Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2014 11:59 - 55 ГОДИНИ СТИГАТ НА БНТ. ВРЕМЕ Е ЗА ПЕНСИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 771 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

БНТ ИМО НАГЛОСТТА ДА ПРАЗНУВА

Искам да бъда разбран правилно. Това заглавие не се отнася до младите хора, които работят там след 1990 г. Това заглавие се отнася до ръководствата на телевизията. Включително и сегашното.

Телевизията беше пълен монополист достатъчно дълго, за да съсипе поколения по отношение на истината, морала и нормалността. БНТ беше основният, най мощния и масов манипулатор на съзнанието на българските граждани. Не мога да разбера хвалебствията и едностранчивото говорене, включително на известни българи, които от дни наред ме облъчват с простотия и безкритичност.

БНТ беше най-идеологизираната медия и си спомням, че нормалните хора чакаха да дойде Великден или Рождество, за да гледат някой по-различен филм от съветската боза, която струеше от екрана. Всеки петък БНТ не работеше. Излъчваха директно съветската държавна, разбирай партийна,телевизия и човек имаше чувството, че се намира в някакъв колхоз и ляга и става със съзнанието, че трябва да изпълни и преизпълни плана, псувайки международния империализъм. Дори имаше виц за съветската телевизия:

Попитали радио Ереван: „Какво ще стане, ако Турция нападнат и превземат България в четвъртък?

Радиото отговорила: „В петък българите ще гледат турска телевизия. В събота ще дойде Съветската армия и ще освободи България, а в неделя българите ще отработват освобождението!”

По възрастните ще си спомнят, ако им изнася, че публицистиката беше изключително монотонна и беше идеологизирана до максимума. Предаванията бяха селектирани и цензурирани от Политбюро на ЦК на БКП. В този смисъл БНТ не беше държавна, още по-малко обществена телевизия. Тя беше 100% партийна комунистическа телевизия. Такава е в, някаква степен, и сега.

Тогава какво празнуват?

Да не би да празнуват 7 ноември?

Или 9 септември?

Високопарните и нискосамокритични бръщолевения от екрана ми напомнят на онова време, когато хората знаеха истината, но говореха с клишета и шаблони. Нищо не се е променило. Дори очаквам празнични репортажи за рожденния ден на Ленин или Георги Димитров. Очаквам репортажи за Въродителния процес от българо-турската граница и „спонтанните” митинги в негова защита.Когато един умен човек сбърка и разбере това, той иска извинение и преживява разтърсващо пречистване и покаяние.

Единствените хубави неща, които се случиха беше напускането на Гарелов и Кеворкян, но не съм сигурен, че БНТ има отношение към това. По-скоро те напуснаха по личностни причини.

В БНТ или не са умни, или нямат морал. И в двата случая лъсва голият им червен задник!





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11799975
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930