Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2014 16:34 - МИСТЕРИЯТА С БЪЛГАРСКИТЕ ЗАДГРАНИЧНИ ПАСПОРТИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1476 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

КАК СТАНАХМЕ СОБСТВЕНОСТ НА ДЪРЖАВАТА

 

Вчера моя близка приятелка, която живее в Италия си подмени задграничния паспорт. Обади ми се по телефона и ми каза, че на него пише:”Този паспорт е собственост на република България”.

Вдигнах телефона и се обадих на съответните институции. Обясниха ми, че паспортът е собственост на държавата, защото след като изтече срока му, аз съм длъжен да го върна на държавата. Това никак не се вързва с документ, издаден на мое име.

Държавата издава десетки и стотици документи на мое име. Включително и документи за собственост. Това означава ли, че всички тези документи са собственост на държавата? Ако е така, това противоречи на Конституцията. В такъв случай, ако се отнася само за паспорта ми, тогава  трябва да подпиша договор с държавата за временно ползване под аренда или по друг начин за собственият ми паспорт. В същото времеслед като е собственост на държавата, тя може да ми го отнеме когато си иска и по какъвто си иска повод. Всеки един прокурор или полицай може да ми прибере паспорта без ясни и точни основания и да осуети мое пътуване, накърнявайи правата ми, финансите ми, чувствата ми. Така се превръщам в един придатък на държавата.

В същото време този текст на Закона за задграничните паспорти обслужва единствено държавните чиновници, но за моя сметка. Моето право на придвижване, гарантирано от Всеобщата харта за правата на човека и Европейската харта за правата на човека отива по дяволите, ако на някой дръвник му хрумне да ми вземе паспорта. Ако държавата я е страх да не се фалшифицира моя задграничен паспорт, нека увеличи подготовката и регулацията на съответните институции, които се страхуват от това, но не и за моя сметка. И ако говорим за фалшификация на паспорти, те и сега стават, при това задължително с помощта на държавни служители. И така аз ставам заложник за престъпната дейност на държавните служители и на идиотите от законодателната власт.

Този текст трябва да бъде съгласуван с конституцията, а той не е. Никъде в конституцията  не е обяснено моето отношение към личните ми документи, включително и на задграничния ми паспорт.

В нашата държавица законът не обслужва гражданите, той обслужва институциите, а мен ме управлява. Така е вече 70 години. Затова не се учудвам, че една значителна част от българските граждани напускат страната и чакат с години да се сдобият с чуждо гражданство.

Просто България е мащеха за гражданите си.





Гласувай:
4



1. kelchev - Щом е собственост на държавата, не ...
07.09.2014 13:03
Щом ca собственост на държавата,не трябва ние да плащаме за издаването им.
цитирай
2. apostapostoloff - На времето ми откраднаха международния паспорт.
15.09.2014 05:54
Когато уведомих ченгетата, едно от тях ме нахока, че съм позволил да ми откраднат тази безценна държавна собственост. Още тогава се смаях от това чиновническо малоумие, но плюх и отминах.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11733961
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031