Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2014 16:56 - КАКВО НИ ГОТВИ ЗАДКУЛИСИЕТО
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 8179 Коментари: 13 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

„ПАТРИОТИЧНО” НАРИТВАНЕ НА ЦИГАНИТЕ

 

Днес станах свидетел на едно безумие. От трибуната на Народното събрание Валери Симеонов, в качеството си на съпредседател на т. нар. „Патриотичен фронт” избълва едини глупости, които никак не са случайни и вече няколко месеца се води една активна пропаганда срещу циганите, като че ли те са основни виновници за състоянието на страната.

Веднага направих сравнение с началото на осемдесетте, когато започна подготовката на т. нар. „възродителен процес”. Нещата са сравними. Тогава БКП беше в икономически и пропаганден колапс. Нуждаеше се спешно от виновник и прехвърлянето на собствената си вина. Тогава направиха и страничния пас с онзи „процес”.

Сега ситуацията е сходна.

Вместо да удари по Съдебната система и превенцията, Симеонов се хвърли срещу циганите. Защото липсва каквато и да е стратегия за интеграция на българските граждани от цигански произход. В същото време службите на МВР и Съдебната система правят политика. Най-малко по този начин може да се спре високата битова престъпност при циганите и да ги интегрира.Това показва най-малко две неща. Че Симеонов участва в една игра, която води до етнически конфликт и ще тласне циганите към исляма, а българите към отмъщение. От друга страна не се показват истинските проблеми, а се крият зад постановката, че циганите са основните виновници за всичко. Досещам се кой пробутва този номер и ясно виждам колко добре е организиран. Как крачка след крачка се повдига напрежението и се подготвя обществото да се загледа там, където политиците ги няма.

Този сценарий съм го виждал и по-рано и съм писал, че следващите „виновници” ще бъдат циганите. Но те не са.

Основните проблеми на държавата са неработещите държавни институции, високата корупция и ниското ниво на контрол. Държавната администрация е завишена в пъти и обслужва себе си и групови интереси. Същото се отнася за Съдебната система и медиите.

А там цигани няма!





Гласувай:
19



1. planinitenabulgaria - В разсъжденията Ви има доста грешки.
17.12.2014 18:05
Някои от тях а от типа основно заблуждение, а изводите при погрешна основа няма да са реални. Отправям критика към Вас заради тази статия.
цитирай
2. bosia - до релефния по-горен заблудител
17.12.2014 21:20
Не знам момче ли си или момиче. Не знам нищо за теб, защото не съм геолог. Планините трябва да бъдат къртени, за да се види геоложкия им състав. И ти подлежиш но същото къртене.
Нещо не виждам да ми посочваш грешки.
Циганите са точно толкова манипулирани като българите. Но не от цигани, а от български политици. Ако не виждаш това, не си никаква планина , а обикновена дупка, в която си паднал ти самият/самата/.
Вместо Стара планина, ти по скоро си Старата дупка.
цитирай
3. chavdar01 - ТОВА СИ Е ФОРМА НА ТИПИЧНО ЕТНИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ!
17.12.2014 21:35
НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С НАБЕЗИТЕ НА ЦИГАНИТЕ,НО И НЕ СЪМ
СЪГЛАСЕН,ВСИЧКИ ДА СА ПОД ЕДИН ЗНАМЕНАТЕЛ!!!
ПРОБЛЕМА С ЦИГАНИТЕ Е МНОГО СЕРИОЗЕН,НО НЕ Е ТОВА КОЕТО НИ
СЕ ПРЕДСТАВЯ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ!
ТАМ ИМА ПРЕКАЛЕНО МНОГО МАНИПУЛАЦИЯ!!!
ГОТВЯТ НИ ЗА КОСОВСКИТЕ СЪБИТИЯ ПО АМЕРИКАНСКИ СЦЕНАРИЙ!!!
НЕ НАПРАЗНО КЛИНТЪНКАТА КАТО БЕШЕ В БГ-ТО УВАЖИ САМО
ЦИГАНИТЕ И ФЪНДЪКОВА!!!
цитирай
4. raders - Малко си прав, но не съвсем. Вярно е, ...
17.12.2014 22:16
Малко си прав, но не съвсем. Вярно е, че държавата не работи и е само един търтей на гърба на обществото. Но също така вярно е, че циганите /голяма част от тях/ са се разпасали и то не е от вчера. Винаги са си били такова и такива ще си останат. Наистина ли мислиш, че някой трябва непрекъснато да бъде преследван, санкциониран и контролиран от държавата, за да се държи като достоен човек? Циганията си е цигания, независимо от законите и правилниците. Тя няма спиране. Тя е като някакъв тумор, който се разраства и съсипва всичко, до което се докосне. Те не само крадат и паразитират, но и децата си учат на това. Сигурно е нужна специална програма, колкото и драстична и нехуманна да изглежда. Първо: ограничаване на раждаемостта /никой не е длъжен да се грижи за децата им/ и второ: - отнемане на децата в специални учреждения, за да няма кой да ги учи на цигания /Така е и в Швеция, например/. Европа не само трябва да дава съвети как да се справяме, но и да поеме част от тежестта. В края на краищата циганите не са само наши. Циганите трябва да бъдат озаптени много здраво, защото циганията им заплашва самото съществуване на нацията. Има една латинска поговорка: " Si vivas Romae, romano vivito more! /Ако живееш в Рим, живей като римляните!/. Но за съжаление самите римляни не спазиха това и последствията не закъсняха.
цитирай
5. kakvonovo - kakto e известно...
18.12.2014 00:24
Циганите не са като българите. Ако ще трябва да понесат тяхната част от прехода е време да започнат. Не съм привърженик на Валери, ама смятам, че редките бради и гъстите коси (каквито имате двамата) не са български белези. Така че ако обичате оставете ни да се справяме с мацинствата както изисква националния интерес. Той говори за едно - чистотата на помислите и действията е загубена със загубването на етническата чистота. Ако желаем да има българи трябва да възтановим чистотата - нашата чистота. И ако някой с рядка брада помага - добре!
цитирай
6. nikikm - Приятелю,
18.12.2014 01:32
омекнал и пообъркан ми се виждаш,да не са ти повлияли или помогнали? Като ти са мили циганите,премести се да живееш в Столипино.Щото изказването ти е мръсотия,по отношение на пострадалите българи!Я направи една ретроспекция на циганската престъпност! Те не те делят на боси и българе! Ще колят наред българите и..на сапун!
Приятно съм изненадан от коментара на raders,може и да съм посбъркал с него, ще поогледам нещата!
цитирай
7. kass - bosia
18.12.2014 01:32
не знам кой какво ни готви, но явно от доста отдавна ни го готви. Всичко, на което сме свидетели днес е резултат от години безхаберие. Нека вземем примера Катуница, 20 години никакъв отговор на държавата на жалбите на хората и трябваше две млади момчета да умрат, да пламнат "царските" кирови покои, че да се миряса положението. Така поколения наред цигански деца израснаха с чувството за безнаказаност и че са под чадъра на правозащитници, без никакъв страх ни от институции, ни от саморазправа. Етнически мир не се крепи на търпението на мнозинството, защото такъв практически няма. Цели села живеят в постоянни набези и страх, което си е жив терор и на това трябва да се сложи край. Ако това означава да се мине през размирици, и ако размириците ще накарат институциите да се размърдат и положението да се вкара в някакви поносими рамки, то не виждам какво има да се философства. Някои неща трябва да се пресичат в зародиш, не може да излиза на мода побоя над лекари например, нито пък училищата да стават опасни за децата ни... И това не се насажда сега, по някакъв план, както ти се струва, просто сега ескалира положението заради затягащата се икономическа и политическа криза, която трае достатъчно дълго за да изпушват бушоните и на циганите, и на българите...
цитирай
8. lyubomircholakov - С цялото ми уважение, защото Ник...
18.12.2014 07:53
С цялото ми уважение, защото Николай Колев - Босия беше една от знаковите фигури на дисидентството непосредствено преди 1989 г., а после сред хората, които вдъхваха на обществото увереност, че демокрацията е единствено правилния път (в което мнозина дълго време вярвахме), искам да задам простичък въпрос: въобще, за тези 25 години, четвърт век, има ли поне един проблем, един-единствен проблем, който демокрацията да е решила? Ще се радвам, ако ми бъде посочен такъв.
цитирай
9. fascindoo - до къде стигна за 25 г. - Да риташ с бос крак българите,
18.12.2014 10:10
помлатени от циганите!!!

