Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2014 16:40 - ЗАЩО БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕВРЪЩА В КОНЦЛАГЕР
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2803 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
МИЗЕРИЯТА И ДЕГРАДАЦИЯТА ВИНАГИ ВЪРВЯТ РЪКА ЗА РЪКА

Има една великолепна книга на Жак Роси. Нарича се "Справочник по ГУЛАГу". Нейната история е следната:
Жак Роси и френски комунист още от началото на 30-те години. Подобно на млого млади хора, увлечени от комунистическата пропаганда решава да замине за СССР, за да строи комунизъм. Това става през 1938 г. В Москва го арестуват като френски шпионин и го пращата в лагер. Там е до 1962 г. В лагера успява да си води записки и когато се връща във Франция написва великорепната си книга "Справочник по ГУЛАГу" Имам удоволствието да притежавам тази книга. Тя е написана на руски език и съдържа около 5 000 термина, свързани с лагерите и лагерните порядки. Особено впечатление ми направи описанието на отношението между лагерниците и техният език.
Когато човек е изправен пред физическо оцеляване, той започва една бърза и непоправима деградация на личността и социалната култура. Увеличава се неимоверно агресията и мизантропията. самоубийствата, саморазправите, подлостта, кражбите, доносничеството се развихрят и човек се превръща в дегенерат.
Особено внимание Роси е обърнал на езика. Той рязко стеснява лексиката и се стига до употребата на стотина думи, повечето от които са свързани с възпроизводството и половите органи. Някои думи придобиват много значения. Така например, Роси е определил около 150 значения на мъжкия полов орган. Повече значения има женският полов орган, а възпроизводителният глагол има над 250 значения.  Този примитивизъм показва, че всичко човешко и социално напуска лагерниците и ги превръща в глутница оцеляващи индивиди. Лагерният фолклор е на същото ниво.
Защо ви пиша тези думи?
Защото все по-ясно и открито забелязвам това в България. Като се почне от чалгата и се стигне до разговорите в градския транспорт. Забелязва се разширяване на битовите престъпления, кражбите, контрабандата, обирите, катастрофите. Това е верен покзалец за това, че обществото се превръща в глутница от оцеляващи индивиди. Аз, например, очаквам в най-скоро време да се хванат за гушите русафоби и русофили и да се пролее кръв. Защото и двете форми са крайни, свързани са с затъмнение на разсъдъка и в крайна сметка се израждат в агресивна истерия. Особено агресивни са русофилите, което показва, че това е едно сериозно психическо заболявана, започващо с агресия и крясъци и достигащо до криминални действия. Нагнетяването на напрежението бързо ескалира, което идва от събитията в Украйна и бавната и неадекватна реакция на Запада. От тази враждебна среда се ражда омраза, ксенофобия, малоумие и безкритичност. Това е атмосфера на дегенерация и десоциализация.
Българските власти се възползват от това и продължават да насаждат разцепление на обществото, защото това е в техен интерес. Така процесите катализират и стават неконтролируеми и непредвидими.И никой не вижда реалната опасност от рязко повишване на агресията и криминализацията на враждуващите.
Политизирането на емоциите няма да донесе нищо добро. А точно това става преди наближаващите избори. И само това е достатъчно нормалните хора да се замислят и да търсят решение за кардинална промяна олитическия живот.
Струва си да се замислим защо една уж европейска държава все повече заприличва на сибирски концлагер.



Гласувай:
8



1. blackpredator - Абе остай го Роси, от миналия век е
28.04.2014 17:14
Я разкажи за лексиката на лагерната надзирателка Виктория Нюланд.
Не Сибир, Камбоджа...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11741264
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031