Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2014 10:22 - ЕДНА СТРАНИЦА ОТ БЪЛГАРСКИЯ ФЕОДАЛИЗЪМ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 8531 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

         
Това писмо получих вчера. Проверих някои от информациите и получих потвърждение 100%.
Затова го публикувам


КАК БЪЛГАРСКИТЕ МАФИОТИ-КОМУНИСТИ СЕ ПРЕВЪРНАХА В МАФИОТИ-КАПИТАЛИСТИ

                  
          И преди и сега кръстник на червената мафия

 

                    Цветан Дамянов - роден 1932год. в с.Царевец Свищовско. Завършил е икономика в град Свищов.По линия на БКП прави кариера. После последователно заема длъжностите:

-          Директор на затвора в Белене!!!

-          Кмет на Свищов

-          Директор на “СВИЛОЗА”-Свищов

-          Промените в 1989 год. го заварват на поста Заместник търговски представител на България в Москва.Високите длъжности му откриват възможността да завърже лични

познанства с БКП елита в това число и с бащата на Сергей Станишев – Димитрий Станишев.Днес Цветан Дамянов/старши/ се прави на вода ненапита.Подържа тесни връзки с бившия началник на РДВР-В.Търново от 80-те години  Пачиков, както и с неговия син Евгений Пачиков-съдия във В.Търновския окръжен съд, предвид предстоящите дела на внука си,който носи неговото име.Цветан Дамянов има двама сина:

                   Първият-Емил Цв.Дамянов-род.1955/56г. В началото на 80-те години след запой прави катастрофа около Свищов и убива своя спътник. На неговото дело,за да спаси своят син,комуниста Цветан Дамянов довежда видни номенклатурчици  с основната задача да изиграят ролята на “истински” свидетели /мусински се наричат във Великотърновско/ в процеса. Безсрамието на”железните”комунисти стига до там,без какъвто и да било свян,да твърдят пред съда и да го подвеждат в заблуда,че Емил Дамянов не е пилобладан от големия стрес  при наличието на един убит, отишъл в тяхната кола и напипал бутилка ракия от която отпил и алкохолната  проба естествено показала. Това лъжесвидетелстване му отрежда минимална присъда от Великотърновския окръжен съд и кратък престой в затвора.Занимавал се е със строителен бизнес,бил е управител на бензиностанция. Преди  4-5 години, следствие на пиянство ,е получил инфаркт и умира. Наследява го неговия

                  Син- Цветан Емилов Дамянов / 28г./кръстен на дядо си.Цветан Дамянов е именно героят от публикациите на в-к”Борба” от 2003год.за източване на ДДС.На 28 март 2007г.”Труд” ни сюрпризира на стр.28:”Унгария дава на САЩ наша измамница” (26 годишната Мариана Феликсова Лозанова-Приложение № 1),а на следващия 29.март2007г Бащата на задържаната в Унгария измамница:”Страх ме е,че ще убият дъщеря ми”(Приложение № 2).В края на материала се сочи,че схемата по която е работила измамницата е позната у нас и че на 17 март т.г.за подобен род измами са задържани петима души начело с  Цветан Емилов Дамянов,Ивайло Кръстев,Иван Иванов Пламен Илиев и Дилевер Бейкиров. В-к”Борба” 29 март 2007г.също информира: ”Арестуваната в Унгария за измами  за S 350 000 завършила  немски във ВТУ” с подзаглавие: ”Двамата от закопчаните седмица преди това са от Свищов” (Приложение № 3).И двамата са имали по 2-3 осъдителни присъди ,но не са лежали в затвора .Поради протекциите на старият  Цветан Дамянов те са се движили свободно из гр.Свищов и чак сега ,след известието извън България,са арестувани!!!Измамницата Лозанова е завършила ВТУ през 2005 год.където години наред  са действали Цветан Eм. Дамянов (живеел при своя чичо Добрин Дамянов В.Търново ул.”7-ми юли” № 23”Г”) и Ивайло Кръстев. Цветан не е женен.Живее в Свищов,но така също живее и в София и при чичо си във В.Търново,от където няма начин да не познава арестуваната по искане на правителството на САЩ –Мариана Феликсова Лозанова(26 год)-завършила преди две години немска филология във ВТУ /Приложение 2  /.Достоверен източник потвърждава,че престъпницата Мариана Лозанова се е срещала редовно с двамата от Свищов в рибния ресторант”Капитан Кук” /сега е затворен/ под старата поща на В.Търново, където са провеждали щури купони. Преди 2 години е карал ”Ауди” А8. Цветан Дамянов има връзки по морето с Димитър Желязков /Митьо Очите/,който от пласиране на дрога по морето печели по 50000 лв на седмица. 

