Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2014 11:06 - ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ И ПРЕЗИДЕНТА НА БЪЛГАРИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 6885 Коментари: 9 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ДО СЪНАРОДНИЦИТЕ МИ ОТ СТРАНАТА И ИЗВЪН НЕЯ

ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ


Драги сънародници,
Господин президент.

Това писмо е последното, което ще напиша до всички вас.Ако не вникнете в по-долните редове ще бъда принуден да премина към по-радикални действия за сваляне на президента и създаване на организация за радикализиране на публичното пространство към открити улични и медийни действия, които да раздвижат силите за самосъхранение на българските граждани и да създадат трайни правила за хомогенизиране на протестите. Ще създам кратка програма от три точки, в които ще бъдат изработени правила и посочени най-неотложните задачи, които трябва да се проведат незабавно. Това е от жизнено важно значение за нацията, държавата и отделния гражданин.
Единственият начин да бъде предотвратено подобно радикално развитие е да се започне незабавен публичен диалог за разкриване на всички проблеми в страната и общи решения за излизане от изключително тежката криза, в която се намираме поради престъпните и безотговорни действия на всички политически партии на т. нар. "преход".
Ситуацията е нестандартна и е необходимо да се премине към нестандартни действия за спасяване на нацията и държавата. В подобна ситуация се е намирала през 1934 г. Тогава чрез един преврат , последван от спасителен контрапреврат политическите партии са забранени и власта отива в авторитарните ръце на цар БорисТрети. Точно тогава България излиза от тежката политическа, икономическа и ментална криза и успява да стъпи на здраво.
В сегашните условия авторитарна власт е невъзможна, както и не е възможно армията да вземе властта в свои ръце, докато изгради нови институции за управление и раздаване на справедливост. Това насочва спасението ни към търсене на един широк консенсус, в който политическите партии да бъдат неглижирани и заставени да изпълнят една програма за смяна на модела на управление и правораздаване. Това означава или суспендиране на конституцията, или заобикалянето и чрез едно формално изпълнение на клаузите и, но с изпълнение от страна на Народното събрание на решенията на националния форум, който ще действа докато не бъде сменен модела и не бъдат обновени административната, икономическата, социалната, политическата и организационна структура на управление на страната.
Политическите партии многократно доказаха, че не желаят, не могат и не знаят как да стабилизират страната и да издигнат демократичните принципи и да изградят едно справедливо и проспериращо общество. Администрацията и съдебната система са в напълно нереформиран вид и никой не прави опити да ги направи модерни, работещи и справедливи. Контролът върху администрацията и правораздаването е нулев. Националната сигурност е в изключително тежко положение. На практика ние нямаме ВВС и ВМС. Армията ни е с остаряло оръжие, лоша подготовка и е крайно недостатъчна. МВР и службите, макар и най-многобройни в Европа на глава от населението са неефективни, бюрократизирани и невероятно корумпирани. Вътрешната сигурност е още по-зле. Царят хаос и беззаконие. Безработицата е изключително висока. Сивата икономика-също. Здравоопазването се срива. Образованието е в колапс. Селското стопанство е разбито до неузнаваемост. Монополистите и олигарсите, банките и другите финансови учреждения са недосегаеми и толерирани. Митниците и данъчните служби са генератори на контрабанда и корупция. Децентрализацията, която е в основата на демокрацията е дума без смисъл на българска територия. Съдебната система е безумна и не въздава справедливост. Политическата дейност е свързана неразривно със задкулисие и противозаконно финансиране. Подготовката и повишаването на квалификацията на държавните чиновници е на невроятно ниско ниво. Чиновниците са прекалено много и не обслужват гражданите, а ги управляват и притискат всячески. В отношенията с гражданите от страна на политиците, администрацията и съдебната система цари казуистика и грубо нарушаване на правата им. Малкият и средният бизнес са задушени, а едрият е монополизиран или картелизиран.
