Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2014 15:34 - МИНИСТЕРСТВО НА ТРАНСПОРТА ЛИ?
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1867 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ДАИ ИЛИ ДАЙ

Преди месец поисках среща с новоназначения премиер Георги Близнашки. Той ме прие и в продължение на час и половина разговаряхме. Темите бяха няколко, но една от тях беше водеща. С мен носех две папки с документи за фалшификация на изпити за шофьорска книжка и издаването и срещу сума в кеш. Той обеща да ги прегледа и да ги предаде на МВР в лицето на министър Йордан Бакалов. Действително, той е повикал Бакалов в кабинета си и му е предал папките.

И дотук.

Бях поискал няколко срещи и с други министри. Лично Близнашки се обади на министър Христо Иванов и той дойде. Това стана в петък. Той, по собствена инициатива, каза, че ще ми се обади в понеделник. Оттогава минаха 5 понеделника. Ни дума, ни вопъл, ни стон!

Другата среща беше с Йордан Бакалов. Той по селски ме препрати при съветника си Вълчев. Срещнах се два пъти с Вълчев. Очаквах работа-арести, разпити на свидетели и т. н.

Нищо подобно!

Обадих се и в прокуратурата на Борислав Сарафов, за да ги предупредя, че има приготвена заповед за унищожаване на архива на ИА „Автомобилна администрация”. Заповедта е подписана от директора на агенцията Димитър Ганев-стар познайник на прокуратурата следствен в продължение на три години по същите проблеми, Покрай него бяха арестувани бившият директор на Агенцията  Валентин Божков и още 11 човека. Това стана, когато беше сезирана Европейската комисия и бе отстранен министър Цветков и неговия заместник. С тази заповед  два огромни камиона бяха натоварени и тръгнаха на унищожение. Алармирах незабавно министър-председателя, министъра на вътрешните работи, министъра на транспорта и отново Борислав Сарафов. Не знам кой от тях е предприел незабавни мерки и камионите бяха върнати и разтоварени. Едва ли всички са поискали това. Засега мисля, че това е направил премиерът. Така бяха спасени ценни доказателства за корупция в Агенцията.

Всъщност, повод за този опит за унищожение на уличаващите доказателзтва бе направен, понеже Европейската комисия бе сезирана от от 6 евродепутати от няколко държави. Има писмо от Генерална дирекция „Мобилност и транспорт” от 15.07.20014 г., подписано от началника на отдела Шмид. В него се приема за сведение информацията и се казва, че ако се открият нарушения и престъпления, ще последва процедура по нарушение.

Нека ви обясня за какво точно става дума.

Пред мен са куп документи. В тях пише следното:

Михаил Асенчов Йорданов-късан 23 пъти!!! на теория в Кюстендил. Идва в София и взима книжка от раз!

Иван Костадинов Димитров от Силистра-късан 15 пъти. Пристига в София и взима книжка от раз.

Йордан Георгиев Грахльов от Кюстендил-късан 6 пъти. Пристига в София и става шофьор от раз

Мустафа Ахмедов Алендаров от Пазарджик-късан 8 пъти…..

Кристиан Митков Костадинов от Ямбол-късан 7 пъти…

Димитър Иванов Новачев от Ямбол-късан 5 пъти…

Метин Салихов Кехайов от Смолян-късан 8 пъти…

Мехмед Ахмед Али от Пазарджик-късан 4 пъти…

Стоян Димитров Арнаудов от Бургас-късан 3 пъти…

Иванка Минчева Иванова от Монтана-късана 3 пъти…

Феим Хасан Мустакли от Благоевград-късан 3 пъти…

Адриан Владимиров Николов от Видин-късан 4 пъти…

Сейдула Шакир Осман от Хасково-късан 4 пъти…

Роман Назим от Кюстендил-късан 4 пъти…

Мога да напиша още стотици и хиляди подобни случаи, при които по места са били късани многократно мераклии за шофьори, но в момента, в който дойдат в София се сдобиват с книжки от раз. От горепосочените само трима са били допуснати до изпит на пътя, но са били скъсани. Явно, в момента, в който стъпят на софийска земя всички българи стават 5 пъти по-умни. Или корумпирани? При всички случаи, обаче, едни суми сменят притежателите си.

Ще ви цитирам въпрос на нар. представител Ивайло Московски до министъра на транспорта Папазов от 27.11.2013 г. :

„УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

В няколко изявления на изпълнителния директор на ИА „Автомобилна администрация заявява намерение за иницииране на промени, свързани с изваждане на шофьорски изпити от държавата…Можем ли да приемем, че откакто той заема този пост /става дума за Димитър Ганев б. а./ цялата медийна шумотевица за масова корупция за провеждане на изпити е увертюра към горепосочения проект? Защо, след като той обяви публично, че всичките 19 изпитващи от София са участвали в корупционни схеми, 15 от тях продължават да изпитват?...”

Помните ли какво каза при ареста си бившият директор на ДАИ-в. Търново Петър Петров?

Той каза дословно: „ Взел съм поста на лизинг!!!” Кратко и ясно!
За кадруването на главния секретар на МВР в Агенцията съм писал. Той назначи тъща си и жената на приятеля си от баретитеШарков  на работа именно в Агенцията. При това преди убийството на Шарков. Там е и неговият роднина по сватова линия Владо Колев, който пък назначи наново кръстника си Ивайло Манолов, уволнен 20 дни преди това за корупция. Дори го повиши!

Вчера са се явили на изпит 74 кандидати за служители за 18 места.  В средите се говори откровено, че мизата е 15 хил. лева.

Днес са назначени още 10 души за изпитващи. Те, самите, твърдят, че това им е излязло 20 бона.

Да не си помислите, че има наказани за това?

Хич дори и не си го помисляйте!

Точно затова преди няколко дни поисках срещи с трима посланици на страни от ЕС. Ще настоявам да се проведе бърза и внимателна проверка на архива и да бъдат разпитани служители от агенцията.

Поне докато все още има архив.
Годишно от изпити ДОПГ /Държавна организирана престъпна група/ прибира не по-малко от 25 млн лева. От контрабандата нещата са точно 100 пъти повече-около 2 млрд и 500 млн.
Министерство на транспорта ли?
По скоро Министерство на корупцията!
То, пък, кое ли министерство у нас не е такова?

 





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11793042
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930