Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2014 09:54 - БОЙКО И НЯКОИ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 1102 Коментари: 3 Гласове:
-2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако някой си мисли, че в ранните години на прехода “борчЕтата”, или както по-късно ги нарекохме – “мутри”, са тръгнали към бизнеса с престъпни намерения, трябва да е голям мизантроп. 
Всеки средно интелигентен човек знае, че глезените по времето на соц’а спортисти в онези години изведнъж изпаднаха в безтегловност. Свикнали на почести, научени държавата да се грижи за тях, получили по милост дори дипломите си за средно образование, тези хора първи излязоха на свободния пазар на труда и трябваше по някакъв начин да изкарват прехраната си. Бяха напълно изоставени, какво друго да правят, освен нещо силово - с мускулите си? А само мускули без мозък, който да ги направлява в правилна посока, много лесно стигат до престъпността. 

Георги Стоев е написал в една от книгите си, че през 90-91 г. Бойко Борисов се въртял около тях, канил ги да се захващат с бизнес – нали са спортували толкова време заедно с някои от тях, а те са го уважавали много като треньор. 

И наистина направили фирми с някои, но като ги видял накъде тръгват, им рекъл “ще съжалявате, момчета” - и си тръгнал той. 
А те се погрижиха да наричаме цялото им съсловие “мутри”, та сега лепят това прозвище и на него. 
Сбъркал е Бойко, като им е казал, че ще съжаляват. 
Не съжаляват, защото повечето от тях не доживяха да съжаляват. Другите, които доживяха, сега си доживяват в затвора и се радват, че все пак са живи.

Миналата година, по време на протестите, умело насочени срещу правителството му, престъпниците пееха в килиите “огън, служба не остана”. Знаеха, че ще ги пуснат, та да му го върнат тъпкано. Пуснаха някои от тях, че били болнички, след което някои медии започнаха да пишат всеки ден колко била скъпа охраната на Бойко. Тогава Орешарски най-аргументирано реши, че за живота му няма никаква заплаха. Снеха му държавната охрана, а Бойко не каза нищо, само дето си купи брониран джип. После пък медиите писаха колко му бил скъп джипа. Пак някои медии. 

Седи сега Бойко на брега на реката на времето и чака. Изнервен е, защото иска да работи, а не му дават онези, които искат да крадат. 

Ето, точно сега покрай него минава трупът на големия богаташ Цветан Василев. Когато го свали с платени протести и подкрепа от едни медии, Бойко не сгреши да изцапа устата си с лоша дума срещу него, дори в парламента иронично го поздрави за успешно проведената акция – помните ли? 
В далечината съзирам да се задава и дебелият корем на Пеевски. Тия двамата сами се изтрепаха един друг. Бойко ги дочака.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев пък заяви: 
"...лично моята работа като политик е да не допусна Бойко Борисов да е лидер на десницата у нас".
Бойко Борисов му отговори:
“Моята работа е да извадя от управлението БСП, ДПС и "Атака”.

Чакаме те, Радане. 
И ти ще преминеш покрай Бойко... като политически труп.



Гласувай:
0



1. 1997 - Възможно е, "протестите, умело насочени срещу правителството му" да са били на Радан
19.08.2014 13:42
но защо тогава Бойко тръгна да се здрависва с протестиращите? За да привлече десните? Та те го освиркаха. Парадоксално! Бойко декларира дясна политика, а го подкрепя ляв електорат.
цитирай
2. alexiev123 - но защо тогава Бойко тръгна да се ...
19.08.2014 15:25
1997 написа:
но защо тогава Бойко тръгна да се здрависва с протестиращите? За да привлече десните? Та те го освиркаха. Парадоксално! Бойко декларира дясна политика, а го подкрепя ляв електорат.

Аз говоря за февруарските, които го свалиха. Уж бяха за тока, а ги насочиха с/у правителството. За летните - не може да се обобщава така. Не знаеш ли, че протестът не беше еднороден, а имаше привърженици на различни партии? Радан се опита да го яхне, но никой не му обърна внимание. Привърженици на ГЕРБ поискаха Бойко да се покаже и когато той се съгласи, агитката на Асен Генов го освирка.
цитирай
3. 1997 - Добре
19.08.2014 17:48
alexiev123 написа:
1997 написа:


За летните - протестът не беше еднороден, агитката на Асен Генов го освирка.

Разбрах
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 907791
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930