Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2014 18:07 - ДЕН НА ПОБЕДАТА ИЛИ ДЕН НА ЕВРОПА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2167 Коментари: 5 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЗА АГРЕСИВНИТЕ ГЛУПАЦИ И МИСЛЕЩИТЕ ХОРА

Какви ли не глупости се написаха за 9-ти май. Ден на победата или ден на Европа. Русофили, русофоби и всякакви микроби забълваха клишета и простотии.
Но нека най-напред да анализираме, а след това да пишем.
Да празнуваш победа е голяма простотия. От една страна винаги има победен и ако празнуваш своята победа, значи празнуваш и поражението на другия. Това в никакъв случай не те прави по-умен, по-човечен и по-прав. Това показва само едно. Че в момента си бил по-силен или по-късметлия.
Само си представете, че всяка държава започне да празнува победите си?
Това силно намирисва на сериозни комплекси и ниско ниво на интелигентност. Защото това при всички случаи разделя държавите и народите. А за нас е още по-сложно, защото ние сме загубили войната като партньори на "Тройния съюз" и празнувайки днес "Деня на победата" на практика празнуваме собственото си поражение.
И това ако не е абсурд!
Ако ние празнуваме т. нар. "Ден на победата" ние празнуваме двойното си поражение. Загубата на войната и загубата на суверенитета ни. Това не е мазохизъм. Това е много по-страшно. Това е самоунижение и самоунищожение.
Победата не приобщава народите. Тя твърдо ги разделя. От това никой няма полза. А вредата е неизчислима.
Друга идея има в "Деня на Европа". Това е ден, в който е възстановен мира. Ден, в който народите започват да анализират разрушителната сила на войната, смъртта и безумието. Това е нещо, което ги приобщава към идеята за мирно съвместно съжителство без граници, без ограничения, без тормоз. Това е деня на мира. На общия мир.
Но нека погледнем още един аспект на този проблем.
Защо Сталин не е празнувал този т. нар. "Ден на победата"?
Просто, защото това не е неговата победа. Той е искал чрез Втората световна война на покори цяла Европа, а след това и целия свят. Ни повече-ни по-малко. Затова е съборил храма "Христос Спасителя", за да построи на негово място дом на световната съветска република. Тя е била внушителна и най-отгоре е трябвало да се постави паметника на Ленин с протегната ръка. Тази статуя е трябвало да прави един пълен оборот за 24 часа и так да каже на света, че е негов. Затова и не е смятал, че това е негова победа. Що се отнася до нападението на Германия, то е било неминуемо, след като Сталин се е подготвял за тази война още от 1938 г. Затова е подписал пакта Рибентроп-Молотов, за да има обща граница с Германия. Последната дата, която е било насрочено нападението над Германия е 4 юли 1941 г. чрез т. нар. операция "Гроза"/Буря/. Хитлер започва да се готви за нападението над Русия едва през декември 1940 г. чрез т. нар. операция "Барбароса" от немай къде, за да направи превантивен удар и да парира Русия.
През седемдесетте години работих в куклен туатър-Стара Загора. Един ден директорът пусна заповед, че ще има открито партийно събрание и всечки сме длъжни да отидем на него. Казах на директора, че това е губи време и няма да отида. Той се ядоса и каза, че ще ме изхвърли от театъра. Отговорих му, че ще отида, но най-вероятно той ще съжалява за това. Отидох и след като свърши обърканата си реч партийния секретар Пеньо Калчев  и попита има ли въпроси, стапах и му зададох следния въпрос: "Може ли да ми отговори защо СССР спечели войната и прави "Запорожец", а Германия я загуби, но прави "Мерцедес"? Директорът Васил Апостолов рипна и ми каза да напусна. Поисках заповедта писмено, както беше наредено да отидем на събранието.
Беше весело.
Не е лошо да си помислите къде е сега Германия и къде е СССР.
Едните празнуват деня на Европа-заедно, разумно и предвидливо. Другите празнуват сами един празник. Много празен празник
Ама много!
Защото това, че по0големият престъпник е победил по-малкия не може да бъде мой празник.
Прочетете Библията и вижте дали има поне един църковен празник на победата. Предварително ви казвам, че няма да намерите такъв.
Това не ви ли говори нещо?