                  Вторият-Добрин Цв.Дамянов.род.1965г. (чичо на  Цветан Дамянов) Учи в Свищов икономика. Състудент на небезизвестните:Пламен Минев /бивш депутат от В.Търновски район .От юли 1997 год.Заместник .министър на финансите  и началник на  Главно управление”Митници”. Родом  е от с.Ореш / и Пламен Радонов/ бивш заместник министър на отбраната при Ив.Костов/.Промените в 1989 год. заварват Добрин Цв. Дамянов в Москва при баща му.Там учи в икономически институт. Състудент е на Валентин Златев-Нфтохим Бургас  и кмета на Бургас - Димитър Николов Николов /р.18.05.1967г/, който преди това е учил финанси в гр.Свищов.  Добрин Дамянов  е именно героят от публикациите на в.”Борба” 2004 г.за източване на ДДС.Посочваше се,че е правил сметки за 2000 лева и в същото време по време на гуляя е закичил с пачка от 2000 лв.изпълнителят на “Радка, пиратка…”- Тошко Тодоров, за да му пее същия на ушенце,до разсъмване  в заведението “Каручката” на Беляковско шосе-В.Търново.  В настоящият момент  парадира с познанството си със Сергей Станишев.   Живее във В.Търново и се занимава с не много ясен бизнес.         

         Добрин Цв. Дамянов работи съвместно с още един измамник с който ГДБОП се е занимавала, но после всичко е било смачкано. Това е големият син /малкия е покойник/ на бившия офицер от ВНВУ „В.Левски”-В.Търново- полк. Нешков- Ненко Нешков. Двамата Дамянов и Ненко въртят далаверите си  съвместно с най изявените акули на В.Търново  –олигарсите  Радослав Владев по известен като СЛАВИ и Красимир Гърдев /6509271403/Това мафиотско каре ,което работи и с руски мафиотски фирми ,държи живота на В.Търново в своите  ръце и нито МВР, нито Великотърновската прокуратура  имат смелостта да се докоснат и занимават с тях.

Съпругата на Добрин Цв. Дамянов - Мариета Дамянова  пък е курдисана за Главен експерт по ДДС в Националната Агенция по приходите /НАП/-Велико Търново. Запознати твърдят ,че тя от своя страна е инструктор на приближени фирми как да осъществяват източването на  ДДС.Няколко независими един от друг източника  твърдят,че “Свилоза”–Свищов е ригистрирана в САЩ щата Деуър.. Дървесината,която влиза  в “Свилоза”и излиза от  нея  минава изключително през обръча от  фирми на  Добрин Дамянов. Мястото на съпругата му Мариета в НАП е изключително шокиращо,особено за хора които добре познават този бандитски клан от БСП. ( По долу следва сигнал от анонимен източник  до Антикорупция  относно нейните игри в НАП – В.Търново.  Виж – последната страница  )

       Защо лицето  РАДОСЛАВ ВЛАДЕВ-СЛАВИ и преди и сега е страшилището за Великотърновци ? Още в началото на  „Демокрацията” в западната част на В.Търново по пътя за София имало вече  утвърден проект за пътен възел „Качица”, КОЙТО ТАКА И НЕ СЕ ИЗПЪЛНИЛ по следните причини.:

