Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2014 13:27 - КАКВО ОЗНАЧАВА ЛАФА "ХИЛИ СЕ КАТО ПАЧА"
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2876 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

КОГАТО ЧОВЕК СЕ РОДИ ГЛУПАВ, ОСТАВА ТАКЪВ ЦЯЛ ЖИВОТ

 

Представям на вашето внимание изказването на Екатерина Захариева относно цената на тока:

 

„…Аз мисля, че терминът поскъпване на тока не е съвсем правилен. В този случай става въпрос за спасение и за възстановяване на някакви нормални цени, след изкуственото понижаване на цената на тока и след политическия натиск върху регулатора за задържане на цената надолу…в никакъв случай хората не трябва да плащат за скъпите проекти, които всички знаем - "Белене", "Цанков камък", но са платени от бюджета на НЕК.

И в тази актуализация на цената в никакъв случай не се включва покриването на тези стари задължения. Това просто е малка част от разликата между това, което НЕК изкупува и е задължен да изкупува по договори и това, което всъщност регулаторът му е определил да продава на потребителите. Така че това в никакъв случай не включва стари задължения, натрупани от неефективно управление на системата…”

 

Толкова лъжи, евтини пропагандни трикове и глупост трудно се събира на едно място. Ако имаше Нобелова награда за глупост, вече щяхме дя имаме Нобелов лауреат.

Някой ще поиска да ме опровергае, като ми напомни , че тя е направила професионална кариера, което означава, че не е глупава. Ще го опровергая, като му кажа да погледне водещите из телевизиите. Голяма част от тях са толкова леки, че ходят с павета в чантата си, за да не излетят вертикално в космоса. Най-често не професионалните качества, а чисто физическите са решаващи у нас. Летящото легло е по-бързо от професионалните качества.

България няма енергийна стратегия. Ние не знаем колко електрически ток ще ни трябва след 10, след 15, след 20 години. Това не ни дава възможност да планираме изграждането на нови мощности. Това се отнася за всички направления на бита и бизнеса и обществения живот. Нямаме и за политика. Но това, колкото и да е абсурдно, не ни пречи да имаме хора, които наричаме „политици”. И така ние си имаме политици без политика.

В енергетиката се работи на парче. По-точно на големи хапки. Мине малко време и току-виж се появява или един дълъг инкасатор, или „водороден” специалист, или някое гоце и започват едни шлемове, каски и каскети. И колкото по-безумен, ненужен и скъп е един проект, толкова битката за него става по-яростна. Накрая се появява една ухилена Вела Пеева и ни съобщава, че това увеличение не било увеличение, а следствие на „изкуствено занижените цени”. И ако я попита човек защо държавен орган определя цена на пазарна стока се извива като мокра връв и дрънка нелепици. Защо няма енергийна борса, демонополизация и дългосрочна социална програма хич не я интересува. Защото тя иска да спаси една шайка престъпници. Защото преди избори една категория български граждани трябва да поемат цената на крадения ток от друга категория български граждани. При натрупани грозно големи дългове се обявява фалит и се търси наказателна отговорност, но тя иска да спаси тази шайка. С което автоматично става не само укривател на престъпление, но и съучастник.

Каквото и да е търпението на българина, каквито и страхове да го тресат идва време, когато пердето пада пред очите му и той ще грабне я камък, я тояга и ще замахне към ухилената политическа манекенка и тя ще плюе зъби, лъжи и пропаганда.

До скоро не знаех какво означава лафа „Хили се като пача!”

Сега го видях



Гласувай:
7



1. dobronameren - Нещо гледам
26.09.2014 18:49
пак настава време да започнеш да хвърляш домати по държавните институции, Босий! Да не ме разбереш погрешно: беше престанал да ги хвърляш, когато ГЕРБ падна от власт.
цитирай
2. bosia - до доброномерения
27.09.2014 14:28
Грешиш. Забравил си, че ме арестуваха защото боядисвах паметника на Съветската армия в розово по времето на Орешарски и Овчев. Тогава той ме попита защо му казвам Овчев, а не Йовчев. Отговорих му, че имам дефект в говора и не мога да произнасям Й! След това му обясних разликата между поличай и милиционер /Полицаят изпълнява закона, а милиционерът-заповедите на тъпите си министри. Накрая го попитах дали е чел Христо Фотев. Той е написал великолепни неща и между тях "Морето само живите обича, а мъртвите изхвърля на брега!". Попитах го дали е в морето. Нали е завършил Военноморско у-ще? Той се разсърди и си тръгна с изменено лице.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736916
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031