Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2014 14:27 - ПОЛУЧИХ ПИСМО, КОЕТО ПУБЛИКУВАМ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 6418 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

до

министъра на ТРАНСПОРТА,

ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И СЪОБЩЕНИЯТА

 

 

з а я в л е н и е

за достъп до обществена информация

 

 

от Ганчо Христов Каменарски

журналист от Информационна агенция БЛИЦ

София, 1582, ж.к. Дружба-2, бл.322, вх.Б, ап.2

GSM 0887 25 39 04, kamenarskig@abv.bg

 

 

 

уважаеми господин министър,

 

На основание Закона за достъп до обществена информация моля да ми бъде предоставена следната информация:

 

  1. До мен достигна информация, че директорът на ГВА Минчо Цветков е назначил завършилата ВИТИЗ Мария Кантарева за постоянен представител на българската ГА в седалището на ЕС в Брюксел. (Възможно е във формулировката да има известни неточности, които моля снизходително да отминете.) Ако тази информация по същество е вярна, ПИТАМ:

-         До сега имали ли сме такъв представител в Брюксел и какво наложи неговото назначаване?

-         Каква процедура е проведена за назначаването на г-ца Кантарева (конкурс)?

-         Каква е подготовката на г-ца Кантарева за изпълнение на длъжността и в частност каква е езиковата й подготовка?

-         Моля да ми бъде предоставено копие от заповедта за назначаването й.

-         Моля да ми бъде предоставено копие от нейната длъжностна характеристика, от която да се вижда какви ще бъдат функционалните й задължения.

 

  1. След като Владимир Димитров напуска преди повече от месец ГВА (поради невъзможност да работи съвместно с Минчо Цветков) и освобождава длъжността директор на Дирекция „Авиационна безопасност”, сега тази длъжност временно я изпълнява бившата стюардеса с филологическо образование г-жа Ваня Наумова. Според нормативните изисквания за тази длъжност изрично се изисква авиационно образование, правоспособност за пилот и инструктор и т. н. Обръщам внимание, че след като съвсем в началото на 2014 г. Тодор Пенев бе освободен от длъжност шеф на отдел „Експлоатационни стандарти и лицензиране”, отделът бе разделен на два отдела и за шеф на „Лицензиране на авиационния персонал” бе назначена именно Наумова. ПИТАМ: Считате ли, че г-жа Наумова отговаря на нормативните изисквания за заеманата длъжност и е професионално компетентна да я заема? Подавам жокер: в авиацията се смеят, както на ГВА, така и на ръководството на министерството.

Към настоящето заявление прилагам за сведение изискванията на ИКАО за длъжността главен инспектор.

 

  1. В началото на февруари т.г. за шеф на новообразувания отдел „Летища” е назначен Валери Венков и то без всякакъв конкурс. ПИТАМ: По каква процедура всъщност е назначен Венков?

Подавам следващ важен жокер: На 24.5.2013 г. при кацане на летище Варна при силен гръбен вятър (около 22 м/с ) и силен дъжд пилотирания от Валери Венков самолет А320 напуска полосата и се удря в оградата. При евакуирането двама от пътниците са пострадали. Щетите, според собственика Денис Бареков, възлизат на 21.5 млн. лева. В момента има заведено дело във Варненския съд за нанасяне на телесна повреда и за щети с особено големи размери срещу неизвестен извършител. По последна моя информация съдът ще обяви решение си след излизането на окончателния доклад на Звеното за разследване, който се бави по необясними причини повече от година. Според вътрешна информация вината е изцяло на командира Венков за грешно взето решение. ПИТАМ: Кой бави оповестяването на отдавна готовия доклад – не е ли Цветков? – и кога най-сетне той ще види бял свят?

      И още: В края на миналата година Венков лицензира Учебен център за обучение на пилоти, чийто управител е неговата съпруга, нямаща нищо общо с авиацията. ПИТАМ: няма ли конфликт на интереси Венков да сертифицира обучаемите на своята авиационно некомпетентна съпруга или Венков всъщност фактически продължава да ръководи Центъра?

      В ГА открито се присмиват на Венков и поради това той няма самочувствие да свърши някаква работа. ПИТАМ: Гордеете ли се със служител като Венков или като мен считате, че той не е за това място?

 

  1. Помолен съм от служители на РВД да запитам: Управителят на авиофирмата Би Ейч Еър (BH Air) Янко Иванов често лети между София и Варна с малък частен самолет с регистрационен номер N369BX. Регистрацията не започва с LZ и явно не е българска. От този род са регистрациите в САЩ, но проверката в тамошните регистри е показала, че самолетът не е регистриран в САЩ. ПИТАМ: Къде е регистриран самолетът и на чие име?

 

Коректно уведомявам, че имам още нелицеприятни въпроси относно дейността на Минчо Цветков и си запазвам правото да ги задам допълнително.

 

Уважаеми г-н министър, вярно е, че държа към Вас линия на твърдо поведение, но в случая съм сериозно  предизвикан. Давам си обаче сметка, че сте интелигентен човек. Аз зная кой точно от парламентарната Транспортна комисия крепи Минчо Цветков, но не споменавам името му, за да не Ви забърквам в интриги и конфликти.

 

Вън от ЗДОИ обаче си позволявам съвсем човешки, просто като гражданин, да запитам, при това без да чакам отговор, дали в края на своя министерски мандат все пак няма да предприемете очакваните от ГА решителни действия относно Минчо Цветков като първа стъпка към оздравяването на ДГВА?

 

Вече бях привикан като свидетел при следовател по моя сигнал до прокуратурата. Отделно ДАНС е в завършващ етап на разследване по сигнал на няколко души, включително и от мен. Уволненият Тодор Пенев инициира разследване в ЕАSA на българската ДГВА, което се надявам да започне скоро. Редно е обаче Вие сам да си поразчистите „къщата” при напускане, г-н Папазов. От момента, в който го направите, ще сваля шпагата.

 

В противен случай ще чакам изборите и новото правителство, за да опиша в яростна публикация какво наследява новият министър от Вас по отношение на ГВА и нейния директор. Повярвайте ми: пиша с омерзение за Цветков като син на мой уважаван бивш командир в Безмер, който ме е обучавал като пилот. Гадно ми е!

 

Желая да получа исканата информация на хартиен носител на посочения адрес.

 

23.6.2014 г.                                С уважение: Ганчо Каменарски





Гласувай:
0



1. apostapostoloff - Това ГВА да не е
28.06.2014 17:14
случайно ГДКБУМКП?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11786164
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930