Мястото е било харесано и заплюто от друга емблематична за В.Търново акула – Хилендар Тодоров. //бивш сервитьор в „Етър”-сега собственик на БИЛЛА във В.Търново /.Същият решил да построи  бензиностанция. Успял да закупи 600 кв.м. и 2 цистерни ,но свършил парите . Веднага потърсил  за съдружник  СЛАВИ, който като бивш златар  вече имал парите.Двамата,чрез подкуп успяват да влязат под кожата на стария Наско Матанов,който известно време някога  е изпълнявал и  длъжността Гл.архитект на В.Търново.Спечеленият от Хилендар и Слави- арх.Матанов отива и се застъпва в тяхна полза за издаване на ВИЗА пред тогавашния Гл.архитект на В.Търново – Николай Стоянов.Последният го изпъжда най-демонстративно като му заявява ,че има проект и не може да прави компромис.След като не успяват да пробият с арх.Матанов, Слави и Хилендар пробват и с други  лица и пак без успех.Тогава двамата вземат нещата в свои ръце срещу опърничавия  Гл.архитект.-Николай Стоянов. Първо: Купени от тях лица успяват да подкопаят един голям зид над къщата на Гл.архитект /разположена зад старата автогара – днес автогара –ЮГ/ и да го стоварят върху покрива  издънвайки го.Второ: Наети от тях лица изпотрошават ателието му разположено под терасата с изглед към Боруна –днес паметника на Асеневци-строен от П.Кубадински. под старата поща на Велико Търново.Трето: М. март 1994г.опожаряват новата му кола „ЛАДА”. Николай Стоянов не отстъпва на тези бандити ,но взема твърдо решение и  си хвърля оставката.По това време кмет на В.Търново е Веселин Георгиев. За Гл.архитект на старопрестолния град е назначена Елена Абаджиева- една чертожничка , която няма нито един реализиран проект, но удобна за манипулиране и далавери със своята крайна посредственост. Това е същата Елена Абаджиева, която заема този пост,включително до края на третия мандат на кмета Румен Рашев, с когото заедно бяха съдени и след толкова прегрешения оправдана!  ИМОТИ…….

     Елена Абаджиева без каквото и да било забавяне издала на мафиотите  виза за бензиностанция /същата е построена и до днес работи ,редом до нея и газ-станция/, като по този начин ТЯ  зачеркнала утвърдения целесъобразен и така необходим за Велико Търново   проект за пътен възел.

 Осакатеният Проект  …………………

 

 

                 Настъпва Новата 2001 г. Царят Симеон ІІ съобщава,че възнамерява да се върне в Република България и да се кандидатира за властта. На 6 април 2001г в обръщение към българския народ обявява,че ще ни опри за 800 дни, чрез въвеждане на нов морал в политиката. За избори 2001г. за областен управител на В.Търново се спряга брата на РАДОСЛАВ ВЛАДЕВ, който  в него момент управлява  –пощата. Изнесените в пресата - данни за агентурното му минало осуетяват тези намерения.За депутати от В.Търново за НДСВ се спрягат Мариана Костадинова /протиже на Соломон Паси/,……………………..

                   Правителството на НДСВ заварва Никола Русев на поста шеф на ВиК-В.Търново. Н.Русев е син на окръжния /от 08.09.1992г/ прокурор Цанко Русев от първия му брак.Активистката на НДСВ и депутат Мариана Костадинова /по-късно и заместник на партията/ като ръководител на Великотърновските  депутати уволнява шефа на ВиК-Никола Русев и на негово място назначава приятеля си Евгени Николов /завършил ВНВУ-В.Левски/. Този неин избраник нанася вреди на ВиК за 5 милиона .съден /но не лежи в затвора/ и снет от този пост и на негово място отново е върнат прокурорския син Никола Русев .На същият са правени също актове за финансови нарушения,които баща му като прокурор е смачквал. За мястото на Н.Русев, като шеф на ВиК се кандидатирал брата на СЛАВИ

Главният инженер на ВиК  се възпротивил ,защото добре е бил запознат с посредствеността на кандидата,а без мнението на Гл.инженер не е било възможно назначението.  В ответна мярка  колата на  Гл.инженер  е подпалена през късното лято на 2013г.Почеркът на запалването на колата е повторение на палежа от март  1994год. на колата  на бившия вече Гл.архитикт Никола Стоянов.И при двата палежа мотивите  са едни и същи-засегнатите интереси на акулата РАДОСЛАВ ВЛАДЕВ-СЛАВИ-властелина на В.Търново,от когото треперят и МВР и Прокуратура. Това не е всичко!               

