Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2014 18:03 - ОТНОСНО ИСТИНАТА ЗА ПЪРВИЯ ОПОЗИЦИОНЕН МИТИНГ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2157 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЗА ПЛЕВНЯТА И ПЛЯВАТА

Не смятах да пиша на темата за изцепката на Плевнелиев, но липсата на познание за онези дни ме разтревожи.

 Имам две малки дъщери-в 7-ми и 10-ти клас. Преглеждал съм учебниците им по история. Там е пълно с плява, особено за периода след 9-ти септември 1944 г. Още по страшно е за периода 10-ти ноември. Там текстовете са просто отврат. Няколко пъти писах и говорих с издателства, но реален резултат няма. Скоро няма и да има, докато Андрей Пантев и Искра Панова минават за историци.

Плевнелиев явно е възприел начина на действие на прекия си началник Пуйко. Най-напред се казва нещо, после се търсят от хиляда изворчета вода, за да се докаже казаното и накрая се сменя памперса. Кой го би по главата да дрънка глупости за 10 ноември, след като половин/че и повече/ България знае кой е и какво е правил досега. Знае къде е строил вила противозаконно, къде в чужбина има големи имоти и че жена му има на краката си само един чехъл, защото другият и е постоянно в ръката.

Сега малко история.

Решението за първия опозиционен митинг се взе на няколко събирания на различни места в столицата. Мен ме оповести Вяра Николова, че на 13 ноември в дома има сбирка за решение за митинг. А идеята е била дадена от Анжел Вагенщайн /ВагенЩАЗИ/  в  дома му на 11 ноември. Идеята за митинга е била да се подкрепят Петър Младенов /Пешо Мастиката, Пешо Дамаджаната/, Андрей Луканов и Александър Лилов.

Отидох на сбирката. Там бяха Петър Берон, Вяра Николова, Румен Воденичаров, Иван Николов, Тренчев и Бойко Пройчев, Деян Кюранов, Николай Генов, Христо Ганев, Красимир Кънев със съпругата си и още няколко човека. В един момент Берон, Генов, Сугарев и Кюранов станаха и казаха, че имат неотложна работа. Тръгнаха, но аз пуснах след тях двама студенти, които ме чакаха долу. След около час те се върнаха и казаха, че са отишли на ул. Латинка №15. Попитах кой живее там. Някой се обади, че там живее Луканов. Вдигнах скандал. Всичко, което дотогава се обсъждаше слава Богу по тази причина пропадна. А то беше изключително цинично. Че трябва да подкрепим промените в БКП и да дадем предварително речите си и текста на плакатите, за да се разграничим от „екстремистки” лозунги и действия. Станах и ги направих на кълцано зеле, но докато не дойде информацията за сбирката в дома на Хайтов /Живеещ етаж по-долу от Луканов/ те ми даваха отпор. Оттам-нататък нещата тръгнаха в норма. Проведоха се още 2-3 срещи в дома на Вяра и Стефан Гайтанджиев и тогава се взе решение митинга дабъде на 18 декември пред храм паметника „Ал. Невски”. Отпадна цензурата за речите и плакатите, отпадна и подкрепата на БКП. Но на мен ми стана ясно кои са тези хора и че моят път не е с тях. Затова отказах да се появя на трибуната заедно с тях и да държа реч. Предпочетох да остана при хората. На сбирката у Хайтов са били общо 14 човека начело с Ж. Желев, П. Симеонов, Йордан Всилев, Блага Димитрова и други. С тях си поговорих след това както подобава. Няма да ви кажа с какви думи ги нарекох, понеже ще ми изгасне компютъра от тях.

Предната вечер пред Парламента комунистите набързо организираха техен митинг, на който пя Гена Димитрова. Тя беше една великолепна оперна певица, но от политика нищо не разбираше. Както и да е. Аз минах оттам и се заговорих с една доста голяма група млади хора. Казаха ми, че със заповед на директора им са ги заставили да отидат. Обясних им, че това време е отминало и няма от какво да се страхуват. Те ми повярваха и напуснаха митинга  в посока към Партийния дом. Там направихме митинг, на който казах няколко изречения и стихотворения. Тогава за пръв път се чу едно мощно „Долу БКП”.

Ако Плевнелиев може със сигурност да се ситуира точно на коя дата къде е бил няма да е лошо.

Лично аз съм сигурен, че той е бил на митинга пред Народното събрание и то близо до трибуната, на която говориха Ал. Лилов и Пешо Дамаджаната.

Препоръчвам му да не се прави на мъж, защото ще стигне до импичмънт. Лично аз отдавна съм го поискал, но зимъс ще видим кой кум, кой сват, кой на булката брат.

Това е.





Гласувай:
5



1. анонимен - Хахахахаха....
13.11.2014 18:17
Хахахахаха....
цитирай
2. krumbelosvet - И нямаше
23.05.2017 09:14
И нямаше чужда намеса за тоя "митинг", на който ВАШИЯТ ЕВГЕНИ МИХ. записа думите за танковете? Тия хиляди хора там ЕДИН ПО ЕДИН ли ги свикахте, или някоя радиостанция помогна? А размножителната техника за печатни материали сами ли си направихте? Господин босият борец за истината "забравя" ВЪНШНИТЕ ВРЪЗКИ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11777239
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930