Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2014 11:45 - ВРЕМЕ Е ЗА СЪБИРАНЕ НА КАМЪНИТЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1593 Коментари: 4 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ПРОБЛЕМЪТ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА НИ КЛАСА

 

Не знам защо от няколко дни се говори само за ново правителство. Все едно , че то ще спаси България.

От какво?

За да се избере правителство, трябва да се направи трезв и цялостен анализ на състоянието на страната. А никой не прави това. Говорят за „приоритети”, като че това е спасителното лекарство.

А диагноза няма!

Защо не се поставят проблемите ясно и точно формулирани, за да може да се стъпи върху тях и да се направи краткосрочен и средносрочен анализ за промени-законодателни, подзаконови, структурни, кадрови. Без това е невъзможно да се тръгне по правилния път и да се върви с правилната скорост. И кой може да постави тези проблеми в цялата им сложност и сила? Нима очаквате от тези, които досега създаваха проблемите да ги поставят и така да се самоубият?

Това са празни приказки!

Нито един български политик не желае наистина сериозни промени. В края на краищата те търпеливо и последователно съсипваха икономиката, здравеопазването, образованието, съдебната система и всичко, до което се докоснаха. И сега изведнъж са се събудили сутринта и са станали добри, умни и морални.

Вярвате ли в това?

Само много наивни и глурави хора могат да си помислят и да повярват, че точно тези задници, избрани в парламента имат интелектуалната възможност, знанието и волята да направят държавата ни нормална.  Те нямат мотивация да оправят нещата. Това е самоубийствено за тях. Тези, които могат и искат да оправят политическия модел сме ние. Ние трябва да се съберем за дълго в една постоянно действаща кръгла маса и да поставим проблемите, да потърсим вярно решение и да го наложим на политиците. Това съм предложил на сегашната шушумига, която се изживява като президент, а той се е заврял в кошечето за смет и се ослушва. Дори се събра и с останалите свои колеги-задници, за да решават за свободата на България.

Каква наглост!

Събрали се един агент на ДС, един комсомолски и партиен функционер и един цървул и вместо да си преражат вените, за да покажат, че чувстват вина за сегашното състояние на България, те се правят на тримата братя и посягат да сграбчат златната ябълка.

В същото време един селски тарикат-виртуоз на пожарникарския маркуч-дрънка врели-некипели за някакво правителство на малцинството и за „преговори” с всички партии, за да спасяват България. В същото време не казват кой я доведе до това състояние да бъде спасявана. 

Учудва ме пълната липса на интуиция и усет за най-близкото бъдеще. Те дори не си представят, че ни чака тежка есен и още по-тежка зима. Те не си спомнят, че има хора без домове, защото домовете им бяха предоставени на стихията точно от тези „политици”. Стигна се дотам, че един кмет нагло ми заяви в полупияно състояние, че почистването на речните корита и язовирите му носи малка печалба, защото като открадне половината от 50 хил. лева ще спечели от почистването само 25 хилядарки, а като стане наводнението ще му отпуснат 5 милиона и той ще мушне в джоба 2,5 млн.

Забавно, нали?

Интересно ще бъде и как се повишават цените на тока, а и на всички стоки. На парното и храните. Как се увеличава безработицата, как вложителите на КТБ остават без влоговете си. Как синият език остави без мляко и млечни продукти селяните. Как продажбата на шофьорски книжки избива младо и старо по улици, шосета, тротоари и пешеходни пътеки.  Как се увеличава драстично битовата престъпност.

Достатъчно е един човек, ако е умен, да се замисли защо гласуващите паднаха под 50 %. Че от гласувалите има 130 хил. недействителни бюлетини, в които е написано „За затвора!”, „Боклуци”, „Престъпници!” и благопожелания за майките на тези негодници, които неистово искат да се доберат до властта.

Който не си задава тези въпроси е обречен на наказание. И то неминуемо ще дойде съвсем скоро.

Време е за събиране на камъните, както пише в книгата на книгите!





Гласувай:
9



1. ferdi - Да
08.10.2014 12:21
Време е!
цитирай
2. apostapostoloff - В една капиталистическа държава
08.10.2014 12:43
правителството играе много незначителна роля. Преди години Белгия цяла година стоя без правителство и нищо фатално не се случи.
цитирай
3. kelchev - Да ВРЕМЕ Е ......
09.10.2014 00:11
Да ВРЕМЕ Е ......
цитирай
4. ktt2000 - ROCKY
09.10.2014 20:33
САМО С КАМЪНИ НЯМА ДА МИНЕ!ЩЕ ТРЯБВАТ И СОПИ ЗА БЛИЗЪК БОЙ! И ТО ЯК!ТИЯ т.н."политици,"КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735127
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031