                  Илия Илиев  с фирма „Илстрой” –придворният строител на третомандатния кмет на В.Търново Румен Рашев построява блок на улица „Любен Каравелов”№ 63. Предпоследният етаж на блока се заема от  РАДОСЛАВ ВЛАДЕВ- СЛАВИ. Независимо  от това,че същият живее в с. Арбанаси в имението си „ВИНПАЛАС” Живущата на по-долен етаж лекарка по вътрешни болести Маргарита …  е принудена да продаде жилището си на циганин оплаквайки се от това ,че от горе по вентилациите се разнасят непоносими миризми на амфитамини .Лекарката си купува друго жилище на Самоводската чаршия. След време и циганина –купувач на жилището й също го продава!На лекарката и направило впечатление ,че пред блока постоянно спират товарни коли, които разтоварват и натоварват чували.                                                       Правила е оплаквания до МВР и прокуратура!Отговорът е бил един:ТОВА Е НА МНОГО ВИСОКО РАВНИЩЕ.Нямаме работа там! Лекарката цитира имена, които са и дали този отговор.     

 

 

 

 

            СБА-120 магазина

 

 

             За да бъде картината още по-ясна от септември 1992г. във В.Търново окръжен прокурор е протежирания от Ив.Татарчев - Цанко Русев,по-късно и Апелативен прокурор а началник на следствието от октомври 1992г. до 2010г.е Радко Йончев. .....................................

            

 

 

 

 

Да се върнем на съпругата на Добрин Дамянов -Мариета Дамянова –главен експерт по ДДС при НАП –В.Търново. При това положение съвсем не е учудваща уводната статия на в-к”Борба” от 4 април 2007 година /сряда/: ”Петър Тонков набъркан в източването на “Топлофикация София”с Вальо Топлото”/ Приложение № 4/.Припомняме,че Петър Тонков /осиновено дете от бездетни родители от с.Сашево и с.Каранци-Ангелина и Николай-борец  по селски борби и бивш пласьор на билети на театър К.Кисимов/ живущи от 1963 год. във В.Търново/ е същият този герой,чийто документи / оригинални данъчни декларации  за източване на ДДС от 21 млн.лв./,изчезнаха съвсем  мистериозно не от където и да е ,а от храма на Темида, предадени  там от Икономическа полиция срещу подпис, след упорита работа повече от 1.5 години на нейните служители. По случая полицаи и магистрати писали дълги  обяснения,по разпореждане на ВКП. Търсенето на изчезналите документи продължило безрезултатно повече от 2 месеца     В насроченото съдебното заседание водено от небезизвестния  бивш окр.съдия Теодор Милев се получило така,че същият дал срок от часове  изчезналите документи да се намерят и представят защото иначе… Прокурор Емил Денев – настоящия Окръжен прокурор на В.Търново ги открил в своя кабинет и представил.Както в много случаи, така и тук, главният виновник не бил наказан! Изгърмяла чистачката с която си измили ръцете! Същата била уволнена! Тя не е била виновна,че дори в коридорите се държат папки с дела.

 

Заглавията на в-к ”Труд”от 8.03.04г. “Изчезнали са документи за 21 млн.лв.,източени от ДДС” (Приложение № 5) и на в-к ”Борба” от същата дата:”Разследват изчезнали документи от дело за източване на 20 млн. ДДС” (Приложение № 6) са красноречиви.Става ясно,че Петър Тонков (32г) и Митко М.(35г.) с близо 1500 фактури са успели да изтеглят огромната сума, като в РДВР ,за да докажат тяхната фиктивност са били направени 3000 експертизи. Въпрос:Как още тогава не са достигнали до Вальо Топлото?-или някой  умишлено е /ограничил/ прерязал пътя към него.

 

 

Пак в-к “Борба” от 25 май 2006 год. съобщава:”Разследваният за измами с ДДС Петър Тонков се премести в центъра”/Приложение №7/.Любимото място за отсядане на хората на П.Тонков е луксозния хотел “Алегро” (предпочитано место за отсядане и от Наталия Симеонова-“Море от любов”). ((”Алегро” бе собственост на Иво Цанев р.1971г в Русе.Завършил Балканистика във ВТУ координатор на СДС за В.Т област.Областен председател на СДС-Русе член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.  В Ив.  Костовото  правителство съветник по сигурността.

