Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2014 10:57 - ПОТЪВАМЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1400 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЗАКОНЪТ НА МЪРФИ И БЪЛГАРСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ

 

Помните ли средата на осемдесетте?

Тогава във въздуха се чувстваше, че в Русия и т. нар. „Източен блок” стават неконтролируеми промени. Лично аз се хванах на бас с Тренчев и неговите колеги д-р Бойко Пройчев и д-р Ганчо Жеков на бас, че комунизмът е обречен и икономически няма да може да изкара 1989 г. до края. Дори предвидих, че до края на есента ще се срути икономически и политически.

Сега имам същите предвиждания. Разликата е само в скоростта. Сега нямаме 5 години за агония. Агонията започна и до началото на зимата ще избухне. Това, което не свършихме преди 25 години, трябва да свършим сега. А това е мораториум върху политическите партии, лустрация на работещите в ДАНС, НСО и НРС и съд за виновниците.

Политиците ме разсмиват ежедневно. Днес, например, един предложи да се съберат политиците и да подпишат един документ, според който да се състави  експертно правителство, което да спаси България. Това е много смешно, защото точно тези т. нар. „политици” ни завряха в тези говна.

Експертно правителство трябва да има, но то трябва да изпълни програмата на един обществен конвент, който ще определя законите и това, дали се спазват. Под конвента трябва да попадне не само администрацията, парламента и президента. И съдебната власт трябва да бъде подчинена доброволно на него.

България е тотално прогнила. До каквото и да се докосна, то се превръща в пурпурен прах.

В своята книга „Законът .на Паркинсон” проф. Сирил Норткот Паркинсон е формулирал „Законът на Мърфи”. Той е следния:

„Може да с допусне грешка при проектирането, построяването или експлоатацията на един кораб. Мърфи /морето/ винаги открива грешката. За държавите Мърфи е икономиката!”.

При нас нещата са значително по-страшни. Ние сме допуснали три грешки-при проектирането, построяването и експлоатацията на държавата България. Затова и проблемите ни са толкова много и ежедневно се увеличават както по брой, така и по дълбочина. На практика тове вече е един неконтролируем процес. Затова и ще се срине съвсем скоро.

Многократно съм говорил и писал, че старият социалистически модел в икономиката, администрацията и съдебната система не може да построи нов тип държава. Да се облагороди социализма е все едно да се облагороди сифилиса, както казваше Владо Свинтила.

Няма време за глупави и излишни експерименти и дебати.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11810592
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930