Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2014 18:52 - НЕ ВОЕНЕН ПАРАД, А СЕЛСКИ СЪБОР
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2876 Коментари: 5 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ!

 

Военен парад ли?

Ако този селски събор някой го нарича парад си е за негова сметка.

Военен парад нямаше.

Имаше една разходка на едни момчета и момичета по жълтите павета.

Но те не са виновни за това. Виновни са тези, които се изтъпаниха по медиите и заявиха, че ще има военен парад и грандиозно авиошоу.

А такова нямаш и не можеше да има.

Първо, ние вече нямаме бойни самолети и хеликоптери. Имаме десетина бойни самолета, които могат да се издигнат във въздуха, но нямаме най-важното. Нашите пилоти имат по двайсетина часа нальот и не смеят да се качат в самолетите, защото са депрофесионализирани. Не може с 20 часа годишно да си сигурен, че можеш да пилотираш прецизно. Нормативът за НАТО е 140 часа. При малък нальот се получава една психологическа преграда, която поражда страх и паника у пилотите. Всъщност, имаме само 3 дежурни екипажа, като на единия му предстои пенсиониране. Това, което казаха от МО, че облаците и времето са виновни, означава, че или са идиоти, или искат нас да направят такива. Не можело от Вакарел до София да се престроят самолетите в строй.

Това са пълни глупости!

В същото време президентът Плевнелиев, министър Найденов и генерал Радев говориха за пари за нови самолети без да обяснят защо не се появиха заплануваните самолети.

Е, добре, самолетите не излетяха, защото уж обстановката била сложна за летене на изтребители и щурмоваци.

Но защо не излетяха хеликоптерите?

Отговорът е много прост.

Защото и техните пилоти са депрофесионализирани. Не могат да летят два натовски хеликоптери от 30 и да имат нальот, достатъчен, за да могат да спазват разстоянието един от друг. Рискът е прекалено голям.

Решението да не излетят самолетите и хеликоптерите е правилно, но не и мотивацията. Истината е, че ние вече нямаме самолети, хеликоптери и пилоти за тях, които могат да осигурят националната сигурност. А за хеликоптерите и товарните самолети „Спартан” плащаме над 100 млн евро годишно без да ги ползваме.Кой инспектира и допуска това?

Преди 10 дни се срещнах с Главния прокурор и го попитах защо военноокръжна прокуратура София тихомълком спря проверката по мой сигнал за съзнателно и системно унищожаване на ВВС и националната сигурност. Той ме каза, че с военните прокурори се работи много трудно.

Сигурно е така. Защото на един военен прокурор се пада горе-долу по едно дело на година и това е много за него. И ако ги закрият-надали някой ще се усети, че сме останали без военна прокуратура. А такава не би трябвало и да има.

Но това е друг въпрос.

Е, добре.

Нямаме ВВС и пилоти.

Но къде е наземната техника? Само „пустинните котки” ли ни останаха? Или карето на военната полиция замества танковете, оръдията и другата техника?

А колегите журналисти се хванаха на глупавите приказки на МО и президента и написаха маса глупости за този т. нар. „военен парад”.

В същото време за Гергьовден направиха нови 23 генерали.

Излиза така, че вместо национална сигурност, ние правим генерали. Защо ли не им дадат и по една прашка, защото явно тя ще бъде въоръжението на БА в най-близко бъдеще.





Гласувай:
7



1. borkolbor - .... До босоту Коли .....
08.05.2014 08:54
...... Коле , Коле , голям страх те тресе от руските "сушки" ! За фантоми и кугари блееш . Приятелчето ти - днепропетровския олигарх Коломайски имал излишни 20 милиарда долара . Пък и си приличате двамцата по безумен"акъл" , кучи"нрав" и ....."външност" ! По "другото" - не , за твое жалко съжаление , хааа !!!! Що не се обърнеш към него за помощ ? Той , друга Резуна , на драго сърце ще ти купи много "натовски" военни "играчки" . Нищо , че сега си има човека някакви си там проблеми . А ти все на военни прокурори се жалваш . Амчи те дан съ ДСК за американски ракетки , самолетчета , въртолетчета , корабчета и бетеерчета ? Ехааа , Коле , Коле !!! Ты что , обалдел ли , сбрендил ли , батанья , что ???? Давай , иди ти най-сетне при контра-адмирала , оплачи му се и на него за "престъпното" бездействие на главния ни военен прокурор , мискинина му й с мискинин - да ни остави без защитно въоръжение и да окепази небето над София на 6-го мая !!! Освен това наше момче е Мотов , селско момче - добруджанче , разбрано , добряк - от фуражката до обувките . Тутакси ще вземе бързи мерки и шъ опрай работата , бива ли ? И той страда за армията ни човека - като тебе нагоре все прошения и оплаквания пише . Ми чуе ли го някой ? - Никой - Ни президент , ни правителство , ни МНО , ни Вашингтон , ни Брюксел . Тишина . И мъка , мъка , Коле , заети са само с далавери мръсниците им с мръсници . А , Коле ? ....... Виж , на Коломайски Мотов непременно ша съ обади да отпусне "лимит" , за да те зарадва и за да осъществи мечтите ти . Туй зарад теб шъ го напрай , Коле . Щот си честен човек , Коле , и гориш от граждански , справедлив гняв и от неподправени възрожденски патриотизъм и родолюбие !....... Срам , срам , бре , Коле , голям резил ! Само твоя кански вик се чуе !!! ....... Абе , саполиво и ревливо Коле , да беше се пообръснало и поподстригало . Ууууууу , кот си и кирливо , и мускурливо , ууууууу - на таласъм си замязало !!! ....... Бре , бре , бре - туй Коли , бре ! ..............
цитирай
2. kbalenciaga - Това за тебе е простотия
08.05.2014 14:49

А когато заедно с герберчетата протестирахте и мучахте като говеда само "оставка" и "морал", за да отвличате вниманието на обществото от важните проблеми за България какво беше, умнотия?


цитирай
3. apostapostoloff - Всички селски идиоти се изредиха да
09.05.2014 18:31
управляват България. И все организираха разни мероприятия. Дип че никой не ги бръсне за слива...
цитирай
4. chipollino - "Излиза така, че вместо на...
12.05.2014 17:28
"Излиза така, че вместо национална сигурност, ние правим генерали."

Много вожд, малко индианец.
цитирай
5. kolevdobri - Генерали без армия...
13.05.2014 14:16
Това е българската армия сега. По време на боевете при Драгоман и Сливница е било обратното - армия без генерали. Вие преценете кое е по-добре за България.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11740063
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031