Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2014 12:25 - ПУСТА ГЬОСТЕРИЦА! щЕ СВЪРШИ ДОБРА РАБОТА!
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2102 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА Е ЗА БОКЛУКА

Дядо ми казваше:

„Ако тръгнеш подир торния бръмбър задължително ще те заведе до лайно!”

Точно това стана и с българските граждани. Тези, които тръгнаха с бюлетината подир политиците отидоха в нужника. Лошото е, че и тези, които не го направиха също се намират там.

Какво следва от тук-нататък?

Т. нар. „политически партии” показаха нещо много важно. Лъснаха техните истински „качества”-безотговорност, непрофесионализъм, липса на патриотизъм и интелектуален капацитет, липса на разум и прагматизъм, силна зависимост от задкулисието и обслужване на картелни и лични интереси.

Те не могат да намерят формула за създаване на правителство защото не искат и не могат. Дори да подпишат коалиционен договор от 1 000 страници няма никаква гаранция, че до вечерта от договора няма да остане нищо. Много ми е смешно, когато започнат да говорят за Германия и широката коалиция или за Белгия, как била година и половина без правителство. Те са несъвместими с българските т. нар. „политици”.

Какви са най-големите проблеми, които не могат да чакат нито ден повече?

На първо време те са два проблема-бюджетите за 2014 и 2015 г. и КТБ.

Нарочно ги слагам в едно изречение, защото те са толкова силно свързани, че не могат да се разглеждат поотделно. Докато не се вземе решение за КТБ не може да се направи нов бюджет. Или ще се наложи веднага след създаването на нов бюджет без да е решен проблемът КТБ да се прави актуализация.

Но тук има един скрит проблем, който може да избухне в най-скоро време. Никой не знае в какво състояние са останалите банки. Защото не само КТБ беше под политически натиск. Нима ПИБ не е под политически натиск? Или ЦКБ?

Не си правете илюзии. Банковата ни система е точно толкова фалшива, колкото и КТБ. Колкото и всички останали институции в страната. Нима здравеопазването ни е наред? Или образованието? Или Съдебната система? МВР,МВнР, МОСВ, МТИТС… Просто трябва да изредя всички институции.

Да не говорим, че вече има силно недоверие към български банки и изнасяне на влоговете в чужди банки извън България. Засега е в рамките на допустимото, но това е само начало. В същото време ако вложителите на КТБ започнат съдебни процедури, покойната ни Съдебна система, която мърда в агония съвсем ще се разложи, защото не може да поеме толкова работа. Все пак вложиттелите са 280 хил!!!

Веднага възниква въпроса:

Кой? Кой? Кой?

Всяка партия, която дойде на власт стоварва всичко на предишните, но не иска да види собственото си участие в разкостването на страната, морала и обществените отношения. Българските т. нар. „политици” ДО ЕДИН са виновни за сегашното състояние на страната ни. И изведнъж аз трябва да забравя всичко това и да повярвам, че именно те ще оправят нещата. На какво отгоре? Да не би кукувиците от Парламента са ми изпили ума? Че те дори и това не могат да направят. Това е все едно да направим Киро Циганина от Катуница Главен прокурор, а ТИМ-ВСС и да чакаме да направят работеща и справедлива Съдебна система.

Още ли има такива глупаци?

Обръщам се към един от най-безотговорните управници в България, към президента.

Хей, малоумнико!

Ако до края на годината не се направи Кръгла маса от неправителствените организации и видни общественици ще последва кървава драма, която ще върне страната ни в Средновековието!

Нима не виждаш това?

Само хора с идеи, морал и интелектуален капацитет могат да изиграят ролята на конвент и да сменят порочния, престъпен и олигархичен модел на управление и въздаване на справедливост. Това е повече от вярно и зверски необходимо.

От две години ти пиша писма с това съдържание и ти обяснявам, че ако не се вземат незабавни радикални мерки и не се създаде Обществен конвент ще настане хаос, фалит и ще се пролее кръв. Сега сме в последната секунда преди взрива, а ти си чоплиш носа и обикаляш Европа и света като глуха кучка! Дори не получих отговори на писмата си. Трябва да си голям „йорс”, за да я караш така. И понеже не знаеш какво е „йорс”, ще ти обясня. Това е титла, която се дава на човек, който е спечелил приза „Идиот на републиката” 12 пъти, а на тринайсетатата е обявен за лауреат Димитровска награда.

Преди месец писах, че може да се направи единствено краткотрайно, в рамките на 3-4 месеца програмно правителство, което да актуализира стария и да изготви новия бюджет. Това са възможностите на този парламент. При това трябва да се обърне към БАН, неправителствени организации и известни световни фирми да ги консултират как да направят актуализацията и новия бюджет. Не може Менда, Пенда и Мунда да направят нещо, от което си нямат хабер. Не можем да си позволим такъв тъп експеримент. И няма да го позволим. Нито на Цецка, Мецка и Клецка да „творят” закони и да сменят Съдебната система.

Пуста гьостерица!





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tonistanchev - -
27.10.2014 13:43
Банковата ни система е доста стабилна обаче, законът е написан доста добре и гарантиртира доста голяма сигурност.
Проблемът както винаги е съвсем, ама съвсем друг - това не са банките. Проблемът са държавните институции, които трябва да спазват едни правила и закони. Това което се случва с КТБ е работа на БНБ, на прокуратура и подобни, на хората които умишлено събориха банката и умишлено се опитват да свалят доверието в банковата институция. Те са истинските носители на проблемите. Чух сега че Данчо Ментата и Пеевски ще пишат закон... Умишлено я съсипват и се правят че и мислят доброто.
цитирай
2. bosia - До Тони Станчев
27.10.2014 15:37
Аз не говоря и пиша за закона, а реалната ситуация. Изобщо не съм сигурен, че банките ни са стабилни, защото във всички има политическа намеса. А след политическия чадър идва "българския" чадър. Факт е, че доверието в банките е силно накърнено и това е основната опасност. При това задкулисието чрез медиите непрекъснато работят в тази посока.
цитирай
3. apostapostoloff - Казано накратко и съвсем достоверно:
28.10.2014 18:15
никой в Европа не признава и не зачита нашите банки. Ето ви едно доказателство:

Опитайте се да продадете нещо в ebay. Щом попълните електронния формуляр, ще се наложи да дадете и номера на вашата банкова сметка.

Имам сметки в три банки и опитах с всичките тези сметки. От ebay отговорът винаги беше един и същ: "Тази банка не се зачита и признава от ЕС". Те ти, булка, Спасов ден! Ако не вярвайте, опитайте!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736161
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031