинските човешки и интелектуални стойности имат значение, а конюктурните политически сметки. Вашите срещи са лош знак за нас, българите и вие трябва да помислите за това.

Втората жертва на комунизма е справедливостта и съдебната система. У нас справедливост няма. Лично аз многократно съм сигнализирал главния прокурор Цацаров за престъпления, включително и за тези, които ви информирам по-горе. Въпреки това Цацаров допусна унищожаването на архива на изпълнителната агенция „Автомобилна администрация” с което бяха унищожени стотици хиляди документи, свързани с тежки корупционни престъпления, коит водят до лишаване от живот на хиляди български и стотици граждани в европейските страни. В това число и на германски граждани. Нима сте готови да приемете това като нормално?

Тъй като поради магистратския му имунитет не мога да дам на съд Главния прокурор, преди 4 месеца аз го нарекох официално по няколко телевизии Главен престъпник. Идеята ми беше той да ме даде на съд, за да мога да докажа, че прикрива престъпления и на практика става съучастник в тях. За съжаление, той не желае да ме даде на съд, като по този начин признава, че е наистина престъпник. Българското общество, за съжаление, не разполага с действаща имунна система, която да наложи обществения морал в политиката, съдебната система и медиите. Това е истинска трагедия.

Госпожо Меркел,

Подозирам, че няма да получа отговор, както и не съм сигурен, че това писмо ще стигне до вас. Въпреки това като българин съм длъжен да ви го изпратя и да се надявам, че здравият разум у вас ще надделее и вие ще намерите адекватен начин да кажете на българските политици, че моралът трябва да присъства и в политиката.

Иначе политиката се изражда до най-обикновен пазар и ултимативни послания към зависими политици.

 

06.01.2015 г.

София                                                                                                                    Николай Колев-Босия





Гласувай:
7



1. shuriken - Много уважавам Ангела Mеркел.
07.01.2015 12:21
цитирай
2. didanov - браво за писмото
09.01.2015 12:02
но е на грешният човек за съжаление.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11739825
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031