Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2014 10:12 - ЕДИТА ПИЕХА И НАШИТЕ ПОЛИТИКАНИ ИЛИ КАК СЕ ПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО ПО ВРЕМЕ НА РАЗРУХА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1363 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

КАКВИТО СА НИ ПОЛИТОЛОЗИТЕ-ТАКИВА СА НИ И ПОЛИТИЦИТЕ

 

Медиите отново се изложиха. Всички говорят, че има правителство. Никой, обаче, не може да отговори колко ще трае то. Колко дълго ще издържат подписите на партийните ОПГ-та. Най-смешното е, че се говори за правителство за цял мандат.

Начинът, по който се водеха „преговорите” и съставянето на програма за цял мандат е толкова смешен, че човек с чувство за хумор може сериозно да пострада здравословно.

То не бяха призиви, обещания, дърлене и емоции. То не бяха цифри, съгласия, несъгласия и аритметики. По 14 точки били съгласни, но по 4-не. После излязоха други точки, запетайки и кавички.

И никой не се сети да попита участниците в този женски пазар какво ще стане, ако наистина изберат това правителство и възникне проблем, по който не могат да намерят съгласие. Защото тогава или няма да се реши проблема и ще си заговорят за едни майки, или хората ще излязат на улицата и ще решат един друг проблем-със здравината на главите на участниците в тази махленска водевилна простотия. При всички случай съветвам тези читалищни дейци да си купят каски и да ги носят постоянно. За самочувствие могат да си тананикат "Камъните падат". И без това манталитетът им стига точно до там.

Когато една държава е в криза, трябва солидно единодушие и воля за промяна на статуквото. В случая няма нито едното, нито другото. При такава разруха правителствата бързо се изхабяват. Мнозинството става динамично и преминава в малцинство. Не може едно правителство и едно изкуствено мнозинство да оцелеят дълго и да променят много неща. Защото проблемите са многостранни и общо решение не може да има. Просто такова хоро няма.

В такива случаи е по-добре да се прибегне до по-краткотрайно правителство с определена кратка програма. Например:

Предлага се правителство за 3-4 месеца, което да актуализира сегашния и да направи следващия бюджет. След което си отива и се избира ново правителство от същия парламент, но с друго мнозинство, което да реши други проблеми, които са нерешими от старото мнозинство. Разбира се, ако това правителство спечели доверие и може да удължи програмата си с нови 2-3 национални задачи, нищо не пречи да го направи. Още повече, го ще има тези 3-4 месеца да ги постави на коалицията и да ги подпише като анекс. Аз имам известни съмнения, че това в момента е възможно, но допускам, че за този период нацията ще окаже натиск това да се случи.

Целият цирк показва, че нашите „политици” и „политолози” нямат интелектуален, организационен и програмен  капацитет да управляват стната умно, модерно и прагматично. Ще завърша с един стар съветски виц. Той е за интелигенцията на Русия по времето на империята и след това на СССР, който вече не съществува /Слава Богу/ точно поради тази разлика.

Ще ви го разкажа на руски, защото на български преводът е труден.

„Какова интелигентность до революций?

До революций интелигентность умных людей была от Баха до Фейербаха /Лудвиг Фойербах/.

После революций интелигентность от Едиты Пьехе до „Иди ты на хуй”. / В руския език потъмняването на „е” е толкова силно, че Едиты се произнася „Идиты” б. а./

Е, нашите политици и политолози са от втория тип и това се видя много ясно.





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11800536
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930