Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2014 16:25 - БЪЛГАРСКИЯТ "ТИТАНИК" ПОТЪВА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1614 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ПРОМЕНИ ОТГОРЕ НАДОЛУ НЕ СЕ ПРАВЯТ

10-ти ноември беше изпреварващият ход на БКП и Кремъл. За това и за ролята на посланик Шарапов съм писал достатъчно.

Сега искам да ви кажа, че наближава точката на следващия 10-ти ноември. Т. е. на нов опит да се излъжат българските граждани чрез уж радикални дийствия и реформи. Този модел на прехода е тотално опорочен и вече на мнозинството българи е ясно, че така не може да се продължава.

Проблемът на задкулисието е, че няма изработен нов план на действие. Прекалено много е натоварен корабът и не може да прави остри завои. В същото време българските граждани събират камъни и кастрят тоягите.  Това ми напомня на „Титаник”, от който виждат айсберга, но няма физическа възможност при тези размери и скорост да завие, за да не се блъсне в него.

Че т. нар. „Преход” катастрофира е факт. Вярно, икономическата, политическа, правосъдна, медийна и морална катастрофа нямат физически параметри като „Титаник”, но потъването води до воля и ярост за оцеляване и за наказание на престъпниците. Липсата на всякакви реформи за 25 години натрупа твърде много и твърде тежки проблеми, които политическата власт не може да реши.

Това неминуемо ще накара хората да започнат промени отдолу нагоре. Ще се изработят нови правила и ще се изградят нови, работещи институции. Ще се изземе по-голямата част от властта на политическите партии и държавни институции, за да ги заставим да действат и мислят като политици, а не като диктатори. Защото политикът се превръща в такъв едва когато разбере, че не притежава достатъчно власт, за да диктува правила и решения, а е принуден да потърси общия интерес между отделните обществени групи и да предлага приемливи за всички решения.

Това е нещото, което ще се случи.

Процесът вече тече. Според моите анализи последната фаза ще настъпи през зимата. Лошо ще е ако се пролее кръв, но доколкото познавам сегашните тикви в парламента, правителството, администрацията и съдебната система-те не съзират истината и ще редикализират обществото повече, отколкото е нужно.

Но това си остава за тяхна сметка.





Гласувай:
4



1. apostapostoloff - Аз пък съм повече от сигурен,
14.11.2014 17:14
че нищо подобно няма да се случи.

Успехите, които постигна България са феноменални! Всички цели, които си поставихме на Десети бяха постигнати! Българският преход е образцов за всички страни в Европа.

Икономическото състояние на България е повече от добро.България и българите НИКОГА не са били по- добре и по- богати. Българите ядат, пият и се веселят. И си карат кефа.

Защото доходите нарастват, а цените падат. Освен това българите имат вече над 60 МИЛИАРДА на влогове! А всеки един от тях притежава сериозна недвижима собственост.
цитирай
2. ssstto - няма изработен нов план на действие
14.11.2014 20:37
Нали знаеш какво става в банановите републики като "нашите" паднат от власт? Идват "борците за демокрация" зад които стои ЦРУ. Планът 'Гладио' си действа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737357
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031