Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2014 15:16 - КАК ЦИГАНИТЕ ОТКРАДНАХА УМА, ВОЛЯТА И МОРАЛА НА ПОЛИТИЦИТЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3607 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 18.12.2014 21:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ОТНОВО ЗА ЗАДКУЛИСИЕТО

От коментарите на предишния ми постинг разбрах, че има умни читатели, които разбират какво казвам, но има и неразбиращи. Естествено, има и тролове, но те не ме интересуват.

Ако погледнем внимателно и аналитично проблемите с циганите, ще видим, че проблеми с тях имаме в две области-битовата престъпност и социалните помощи.

Нека сега погледнем на всички тежки проблеми в страната.

Голям проблем е корупцията. Тя се осъществява от администрацията и политиците. Като изключим двама депутати от цигански произход в политиката и администрацията цигани няма. Тогава кой краде половината бюджет и цака гражданите с рушвети? Циганите, може би?

Голям проблем е лошото законодателство. Законите са непълни, необмислени и направо вредни за бъгарските граждани. И за това ли са виновни циганите?

За година вследствие на катастрофи по улиците и пътищата биват убити около 1 000 български граждани. Ранените са 13-14 пъти повече. Подготовката на водачите от цигани ли става? Или цигани ги изпитват и им дават книжки?

Българската гора неуморно и масово се изсича и изнася в Гърция и Турция. Циганите също секат, но някой им дава разрешение и не ги санкционира при незаконна сеч. Това се контролира и наказва от Агенцията по горите, МВР, прокуратура и съд. Кой работи в тези институции? Цигани ли са?

Мога да ви дам стотици такива примери.

Но да се върнем на битовата престъпност.

Има села със сериозно циганско присъствие. Там битовата престъпност е наистина проблем. Но решава ли някой този проблем? Един полуидиот министър и друг полуидиот главен секретар пратиха там жандармерия. Казвам, че полуидиоти ги пратиха, защото жандармерията не познава терена, не познава хората, а по униформата от километри битовият престъпник ще ги забележи и заобиколи.

От години насам пиша на всяко ново правителство да използва Закона за публично-частното партньорство. По този закон кметовете на общини и МВР могат да подпишат договори с ловните дружинки, пенсионираните полицаи, пожарникари и военни, които да изградят система за запазване на обществения ред по места. Те, като местни хора, познават терена, престъпния контингент и са въоръжени. Вместо 40 хил администратори в МВР, които си чешат маясъла по столовете в МВР да дадат парите за тях на ловните дружинки и индивидуалните контрактьори-бивши военни, полицаи и пожарникари. Тогава ще се справим с битовата престъпност. Декларациите на воленсидеровци, валерисимеоновци, магдаленаташавки  и останалите парламентарни болонки не вършат никаква работа, освен една. Да задълбочават проблема и да прехвърлят вината от политиците върху циганите. Ако бяха използвали тази енергия да подготвят и предложат читав Закон за публично-частното партньорство, сега щяхме да сме забравили за битовата престъпност.

Ако държавните служители и правоохраняващите институции бяха под обществен контрол щяха да си вършат работата и да ограничат общата престъпност до поносими размери. Но нито една парламентарна група не пуска за това декларация. Или чакате Главният престъп..,пардон, прокурор, да напише декларация, че не си върши работата и ще се самоотстрани, самообвини и самоосъди? Или, че циганите му пречат да си върши работата. Той върши работа, но не за справедливостта, правосъдието и обществото. Той обслужва най-големите шайки и престъпници. Но никой не пуска декларация за това.

Къде си, Симеонов, къде си Сидеров? Къде сте посрани политически болонки? Къде са ви декларациите за истинските проблеми? Къде са ви действията? Къде ви е морала?

Морал ли?

Че моралът е такова нещо, което като чуе думата „политик” и сублимира.

Или ще кажете, „политически проститутки”, че циганите са ви откраднали ума, волята и морала?





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kass - с този пост вече съм напълно съгласна
18.12.2014 17:10
сега остана и да разберем как да накараме институциите да работят??? Как да изтръгнем дори само беглата мисъл за корупция в главите им и как в крайна сметка да се оправим с битовата престъпност, достигнала нива на абсолютна нетърпимост???
цитирай
2. apostapostoloff - Ако разчитаме на главанаци като
18.12.2014 17:56
Симеонов и Сидеров, е по- добре да се самоубием.
цитирай
3. balkan1 - Цганите, турците, сърбите, гърците и румънците, че и руснаците ...
19.12.2014 18:06
... НЕ СА НИ ВИНОВНИ - те само са използвани от муцуните -
"Администраторите, които ще посочим измежду народа,
не трябва да притежават други качества, освен робско под-
чинение. Те не трябва да бъдат лица, тренирани в областта на
изкуството на управлението, за да ги направим по-лесно
пионки в нашата игра, удобни за работа в ръцете на нашите
учени и гении, които ще бъдат техни съветници,
специалисти, подготвени още от детинство да решават
въпросите по управлението на целия свят. Както ви е
известно, тези наши съветници и специалисти са подготвили
и написали правилата, от които народите се нуждаят и които
те изполват всеки ден, съобразявайки се с нашия
генерален политически план, извлечен от придобитите от
историята уроци, от непрекъснати наблюдения на събития и
случкиот всекимомент вминалото."
http://balkan1.blog.bg/politika/2014/12/04/koga-sha-sa-upraim.1319704
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11720124
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031