Не е необходимо да продължавам анализа за състоянието на страната. Самият факт, че политиците като законодатели, изпълнителна и съдебна власти направиха всичко възможно да изгонят младите и професионално подготвените извън България, понеже това е онази интелигетна, предприемчива, политически активна и морално устойчива част от нацията, която не би избрала нито една от сега съществуващи т. нар. "Партии", а на практика обикновени търговски дружества.
Порди горенаписаното предлагам като последно и единствено средство за спасяване на страната от гибел следното:
1. Да се направи незабавно конференция под егидата на президента на неправителствените организации от национален и регионален тип, на която да се изработи програма за създаване и незабавно действие на "Постоянно работеща национална кръгла маса за създаване на национална доктрина, програми и политики за излизане на България от икономическата, административна, правосъдна, икономическа, социална и политическа катастрофа.
2. Провеждане на референдум за прекратяване на институцията "Велико народно събрание" и поемането на функциите му от Обикновеното народно събрание. Това ще спести време и средства.
3. Създаване на нова Конституция на Република България от Нционалната кръгла маса и незабавното и приемане. от сегашното Народно събрание.
4. Сегашното Народно събрание да се превърне в програмно и да приеме като закони всички решения на Националната кръгла маса. По този начи т. нар. "партии" ще бъдат заставени да свършат онова, което е от жизнена необходимост за нацията и държавата, но те всячески отказваха да правят това.
5. Да се избере едно истинско програмни правителство, което да направи пълна промяна на институциите в страната и да проведе всички решения на Националната кръгла маса.
6. Да се изгради нова съдебна система на основата на демократичните принципи и на изборността.
7. Да се постави принципа на децентрализация и засилване на контрола върху държавната администрация и всички държавни институции
8. Да се изработи държавна доктрина за дългосрочно развитие на странат. За тази цел е необходимо да бъде направен задълбочен и точен анализ на състоянието, в което се намира страната във всички области на обществения живот. Да се набележи ясна и точна цел, към която ще се насочат всички обществени и административни усилия. Да се подчини новата конституция, кодексите и законите на тази държавна доктрина. Да се сведат до минимум създаването и ползването на подзаконови нормативни актове.
9. Да се създаде национална програма за повишаването квалификацията на държавната администрация и ежегодното атестиране на администраторите след ежегодния курс за повишаване на квалификация.
10. Да се премине към технологична модернизация на селското стопанство, промишлеността, транспорта и бита. Екологията да стане неотменим принцип на обществения живот в България.
Предвид това, че досегашните ми опити за среща с президента и разясняване на идеята ми за постоянно действаща Национална кръгла маса не само не дадоха резултат, но администрацията му нарушавайки всички норми отказва да ми отговори, макар и формално, заявявам, че ако не получа реален отговор, подписан от президента в един разумен срок, ще премина към ефективни действия за спасяването на България от системното и съзнателно унищожаване от страна на вътрешни и външни фактори.

