Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2014 11:34 - ВИТАЛИЙ ЧУРКИН РЪСИ БИСЕРИ В ООН
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1995 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

МАРОДЕРСТВОТО КАТО НАЧИН НА МИСЛЕНЕ

 

Мародерството не е клептомания. То е психологически феномен. Ако оставите портфейла си в Копенхаген на масата в кафенето можете спокойно да се върнете след час и да си го вземете обратно. Но не бива да правите това на много други места.

Например в Русия.

Нещо повече. Дори не трябва да казвате, че имате портфейл. Защото това реално заплашва живота ви. Защото ако сте жив можете да окажете съпротива. А от мъртвия може да се вземе всичко.

Това е разликата между кражбата и мародерството.

Помните ли знаменитата снимка как руските войници Егоров и Кантария забиват знамето на Райхстага?

А знаете ли, че снимката е ретуширана?

Ретуширана е, защото на лявата ръка на Кантария е имало 18 часовника.

Смятате ли, че ги е купил?

Във Виена има паметник на съветския войник. Духовитите виенчани са го кръстили „Отдай ури!” Това на руско-немски означава „Давай часовника!” защото когато руските войници питали виенчани колко е часа и виенчанинът е имал неблагоразумието да покаже, че има ръчен или джобен часовник. Следвало насочване на оръжие и горните думи.

Ако потърсите в интернет или в библиотеките книги, ще прочетете хиляди страници за пренесени в СССР цели заводи, стотици хиляди вагони с архиви, битови вещи и ценности от Европа. Един от тях е АТЗ-Стара Загора. На центробежните помпи под боята изведнъж, при един ремонт, излезе надпис, че е изработена в Германия през 1926 г. Но това не са единствените зулуми на съветските войници. Избивани са от пияни и трезви съветски войници без съд дори жени, деца и старци.  За изнасилените жени и момичета да не говоря.

Бъргария също беше бастисана. Със заповед на Сталин от 1944 до 1947 година България е хранила и се е грижила за съветските войски с пари от бюджета. За 3 години са похарчени над 140 млн лева, при положение, че бюджетът е бил око 60 млн лева годишно. В същото време наши вагони са били секвестирани от съветската ормия и са били натоварени с архивите от нашите министерства, исторически ценности и битови вещи. В това число и шевната машина на баба ми.

Цялата руска история е един безкраен низ от плячкосване на чужди територии, присъединяването им към Русия и мародерство.

В този план много тъпо звучат думите на представителя на Русия в ООН Виталий Чуркин, че руснаците не са мародери. Това го казва по повод тоталното ограбване на багажа и телата на пътниците от сваления над Източна Украйна малайзийски самолет.

Ех, Чуркин, Чуркин!

Защо не са отрязали на баща ти чурката, та да не дрънкаш такива простотии!





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. 1997 - Хората не се ли променят?
30.07.2014 14:09
През споменатата година- знамето над Райхстага, в САЩ негрите нямаха изборни права, дори още нямат "една мечта", а сега президентът е с африканска кръв. Балзак и Юго описват мародери в Наполеоновата армия, това трайна черта ли е? Преиграването с "вечни" черти в народопсихологията е слаб риторичен трик.
цитирай
2. bosia - до горната цифра
31.07.2014 13:29
Трикът се опитваш да пробуташ ти, драги. Самите факти за мародерството доказват това. Руснаците винаги са били или крепостни роби, или едва са преживявали. Ценностната им система започва от печката и завършва с водката. Що се отнася до един тънък слой от интелигенция, тя периодично е избивана или гонена.
цитирай
3. kolevdobri - Още едно мнение.
01.08.2014 18:51
Съгласен съм с всичко. Но както знаеш медалът има две страни. Ако трябва да сме откровени със себе си трябва да кажем: Да, никой не е канил Червената армия в България. Мен лично никой не ме е питал дали да има и паметник в центъра на София. Зная за мародерствата, извършени от тази армия. Зная за влаковите композиции, изнесени от Германия и окупираните територии. Но нека да кажем, че и другите армии по света са правили същото. Нима германците не са бомбардирали дворците в Петербург и Царско село и Исакиевския събор? Защо са го правили, след като те не са военни обекти, нито жилищни обекти. Нима това не е лудост? Толкова красота да отиде по дяволите. Варварска работа нали? Нима не са откраднали кехлибарената стая? Нима не са крали и влачили в Германия онова, което им е харесало? Нима англичаните не са плячкосвали Египет и Индия и нима в Английския музей всичко е купено и платено на народите, от които е взето? Ако искаш тезата да е по-издържана, редно е да кажеш така: руснаците са крали повече от германците, а французите са плячкосвали повече от белгийците. Това е честен подход. Но да нападаш само едната страна на света, като оневиняваш другата - не е много честно. Няколко пъти давам за пример как са се държали руските войски след окончателната победа над наполеоновата армия, при тяхното влизане в Париж. Нима са плячкосали френските дворци, нима са откраднали картини от Лувъра? Нищо подобно не се е случило, за разлика от това, което Наполеон е направил в Русия. Не защитавам никого. Нека да имаме еднакви аршини, преди да изкажем мнението си. Съгласен съм, че в Копенхаген има по-голяма вероятност да ти върнат портфейла. На мен ми го върнаха и в Хърватска. Върнаха ми скъп телефон, който бях оставил на една чешма над село Лозен, край София. Вярно, че не ми върнаха скъп телефон, който забравих на чешмите в центъра на София, но и това е част от играта. На сина ми откраднаха телефона в Германия. Нека да се опитваме да се подобряваме, а не да се противопоставяме.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735603
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031