Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2015 13:49 - ПИСМО ДО ЖАН-КЛОД ЮНКЕР
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4857 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕК

ЖАН-КЛОД ЮНКЕР

 

Господин Юнкер,

На 4 декември 2014 г. вие се срещнахте с министър-председателя на България Бойко Борисов. След срещата вие казахте, че България е готова за Шенген. Също така казахте, че имате много добри отношения с Борисов.

Тук нещо не е ясно.

Знаете ли как се живее в България?

Знаете ли, че България е нежелана от самите български граждани? Знаете ли, че повече от 2 млн българи я напуснаха и продължават да я напускат? Знаете ли какви са заплатите и пенсиите в България? Знаете ли, че Бойко Борисов е обикновен бандит, активен участник във т. нар. „Възродителен процес”, контрабандист на цигари и наркотици? Имате ли си представа какво е това общество, което избира бандит за депутат и министър-председател? Давате ли сметка каква е Съдебната система на страната ми, която допуска един бандит да стане министър-председател и да назначава Главен прокурор, председател на народното събрание и президент на страната ми?

И вие казвате, че с този човек имате много добри отношения?

Господин Юнкер,

Аз също желая България да влезе в Шенген. Но не и в този вид. България в момента е една  черна дупка, в която влизат много пари, но от тях само една малка част се харчат по предназначение. Корупцията е повсеместна и ненаказуема. На всички важни постове се назначават удобни и зависими хора. Ако се обяви конкурс, той се обявява така, че да го спечели точно определен предварително претендент. Ще ви дам един пример:

В Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщения безе назначен за директор на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация” г-н Станимир Флоров. Той беше освободен от ГД „Борба с организираната престъпност” заради връзки с мафията. Единствено непоносимостта на част от българските граждани и част от журналистите към Флоров застави министъра да го освободи от поста му. А в тази агенция годишно се прибират не по-малко от 25 млн лева само от продажба на свидетелства за управление на МПС на неграмотни български и чужди граждани и хора, които нямат умения да шофират. Също така там се взима „Такса спокойствие” от транспортни фирми, за да не ги проверяват.

Същото се отнася и за търговете.  Ще ви дам още един пример:

През 2013 г. Народното събрание в лицето на Главния секретар Иван Славчов проведе „търг” за автомобили за превоз на депутатите. Параметрите на търга бяха така манипулирани, че на търга се яви една-единствена фирма, защото само тя отговаряше на параметрите. Същият този Главен секретар  беше ужким разследван. Сега отново е Главен секретар.

И в двата случая, които ви привеждам службите, следствието и прокуратурата останаха без намеса. Това е техен стил на работа.

Господин Юнкер,

Любопитен съм да знам защо легитимирате един престъпник като човек, с когото сте в много добри отношения? Дали не ви е удобен и дали не е зависим от вас или на хората около вас? Пиша го в прав текст, защото вие правите много лоша услуга на цял един народ с думите си.

Аз съм дал, като правозащитник и разследващ журналист много сигнали за престъпления на Главния прокурор г-н Цацаров. Обадих му се и за унищожението на архива на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация”. Този архив беше от документи, които представляваха уличаващи документи за извършени корупционни престъпления в особено големи размери. Но Главният прокурор Цацаров съзнателно допусна унищожението на архива, като по този начин прикри множество престъпления, включително хиляди убийства по пътищата на България и Европа от шофьори, придобили документи за шофиране без да имат право и качества. Поради причината, че не мога да дам на съд Главния прокурор на Република България поради неговия имунитет, аз го нарекох открито от екрана на няколко телевизионни компании и написах в медиите, че той не е Главен прокурор, а Главен престъпник. Това направих с цел да ме даде на съд и там, на съдебното дело да докажа, че той наистина е престъпник. Това направих преди 4 месеца. Знаете ли какъв е резултатът? Той не ме дава на съд.

Как ще коментирате това?

Господин Юнкер,

Вие не знаете какво е комунизъм. Вие не можете да си представите, че при тежки кризи първата жертва, която претърпява едно общество е морала. Ценностната система е най-крехкото, но и най-важна част от едно общество. Комунизмът не е криза в нормалния смисъл на думата. Той е една катастрофа. Стига до там, че абсурдът става норма.

Точно такова е състоянието на българската нация. Аз не искам Бългрия да бъде в такова състояние. Не искам да я изолирам от Шнген. Но искам да разберете, че България освен от помощ, се нуждае и от покаянието на европейските държави. Защото България стана част от най-антихуманната доктрина-комунизма-именно със съгласието на Европа и САЩ. Това трябва да разбере Европа. Да приеме вината си и да се покае. Правенето на политика за сметка на трети държави не бива никога вече да се случва.

Любопитен съм да получа отговор на един мой стар въпрос: „Защо Великобритания и Франция обявиха война на Германия на 3 септември 1939 г. за нападението над Полша, а две седмици по-късно, когато съветските войски направиха същото не им обявиха война?”

Заслужава си да се помисли над това от морална гледна точка. Защото политиката много често е далеч от морала. В момента страната ми се нуждае повече от морал, отколкото от политика. И вие сте длъжен да направите именно това. Да потърсите отговорност от вашите комисари, на които съм написал сигнал за корупцията и последващите убийства на пътищата от продажбата на документи за правуправление на автомобили. Защото още не са ми отговорили на нито един сигнал. Другото, което можете да направите е да ревизирате отношенията си с Бойко Борисов. Придавайки му легитимност вие  укрепвате него и хората около него като политици и управленци. Нещо от което България не се нуждае.

06.01.2015 г.

София                                                                                                      Николай Колев-Босия





Гласувай:
6



1. kass - едва ли му казваш неща,
06.01.2015 14:17
които не знае...
Поздрави!
цитирай
2. andrei - Точно такива зависими и престъпни хора като Мутрата Борисов
06.01.2015 14:29
им трябва на Европейските политици!
цитирай
3. apostapostoloff - Само няколко нещица:
06.01.2015 17:49
зад граница в момента има около 450 000 "българи", като повечето от тях са цигани. Само толкова са, защото покупателната сила на западноевропейските заплати и пенсии е колкото покупателната сила на българските заплати и пенсии.

Никой никога и по никакъв начин не е доказал, че Б. Б. е престъпник- тази партенка беше лансирана от Татяна Дончева и се повтаря години наред от червени бабички.

Бих могъл да продължа, но няма да го сторя, защото нямам време за глупости- аз искам да си гледам кефа. В България аз и милиони българи ядем, пием и се веселим и не даваме пукната пара за разни отворени и затворени писма...
цитирай
4. pepikomentatora - Интересни неща пишеш.
07.01.2015 12:20
Интересни неща пишеш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11743647
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031