 

 

 

Иво Цанев,като студент не е имал уж  пари за цигари е участник в студентските екипи търгуващи по онова време със спирта от спиртохранилището на Захарни заводи –Г.Оряховица По-късно е оженен за богата девойка от обкръжението на Иван Костов. Иво Цанев  и  ………………..са двете персони,които торпилираха маслодобивната фабрика в Полски Тръмбеш .Със случая се е занимавала Икономическа полиция В.Търново.В.Търновската прокуратура  в лицето на Цанко Русев е смачкала ревизионния акт и същият е изчезнал безследно от трите места до които е бил разпратен. Иво Цанев беше приятел с друг един студент-Камен Костадинов ,който след като беше  разбрал,че не ще влезе в листата за депутат от СДС,обрал архивата на СДС-В.Търново , премина в ДПС Търговищко или Разградско от където стана депутат  и днес е мастит лидер при Местан 

От миналата година маститият олигарх Стефан Дойчев е новия собственик на „Алегро”,който е заплатил на Иво Цанев някъде над 600 000 . Стефан Дойчев е собственик и на Къщата за гости в с.Арбанаси, където си  правят своите редовни срещи  масоните от окръга:

 

 В Къщата за гости в  с.Арбанаси повече от година Юлияна Дончева ,преди официално да обяви,че се разделя със съпруга си е правила своите любовни срещи, /пред погледите на целия обслужващ персонал / със СТЪКИТО- Станислав Недков-борец от ММ .На последните избори той беше включен  в листата на партията на   евродепутата СЛАВИ БИНЕВ ГОРД /Гражданско обединение за реална демокрация/ и афишите на СТЪКИТО заляха  В.Търновски окръг.В периода 2004-2006г. „СТЪКИТО” е лежал 4 месеца в затвора.Днес ТОЙ с групата си е ударния юмрук на лихварите,които пребиват хората със закъснели отчитания.Полиция и прокуратура тръпнат от него и не го закачат. При учредяване партията на Бареков

телевизията показа мутрата на СТЪКИ като бъдещ неин член.В-к „Десант”в бр.4 от 31 януари 2014г.на стр.11 с гордост  обяви: „ СЛАВИ БИНЕВ напусна ГОРД и влезе в НФСБ”  Същият този набеден архонт изявявайки се днес като евродепутат СЛАВИ БИНЕВ навремето е работил на летище Г.Оряховица като ВКР.Съдбата му е изиграла лоша шега .При съпровождане на туристическа група в Турция му е била открадната личната карта и той  е бил уволнен.

 

Иво Цанев попълва триото-Пл.Радонов,Р.Рашев. Предпочетен от Иван Костов за депутат /вместо сивия СДС кардинал Тодор Великов/ само защото преди това е бил партийно назначен за председател на управителния съвет на “Прима-ООД”П.Тръмбеш ,където от маслобойната са били източени над 2 млрд.лв ./стари/ за партийни цели. По  случая се е занимавал добросъвестен офицер от МВР-Митко Найденов,който след това скоропостижно е бил подложен на натиск и уволнен от системата на МВР.Започнати твърдят ,че оф.Митко Найденов днес се занимава с охранителна дейност.

 

Като студент във В.Търново,Цанев  не е имал пари за цигари! Сега върти бизнес с няколко фирми в гр.София. Според запознати той лобирал за софийската фирма”Бенч Марк Фонд имоти”,като неин представител,/капиталът й бил на Ив.Костов/ да спечели конкурса за летния театър в гр.В.Търново,но кмета Р.Рашев е имал съвсем други интереси и чрез Богдан Ковачев/ ”Общинска собственост”/  конкурса е бил спечелен от личния приятел на кмета предприемача Илия Илиев с неговата фирма ”Илстрой”,същата която построи и мезонета на кмета.По-късно с Решение №3432/04.04.07г.Върховният Административен  съд окончателно спира застрояването на летния театър В.Търново.Според съда сформираната от кмета комисия парадоксално е оценявала с повече  точки по-лошите параметри от офертата на Илиев.Като фрапиращи са посочени  оценките на шефа на червената  група общински съветници Атанас Атанасов!!! /купен от Р.Рашев/.)). В-к”168 часа”от 27.ІХ.02година съобщава:“Жълт областен управител замесен в синя схема за източване на ДДС” /Приложение №8/.Бившият В.Търновски областен управител Красимир Генчев,като бивш шеф на данъчна служба не е правил насрещни проверки в нарушение на заповед на зам.министъра на  финансите Дора Андреева. (Днес същият този Красимир Генчев се е вредил да консултира американска фирма къде да влага парите си.). Ревизионният акт изчезнал и от трите места,където трябвало да се съхранява.В-к”Борба”от 03.09.2002г. ”Бивш полицейски началник участвал в ДДС-веригите”/Приложение № 9/. Част от въпросната верига са фирмите на бившия шеф на служба” “Полиция”към РДВР-В.Търново Тодор Стойчев.

