Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2014 11:47 - ДО ПРЕЗИДЕНТА НА бЪЛГАРИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3045 Коментари: 3 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
БЕЗУМИЕТО "НОВИ ИЗБОРИ ВЕДНАГА"

Емоциите са добри, когато са на морския бряг или в дискотеката. В политиката са самоубийствени и вредни за държавата и обществото. Затова искането за нови незабавни избори е не само емоционално, но и вредно.
Защо?
Едни нови незабавни избори няма да променят статуквото и да убият политическата, икономическата, менталната и административна кризи по никакъв начин. Те само ще загубят ценно време и ще поставят страната отвъд ръба на спасението. Защото замяната на Сидеров с Бареков не променя нищо. РБ и АБВ също нищо няма да допринесат за създаване и функциониране на нов модел на управление на страната. А България крещящо се нуждае именно от това.
Със сегашните конвенционални мерки-избори, коалиции, смяна на играчи това не може да стане. Най-малко политолози и социолози могат да предложат нещо добро и работещо. Просто нямат такъв капацитет и такава нагласа.
Остава само един начин.
На този парламент му остават още 3 години. В него има възможност за едно мнозинство, което ще може да променя и конституцията. Сред обществото има желание и сили да притисне политиците и да ги застави да извършат задължителни конституционни и законови промени, които да гарантират създаването на един нов модел на управление.
Вече и от БСП чух гласове за шунтирането на решенията от т. нар. "Кръгла маса" от 1990 г. и реализирането на нова. Това вече е крачка в правилната посока. Остава това да проумеят и в ГЕРБ и останалите парламентарни партии и нещата ще тръгнат в правилната посока. От дълго време се опитвам да събудя в главите на нашите т. нар. "политици" това, но досега те се правиха на глухонеми.
След последните избори нещата тръгват към промяна. Вече никой не иска да управлява. Знае се и защо. Няма пари, няма бюджет, няма административен капацитет, няма справедливост, няма нова дупка в колана. Разликата между България и останалите страни от ЕС е вече толкова голяма, че всички българи със знания и умения напускат страната. Тук остават основно пенсионери, необразовани и нетрудоспособни хора, хоито не могат да създадат гражданско общество и да търсят разумни решения. Затова ако не започнем незабавно един обществен диалог, след година-две няма да можем да го проведем по горепосочените причини.
Обръщах се няколко пъти към президента с искане за среща и разговор на тази тема, но той мълчаливо отклонява срещите. При това положение, ако и сега не прояви интерес, ще бъде по-добре, ако си подаде оставката и се избере нов президент, който гледа на България и бъдещето и сериозно и ще бъде готов да създаде една нова временна институция, която да поеме бъдещето на страната отговорно и до промяна на модела и посоката на България.
Новата Кръгла маса трябва да бъде постоянно действаща до постигането на пълна промяна на страната. Трите години, които остават на този парламент ще са достатъчни да се промени изцяло страната, за да заработи нормално и полезно. Новата кръгла маса трябва да изиграе ролята на конвент и да канализира и направлява работата на парламента и изпълнителната власт. В същото време ще се направи и нов правоохранителен модел, който да съответства на новите условия.
С демагогия не се прави държава и не се променя модел на управление. Кресльовците, които искат "Чисти ръце" нека най-напред покажат техните и да ми дадат програмата, с която ще проведат тази креслива, но неработеща куха фраза.
Те, разбира се, нямат такава програма. При тях "Чисти ръце" е една мантра, която повтаряки хиляди пъти искат да стане нещо, което не подлежи на осмисляне и обяснение.
Среща на президента с политическите сили може да има смисъл само ако се обяви нова постоянно действаща кръгла маса и условието всички парламентарно представени партии и особено ГЕРБ и БСП да създадат едно мнозинство, което ще изпълнява решенията на кръглата маса.
Другото е бошлаф.
Другото е Сидеров и Бареков да си мият ръцете в хвощохранилището и да си говорят за "Чисти ръце".



Гласувай:
11



1. kbalenciaga - bosia, защо се мяташ като фурнаджийска лопата в глинена пещ?!
28.05.2014 14:39

Та нали до скоро мучеше заедно с говедата от ССК(в голямата си част бокотиквеничета) за оставка, толкова дни???

