Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2014 14:21 - НЯМА ВРЕМЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2392 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


КАКВА СТАНА ТЯ

Преди година писах и казах, че сегашното състояние на политическото пространство и състоянието на страната налагат да се направи т. нар. "широка коалиция" между ГЕРБ и БСП. Всяко друго правителство ще е неустойчиво и краткотрайно. Тогава повечето т. нар. "политолози" и политикани се смееха. По този начин загубихме цяла година.
Сега се отива на още по-голяма глупост. Отиват на избори, които ще загубят още половин година.
За какво?
Ако има избори през есента, политическ ото пространство няма да се подобри.
Дори напротив. Ще се похарчат едни пари, ще се увеличи напрежението, ще се загуби време и в крайна сметка пак ще се стигне до "широка коалиция". Широката коалиция не може да сътвори политическо правителство. То ще напрви програмно правителство. Но програма няма и никой не търси партньори, за да я направи.. Станишев тегли към себе си, а Борисов-към него си.
Това автоматично прави и двамата излишни. Те нямат чувство за отговорност и воля за диалог. На всичко отгоре за политически, икономически и организационно неграмотни. Такива са и техните съветници.
Кой, тогава, ще направи тази програма?
Отговорът е ясен.
Такава програма може да направи само интелектуалният цвят на България, а обществото да застави партиите да забравят за известно врме, че са партии и да изпълняват тази програма.
Как става това?
Става чрез една постоянно действаща кръгла маса, която да направи анализ къде се намираме, т. е. на къкв хал сме, да набележи целта, да създаде програмаи стратегия и да създаде органи, които могат да изпълнят тази програма. Защото сегашната администрация не е в състояние да действа умно, бързо и ефективно. Трябва да се поставят всички проблеми в тази програма и да се набележат начините на излизане от това тресавище, където ни заведоха нашите т. нар. "политици".
Ако трябв да направим аналог на ситуацията, ще стигнем неминуемо до контрапреврата през 1934 г. Тогава партиите са забранени, а властта поема цар Борис Трети.
Е, сега нямаме цар и имаме партии, но ще се наложи те да забравят за известно време че са такива, а личността на царя да се поеме от Национална кръгла маса, която работи постоянно.
В парламента трябва да има създадено достатъчно мнозинство, за да се променя конституцията и в същото време да се премине в режим на прекратяване на институцията "Велико народно събрание" чрез референдум. Това ще спести време, средства и напразни усилия.
Всичко останало вятър работа.
Ако не се пристъпи незабавно към това ще стигнем дотам,че властта ще се търкаля по улицата и никой няма да смее да се наведе и да я вземе. А това означава фалит на Блгария и дълбоки обществени сътресения.



Гласувай:
3



1. chavdar01 - ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ТРАВЕСТИТИ НИКОГА НЯМА ДА ТЕ РАЗБЕРАТ!
07.06.2014 17:08
ЗАЩОТО ТЕ СА ЕГОИСТИ И МИСЛЯТ САМО ЗА СЕБЕ СИ,А СЛЕД ТЯХ И ПОТОП!
НИКОЙ НЕ МИСЛИ ЗА ХОРАТА!!!
цитирай
2. 1997 - Да се премахне ли демокрацията. Временно?
07.06.2014 18:59
Това, че Борисов не е долюбван от Уичо Сам и е непостоянен, а Станишев поддържа Южен поток сериозно основание ли е да се отхвърли гласът на толкова много избиратели и да се сложи послушко за глава на продължителното временно правителство? Щото президентът си е послушко.
цитирай
3. realdemocracy - Човек НЕМОЖЕ да стане
01.07.2014 13:00
Гледай сега как стоят нещата - Герб мразят и тормозели на БСП фирмите и олигарсите цял мандат, а пък сега БСП и ДПС си заграбват каквото могат за да се налапат че идат избори а не са сабрали пари за електората да си го купят.
И трите партии имат много полза от това че за никой няма да гласуват 3 милиона гласоподаватели като на всички избори. И трите партии си имат свои олигарси които им помагат с пари за иборите, а па и трите партии са си намерили ниши за усвояване на пари. Какво им пречи на тях че безработните са половин милион и че една част от тях вече работят извън България?
И като са извън България значи ЕДНО по ефтино ще си купят по малко на брой електорат и пак ще си пуцат кебапчета.
Държавата е обречена и хората за партия няма да гласуват повече. Само пряка демокрация като едно движение регистрирано само на хартия като партия може да промени нещата. И знаеш ли КФО като стане и направят промените точно техните олигарски също ще забогатеят и то МНОГО повече даже и самите те ще гласуват за ИДД поради таз причина. Просто не сме си направили ИДД.
Четете на: http://realdemocracy.blog.bg/
цитирай
4. realdemocracy - За да не сме бедни трябва да забогатеем
01.07.2014 13:10
За да не сме бедни трябва да забогатеем, АМА не в смисъла на олигарсите - за сметка на народа да се забогатява. А с много честен труд и пот. И за да стане това трябва да не се краде от хората с по голями заплати а да има справедливост вместо ограбване - защото където има умен човек да печели много пари ЩЕ намери начин и намали загубите за данъци и така държавата т.е. всички ние ГУБИМ. Основните неща за които пишеш в блога си са ОСНОВИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯ ама ако някой знае че за да заботее трябва да е престъпник и ще е безнаказан за това той ще го направи по тоз начин ЗАТОВА ИМА СИВА ИКОНОМИКА щото това е другото име за черна икономика. Просто кокуренцията НАЛАГА по ниски данъци и осигуровки и най вече на заплатите. Колко и голема да е заплатата извън България ако икономиката и заплатите в България са такива че човека да е относително по богат ще остане в България - факт. Ако повече хора разберат какво е и как действа реално икомиката и за хората и за бизнеса ще се промени държавата иначе НЯМА. Неможе Партия която се обявява за КРАДЕНЕ С ОЩЕ ПО НЕСТРАВЕДЛИВ ДАНЪК и КОНСЕРВАТИВНА ПАРТИЯ КАТО ГЕРБ ДА СА В КОАЛИЦИЯ. Това са бълнуване. Онез 3 мил. хора няма да подкрепят такова нещо - широка коалиция на крадците на България ще постигнат само Широко крадене за техно забогатяване. Едно си бабите знаят едно си баят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734229
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031