30.05.2014 г.
София                                                                                Подпис:

                                                                                                          Николай Колев-Босия




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - Подписвам се и аз под тези редове но...
30.05.2014 12:14
За съжаление това никога няма да се случи!
България е обречена поне още 25 години да се управлява от ДПС,БСП и мутанти...
цитирай
2. stuber - о.к.
30.05.2014 13:29
Но като за начало, трябва да се започне с провеждане на референдум за обявяване на всички участвували в политическата система през последните 25 г. за национални предатели и моменталното им извеждане от всички формални и неформални, политически и обществени постове и въдворяването им в затвора, където им е местото. И за да не товарят бюджета на държавата, най-добре е вместо в затвора, да бъдат заселени в някой от затворените селища, притежатели на каквито са поне 10-на от тях и да ги оставят да се развиват с една социална пенсия с каквато се принудени да живеят болшинството от хората в РБ. Поне ще носят приходи, защото ще се организират групови посещения на ученици и чужденци, за да им се показва кои са тези, които със своите действия и бездействия разтуриха държавата.
цитирай
3. 1997 - Когато 63 годишен говори за радикализация, още не е страшно
30.05.2014 13:58
Страшно ще стане когато 28 годишна майка на пеленаче го каже.
Като си припомня, че смятах Майдана за игра на прашки, а те изкараха артилерия и авиация срещу украински граждани, сега съм много по- несигурен до къде може да доведе серсемлъкът на някои, които презират собствените си братя. Пази Боже сляпо да прогледа. Ще искат да ни отворят очите с Одески огньове.
цитирай
4. dyadotorbalan - ХАХАХА !!
30.05.2014 22:12
хахха,ей тоз г/н Босия бил голям майтапчия..няма грешка! Кучетата със салам ще плаши...престъпниците мафиотски с демокрация и демократични пипетки ще гони и ликвидира,хаха!! Споко,и преврат няма кой да спретне..това не е Чили! Ония са ХОРА,а туй у Бугарско са ГОВЕДА!! Втори коментатор,вие харно пишувате,ама ...луд ли сте?! Референдум ,с който смятате че ще оправите работата?! хаха,туземното племес е е предало,поддало,подкупено и купено е,то е СОБСТВЕНОСТ на мафията господарска! На какъв референдум тия булгарски роби какво ще определят,ще махат мафията,която им дава къшея на тях....на тия народни псета ли?! Хха,това е разпарчетосано и покосено население,изпапкано и сдъвкано,че даже и изсрано !! Я се огледайте да видите що за население остана в Булгарско! Сбирщина...ТУЗЕМНА...пълно падение и погром! Не ви ли вади окото че всичко читаво,умно,а ако щете-и красиво,се е измело навън,бе,господа ??!! Туземното племе предпочита да го убиват,даже не дочаква,а само се самоубива,но не и да посегне на престъпниците ,висшите гробокопачи! ТОВА Е НЕЧЕСТИВО АБОРИГЕНСКО ПЛЕМЕ....С ИЗВИНЕНИЕ КЪМ ОРИГИНАЛНИТЕ АБОРИГЕНИ!!
цитирай
5. dyadotorbalan - ДДД
30.05.2014 22:14
КВО ЩЕ НАПРАВИТЕ НА ЕДИН ДРУГАР НАПРИМЕР С ИМЕ КОВАЧКО ?? ИЛИ ПРОКОПСКО..ИЛИ ЗЛАТЕВСКО?? КВО?? НИЩО! НЕ НИЩО,А НИЩИЧКО!! РАБОТАТА НЕ Е ЗА КРЪГЛА СОФРА,А ЗА КРЪГЪЛ БУЛДОЗЕР !!!
АМА НЯМА ПРАВОСПОСОБНИ БУЛДОЗЕРИСТИ....
цитирай
6. alibababg - празно приказваш - веке е късно..
30.05.2014 23:16
Бе мое и стане, ама дека са калашниците?
Оти без них, ветър работа!
Теа дет моат - остаряха!
цитирай
7. kbalenciaga - bosia, пак си се олял да пишеш безмислени тъпотии
31.05.2014 00:45
Но не мога да разбера защо всеки път ги чета , и се ядосвам...

"Ако не вникнете в по-долните редове ще бъда принуден да премина към по-радикални действия за сваляне на президента и създаване на организация за радикализиране на публичното пространство към открити улични и медийни действия..."
Е ти направо ще надминеш по шутовщини Боко Тиквата, Станишев и Волен Сидеров, взети тримата заедно!

1.
Пионките на Червените олигарси и техните господари от Западните държави, Плевню и платените НПО-та да тръгнат срещу кукловодите си?!
Ти май тотално си изтрещял?
3.
Слугите на Червените олигарси какви ли нова конституция ще създадат, ти как мислиш???
6. И с кого ще бъде изградена тази нова съдебна система?
Със старите курви, ще правят нов бърдак???