 

Хора запознати  с далаверите на Цветан Дамянов, неговите синове и внук твърдят,че за около 10 години,този бандитски БСП клан е превъртял около 200 милиона лева!

 

Автор

Сигнал

Анонимен
Велико Търново

Уважаеми Дами и Господа 
Дълго се колебаех дали да подам сигнал въобще за това но чашата преля когато говорих с висш полицай и ме беше казано какво се случва- просто не се стърпях. Става въпрос за лицето Добрин Дамянов и неговата съпруга Мариета Дамянова и двамата от Велико Търново.Добрин Дамянов е бизнесмен а Мариета Дамянова високопоставен служител в НАП Велико Търново. 


Какво се случва: Лицето Добрин Дамянов играе с лице на име Радко/незнам фамилията му но е син на дългогодишен вече не между живите шеф на данъчното/ с ДДС измами,като Мариета Дамянова го съветва и прикрива. Самата тя има фирма за счетовотство и по думите на полицейският служител служебният и офис се е превърнал в частна кантора и обслужва клиентите си в данъчният си офис.Банков кредитен служител в разговор ми спомена че Добрин Дамянов има заведение в Свищов и е искал голям кредит. При справка се оказва че през 2006 година същият продава фирмата си с големи задължения по ДДС и так избягва голямата си задлъжнялост към държавата. Същото лице при ДДС измамите не участва нито с подписите си нито с името или фирмите си в тези схеми а чрез подставени фирми на лицето Радко- много добре познат в данъчното. Добрин Дамянов също така се ползва с протекциите на полицейски служители както от РПУ В.Търново така и от Свищов. В миналото е бил викан в РПУ или НДПУ и е бил разпитван от НСБОП икономически но никакви резултати. Разбирам че е трудно но питам има ли сила и воля в държавата която да спре този вид дерибейство в лицето на държавен служител и псевдо бизнесмен? Дори и засегнатите лица да прочетат тази статия трябва да знаят че те не могат да бъдат над закона колкото и да им се иска защото този сигнал е само началото. Не може полицията която е създадена за да пази законноста и държавността да е само свидетел а банковият служител да пази интереса си защото става въпрос за парите и.Надявам се да има отзвук тук и да не се налага да ескалирам това до друга българска или в по лошият случай международна институция защото дали ще има отзвук това е въпрос на време да разбера. Благодаря ви !

                      





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dyadotorbalan - SS
06.06.2014 00:22
Имаше едно предаване по радиото навремето- "България- дела и документи"-на фона на тържествена музика,мдаааа... Оттогава бая се извървя,има грамада от дела,а документи- йок! Партизанска държава,старата дърДжавка на партизан-хайдуците-боклуците. Файда обаче-йок...за зрителя,читателя,наблюдателя...Само се изписват и събират топове от хартия,които ще свършат работа за подпалки през зимата или за гъзов папир....Музиката от ония "Дела и документи" ще запазим,но текста "леко" ще променим според писъка на "модерното" БУЛГАР-БУЛГАРско временце..мамка му и временце! Та именно ето какво примерно може да се получи>

„Откога се е, мила моя майно льо“

Откак се е, мила моя майно льо,
зора зачервила, мила моя майно льо,
зора зачервила.

Оттогаз сей, мила моя майно льо,
банда провървяла, мила моя майно льо,
банда провървяла.

Джип до джипа, мила моя майно льо,
бандит до бандита, мила моя майно льо,
бандит до бандита.

Дето стъпят, мила моя майно льо,
гробовете правят, мила моя майно льо,
гробовете правят.

Бандит до бандита, мила моя майно льо,
бухалка до бухалка, мила моя майно льо,
бухалка до бухалка.

Бухалки им, мила моя майно льо,
като честа гора, мила моя майно льо,
като честа гора.

Дулата им, мила моя майно льо,
като ясно слънце, мила моя майно льо,
като ясно слънце.

Воевода им, мила моя майно льо,
сам цар Ганю Балкански, мила моя майно льо,
сам цар Ганю Балкански.

В бой ги води, мила моя майно льо,
за ганювско име, мила моя майно льо,
за ганювско име.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11783938
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930