явно добре ти плащат соросидите!!!
цитирай
10. tres1 - Простичък отговор
18.12.2014 10:41
lyubomircholakov - ами ето ти един простичък отговор: - Няма държава, няма държавност, а все още само едно име служещо за параван на разни паразити. Може свободно да обменяш идеи - де що има читави такива или са изкрадени или "платени" от кумова срама за безпари, а които няма как да се откраднат са погребани. А идеята, че не искаме да живеем в мизерия и бедност - тя е непродаваема и си е лично наша.
Добихме и правото на свободно придвижване /само дето няма с какво/, но братята хроми успяха някак си, краднейки от тъпите българи да се поразтъпчат по света и да "допринесат" за изграждане непоправимо крадливия имидж на българите.
Сдобихме се с уникална безработица - хем няма работни места у нас, хем в целия ЕС има такъв голям недостиг на слуги /че няма да стигне за покриването му целокупния български народ/ при това с уникално висок ценз - висше образование и владеене на езици. За сравнение - гръцките и турски гастарбайтери успяха частично да запълнят този недостиг, но им бяха нужни десетки години, за да се адаптират и ограмотят, а ние го успяваме от раз.
Добихме уникална правораздавателна система /няма аналог/- нито един виновен, камо ли осъден за порнографската приватизация, фалит на банки и т.н.
Добихме правото за издигане в ранг на национална държавна политика провеждането на геноцид спрямо собствения си народ. Колко народ бе погребан тихомълком с безкрайни финансови, пенсионни, здравни и други флик-флаци. Колко пък бе принуден да емигрира, за да оцелее? /няма стъкмистика, която да посочи/
Какво друго добихме - а... да мизерия, каквато народа ни не е достигал дори след всичките си национални катастрофи.
Натрапва се извода, че изглежда сме много тъпи, та за толкова години още не сме схванали що значи това нещо Демо-Крация.
цитирай
11. balebalev - Напълно съм съгласен със статията.
18.12.2014 11:35
А не мога да разбера къде видя милиционерът Чолаков демокрация?! Държавата се управлява от същите структури, както и преди 10.11.1989.

ПП Всъщност той това много добре го знае. Затова вие срещу Запада, защото Западът е заплаха за червеното милиционерско царство.
цитирай
12. balar - циганите
18.12.2014 16:09
имат вина! и то голяма. но сами са си виновни за това да скачаме срещу им. делата им са прекалено лоши за да ги оправдаваме.
цитирай
13. balebalev - циганите
18.12.2014 16:34
balar написа:
имат вина! и то голяма. но сами са си виновни за това да скачаме срещу им. делата им са прекалено лоши за да ги оправдаваме.


Не си разбрал за какво става дума в статията. Прочети я отново, помисли и пробвай пак с по-адекватен коментар.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11720141
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031