10.
Босия, Босия, съвсем си изкуфял!
Ти имаш ли и най-малка представа с каква техника, с какви машини, работят Червените български феодали в селското стопанство?!

Имаш ли най малка представа кой държи ВЕИ в България?!

Туууууут!!!
цитирай
8. borkolbor - ...... Коле ...
31.05.2014 09:58
...... Коле , според занижени данни на МЗ от месец май на 2014 година България е изнесла за миналата година 4 милиона тона пшеница . Нищо - нека я приемем условно ! Плюс изнесените фураж и други селскостопански зърнени култури и минус транспортните , митнически и всякакви други разходи в крадливите ни банки влизат около 12 милиарда долара . 3 милиарда долара идват от износа на птици , качествено месо и месни продукти . 2 милиарда долара - от експорта на дървесина , алкохол , розово масло , тютюн и индустриални продукти , относително малки количества ток , зеленчуци и овощия . 4 милиарда - от туризма . 1 милиард 400 милиона долара - от емигрантите ни . 5-600 милиона - от хазарта . или общо , грубо , но приблизително 23 МИЛИАРДА ДОЛАРА годишно от години и за години напред !!! Къде са ????? В момента , към месец май , външния дълг на РБългария /за съжаление не ЦАРСТВО или ...... КНЯЖЕСТВО !!!/ е малко над 38 милиарда долара . Заплатите и стоките , хайде - ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ , са в ЛЕВЧЕТА - МИЗЕРНИ !!!!! Да обобщя - 23 МИЛИАРДА ДОЛАРА/най-малко/ всяка година влизат в разбойническите ни банки и в знайни и не чак толкова "незнайни" чужди такива !!! Питам пак - КЪДЕ СА ПРИНАДЛЕЖАЩИТЕ НИ ПАРИ И ТО В ЛЕВОВА РАВНОСТОЙНОСТ НАЙ - ВЕЧЕ ???!!! А НЕ ПЛАЩАНОТО НИ ЗЛАТО СЪС СЪПРОВОЖДАЩИТЕ ГО КОНЦЕНТРАТИ НА РЕДКИ МЕТАЛИ ?! - "ТЕ" ЗНАЯТ ! - И ний - "простаците" знаем ! И какво от това ?! ........ А пиши , Коле , заявления , жалби до институции и администрации , а сезирай прокуратури , а прави кръгли маси , а организирай седянки и агитки по софийските паважи и плочници !!! Ами радикализирай се бе , Коле !!!!! Даааа , ама на теб ти трябват , Коле , европейски и американски инвистиции , Кугари и Фантоми , "козметика" в порочното законодателство . ПРОКЛЕТИ ДА БЪДАТ ! На България , най-първо , са й нужни евтини газ , суров петрол , атомна енергия , одържавени банки и одържавени основни отрасли в икономиката , елиминиране и съд на политическите и бизнес- мафиите с национализиране на откраднатите им от нас капитали и "собствености" , излизане от ЕС и от НАТО /и след това всичко останало плюс въоръжена до зъби по руски военни стандарти 120-140 хилядна боеспособна , наборна БЪЛГАРСКА АРМИЯ !!!/ !!! ПО НАЙ-БЪРЗИЯ НАЧИН - ИЗЛИЗАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ НАТО И ОТ ЕС - С РЕФЕРЕНДУМ !!!! ................
цитирай
9. borkolbor - ......... Y .........
31.05.2014 10:53
......... ГЛУХО И СТРАШНО ГЪРМЯТ ОКОВИ В ДУШИТЕ НА 70% ОТ БЪЛГАРИТЕ ...... ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е СТРАХЪТ, ГЛУПОСТТА И ЕГОИЗМЪТ ДА ОТСТЪПЯТ ...........
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737298
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031