Гласувай:
4



1. apostapostoloff - За нас, българите, това е и
09.05.2014 18:27
де юре, и де факто ден на поражението. На най- голямото поражение в историята ни. Поражение с много, много тежки последици...
цитирай
2. grigorsimov - "Това е ден, в който е възстановен мира"...?
09.05.2014 18:30
Но и до днес не е подписан мирен договор между САЩ и Германия, а сигурно и, между СССР и Германия!?
А типичен празник на "победата", описан в Библията, е еврейският празник "Пурим" (избиването от евреите на всички персийци, които не са им харесвали, или, които са смогнали да избият)! И го празнуват изключително весело, като най-голям празник.
цитирай
3. grigorsimov - На apostapostoloff:
09.05.2014 18:43
"Най- голямото поражение в историята ни" е, без война и даже без никаква съпротива от страна на властта, а от там, и от народа ни! А управляващите ни, за разлика от неосведомения народ, много добре са знаели, какво е комунизмът в Русия, и какво ще последва и в България. И не са оказали никаква съпротива, съвсем не, защото не сме имали сили и шанс (за разлика от днес!), а защото, и тогава, както и сега, политиците ни и целият ни "елит" (както обичат да се самоназовават) са били евреи, слуги, и на запада, и на изтока, понеже и на Запада, и на Изтока, господарят е един и същ, и на Него служат политиците, а не на народите си (и тогава и, особено, сега)!
цитирай
4. borkolbor - ..................... ДЕН НА ПОБЕДАТА ................
10.05.2014 02:50
...... Коле , гавриш се с паметта и с кръвта на милиони руски хора ! Не се ли страхуваш , че "господа" ти ще те запокити в "геената" !? .... Ленин и Сталин не са функция на руския народ ! Те са просто изверги , "припълзяли" , качени и крепени на власт от шайки подобни им около тях или далеч от тях , на линейно разстояние или дълбоко в миналото , други изверги . Обикновените руски хора не са причина ЗА /не са и ги пораждали/ ИДИОТИЗМА И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИМ ! ТЕ СА ЖЕРТВА ! Хитлер , сродните му , германската армия и германската нация даже - напротив , като мерзки агресори и УБИЙЦИ , са си получила заслужилото !!! - И ....... , видно днес в Малая Русия и във Велика Русия , не в "пълна мяра" сякаш ?! "Десен блок"/нацистки/ , Ярош , Коломайски , Кличко , Тимошенко ,Турчинов , Яценюк , Наливайченко , Аваков и , .... и , ..... и , ..... - лакома милиардерска олигархия , недобита , католическа - хетмано-шляхтишка и фашистка СГАН , узурпирала по военно-хунтов , кърваво-садистичен начин конституционно , законно избрана власт ! Меркел , ЕК , МВФ , Световна банка , НАТО , Пентагон , еврейски и масонски организации и лобита навсякъде по света , ехидна , злорадстваща Британия - виновница за "злините вси човешки" , "подсмърчащи" и страхливо "сгънати в чупка" държави-членки на ЕС , шантава американска дипломация - техни създатели и подържници , жалка ООН ! И ..... най болезненото и най-страшното - днешна , невинна , руска кръв върху свята руска земя ?!?!!! .... ПУСТЬ ВСКИПАЕТ ЯРОСТЬ КАК ВОЛНА ПО ВСЕЙ РУССКОЙ СВЯЩЕННОЙ ЗЕМЛИ .... 28 милиона руски души са отишли в отвъдното съзнателно , жертвоготовно и героично , за да защитят родината си , потомците си и света от фашизма !!! ............ ВЕЧНА ИМ ПАМЕТ И СЛАВА ..................... "Одата на радостта" звучи по бюргерски доволно-охолно , сладникаво-приспивно на благоденствуваща Европа и чуждо на нас - изтормозените българи , а не възторжено , трагически , но гордо и едновременно с това съвсем човешки , задушевно и скромно , по славянски , както звучи "МАРШЪТ НА СЛАВЯНКАТА" ! ................ Ти , Коле , явно си "СЪЗНАТЕЛЕН ЦИНИК" от "най-долна проба" . Освен това не можеш или не искаш , ти - "злобо масонска" , да прозреш логиката на общественото развитие , на историята , на войните и се "пържиш" маниакално в някакъв твой си - личен , неизживян , духовен "вождизъм" ! ......................
цитирай
5. mominasylza - г–н Колев,
10.05.2014 12:46
Моите почитания към вас като към по възрастен човек и като по чел , и знаещ. Но... така осъждайки тази дата не ви прави чест. Айде да отговорите на въпроса тогава–след като това което извоюва руският народ, защото ТОЙ народа е бил по бойните полета, а не тея дето запалиха чергата, нали... КАКВО ЩЕХМЕ ДА СМЕ КЪМ ДНЕШНА ДАТА,ако беше спечелил Хитлер? Как ли би изглеждал света,а? – цветя и рози и ,какви ли реки от мед и масло щеха д а текат...и само си викам дано...../това е ебаси и цинизъма, и черната неблагодарност.///....ааааа, може бихме били в по добро положение като негови съюзници....?,ахам...като им познавам нрава на немците...сигурно. Както казах вие по сте чели и по ги разбирате тези работи, аз войни не обичам... Царство им небесно и светла им памет на загиналите тогава, за да мога днес аз да живея ,в един по друг свят. И вие г–н КОлев...и вие. Малко благодарност би следвало да с е има в този живот...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11740008
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031