Сега, най накрая да не ти стана ясно, че са те водили като говедо да изместваш от общественото внимание важните теми за българския народ, докато муча "Оставка"?
Казвам, казвам, ама то не е пирон, да го набиеш!
Не само че не схващаше какво ти писах толкова време, ама и акъл искаше да ми даваш.
С оглед на признанията ти в този пост, на каква база???

И пак си писал едни глупости, направо не ми се захваща да ги коментирам...

"На този парламент му остават още 3 години. В него има възможност за едно мнозинство, което ще може да променя и конституцията. Сред обществото има желание и сили да притисне политиците и да ги застави да извършат задължителни конституционни и законови промени, които да гарантират създаването на един нов модел на управление."
Кое общоство визираш?
Обществото което е зависимо от ССК ли?
ССК, която е съставено основно от верни слуги на Червените олигарси?!
И те искали нов модел на управление?!

Да те питам, що не се спреш да пишеш такива утопични глупости?

"След последните избори нещата тръгват към промяна. Вече никой не иска да управлява."
Е не, не мога повече! то бива простотии, ама твоите чупят Тъпомера!


цитирай
2. krassko - Тази песен сме я слушали...
29.05.2014 11:42
Най напред ни пяха "Не гласувайте"...
Хайде сега не ни трябват и избори.
Може би и през следващите 45 години ще е добре да не гласуваме и да ни управлява тази коалиция?
Босия, обуй се и иди да се прегледаш!
цитирай
3. borkolbor - ....... До Колито .....
29.05.2014 15:11
.... Коле , оскъдните индустриални работници са пръснати из провинцията . Тренчев и Димитров от синдикатите навремени вдигат около тях само безсмислени жални "пушилки" . Фирмените работници от малкия и среден бизнес в областните и в общинските центрове навсякъде в страната са много , но си "пазят хляба" . Наемните работници по нивите , градините и Балканите на България , едва свързват двата края и живеят много бедно ден за ден . Още по-зле са безработните . Миньорите сутрин влизат на работа в мините и се молят на края на работните си смени да излязат живи и здрави , за да вземат жалките си надници . Нефтохимиците , частните транспортни превозвачи , корабостроителите , оръжейниците , дребните и средните търговци си кротуват . Средните земеделски производители и арендаторите - "феодални" робовладелци са лоялни на всяка власт - крадат като за последно - и кампанийно , и целогодишно . Те дават пари "на тъмно" на циганите в селата по всяко време на годината и ги хранят , и ги хранят , за да не им бастисват чак толкова много стоката по нивите , за да не създават "политически" проблеми в държавата и за да гласуват за поредните "нарочени бандити" в "поредната нарочена бандитска власт" . Раздутите и вечни в професионално позициониране държавни администрации плюс "армия и полиция" водят ежедневна , "окопна , интелигентска , мръсна" война срещу собствения си народ в интерес на властта , партиите и несправедливото ни "правосъдие" . НПО-тата са чужди и деструктивни . В столицата София освен всичко друго има по-висок жизнен стандарт , празно бърбореща , не произвеждаща , но скъпо платена "гмеж" - реститутки , охолни псевдо-интелигенция , партокрация , обслужваща журналистика , тихо-оборотна по "скъпи проекти" алчна технокрация , мутренски частно-държавни фирми-смукачи с орташкото им държавно чиновничество на труда на целия ни злощастен народ . Коле , революция с домати , с НПО-та и с платени "агитки" не се прави . С прокламации и с жалби до овластените и институциите им , с кръгли маси , с анархизъм , с екстремизъм и с фашизъм - също не се прави . В прехвалената ни "демокрация" се прави с избори/ако има кого хората ИСТИНСКИ да избират/ и с болеещи за народа си СИНДИКАТИ ! .... Другият вариант е не "киевския" , а ДОНБАСКИЯ във ВЕЛИКОРУСИЯ !!! Никой нормален човек не го иска !!!!! Но "ТЕ" могат да ни го режисират и насила да ни го натрапят в най-различни форми и варианти !!! ..........
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11785868
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930