Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2014 10:39 - К,ВА АВИАЦИЯ, К,ВИ ПЕТ ЛЕВА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 7041 Коментари: 17 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  НЯМА САМОЛЕТИ, А ТЕ РЕВАТ ЗА ПИЛОТИТЕ

Не искам да омаловажа тежката ситуация с медицинските изследвания на пилотите. Те са от изключителна важност.
Но възникват още най-малко два още по-важни въпроса.
Първият е по летателната подготовка. За НАТО годишният нальот е минимум 160 часа. Нашите пилоти не могат да съберат и 20. Това означава, че те ежедневно се депрофесионализират и всяко тяхно излитане е огромен риск. Оправданието е, че няма пари за керосин, но истината е друга.
Вторият проблем е, че ние вече нямаме летящи бойни самолети. Във въздуха могат да се вдигнат десетина бойни самолети от 90, но и те са с ресурси на привърване. Затова министърът на отбраната се разрева, когато руски самолети се появиха в акваторията на Черно море. Ако напрежението в района продължи, до няколко месеца ще останем без нито един годен да лети самолет и ще трябва да се молим Гърция, Турция или Румъния да защитават нашето небе. За което, естествено, ще си плащаме.
Преди година дадох МО и всички министри на отбраната, началници на ВВС и президенти на прокуратурата за системно и съзнателно унищожаване на националната ни сигурност. Главният прокурор прехвърли сигнала на прок. Радойнов, който вече го прибра в архива и не работи изобщо по него. От месеци търся възможност за среща с Цацаров, но и той е като аеропланите с изчерпани ресурси.
Подобно е положението и с ВМС. Ако ни нападнат 20-30 рибарски лодки ще ни превземат за една цигара време. Същото се отнася и за МО. Една ловна дружинка на третата минута ще арестува министъра и кабинета му.
Не се шегувам, за съжаление.
А ето и статия от агенция БЛИЦ:


Барокамерата, с която разполага Централната военно-лекарска комисия, е на 60 години. На същата възраст е и центрофугата в този специализиран медицински орган, който отговаря за здравето на военните ни пилоти, разкри генерал Димитър Цветков пред TV7.
И двете инсталации не работят, за това военните ни летци нямат ясни документи за правата им да летят. Документите се подписват с уговорката, че не са преминали тези тренировки, стана ясно от думите на ген. Цветков, бивш зам.-началник на Главния щаб на БА и полковник д-р Румен Златев, до скоро началник на тази лаборатория.

Страната ни е ратифицирала натовските стандарти, но при самото подписване е записано: "Ратифицира, но не прилага". Мнението и на двамата специалисти бе, че пилотите рискуват живота си и нито един наш самолет или вертолет не е участвал в натовска операция. Авиомедицинската евакуация също е в окаяно състояние, стана ясно по думите им. От 2006 г. лекарите информират всички военни министри за нуждите на пилотите, но решение на този казус не е намерено. В авиомедицинския център са останали само трима специалисти, което не гарантира пълноценната му работа.

"Военните ни пилоти не са годни да служат по натовски стандарти за здравето. Причината е липсата на материална база. Те минават конвенционалните прегледи - урина, кръв, но специализираните пилотски прегледи не са провеждани повече от 5 години" - заяви полковник Златев.

Според генерал Димитър Цветков барокамерата е изключително важна. "При нея всеки пилот е облечен като космонавт и се симулира разхерметизиране, когато налягането става изключително високо. Ако един пилот не е минал тази тренировка и това му се случи във въздуха, може да се получи така че...", не довърши думите си генерълът.

Барокамерата е била пусната за половин година, но специалистите са отказали да работят с нея. Безстрашие е проявил подполковник Ненов, който вече е пенсионер. "Той без сертификат е работил. Резултатите от дейността му са за прокурор, но прокуратурата не се самосезира", каза полк. Златев.

Същевременно стана ясно, че вместо да се търси начин да се закупят нови барокамера и центрофуга, от военното ведоство са сключили обществена поръчка с Техническия университет за 40 000 лева, за да реновират наличната техника. /БЛИЦ



Гласувай:
3



1. borkolbor - ... До Ганчевколеоулуто Ники .....
23.04.2014 19:00
............ А бре , Ники , Ники , нещастно Ганчевколеоулу Нике , ти що ни занимаваш със старите си глупости ?...... Всички знаем защо нямаме Армия !!!! ....... Ами жалвай се , мъниче , на Високите порти в Брюксел и във Вашингтон . Те ще те разберат "хорицата" тамъка и ще ти съдействуват за уреждане на "интелигентските" и "експертните" ти "напъни" в решаване проблемите на войската ни . Амчи ти си най-големия познавач и критикар на бюрокрацията , корупцията , некадърността , кражбите , мързела и беззаконията в Армията ! Ааааааааааа , тия в Брюксел и във Вашингтон слепи ли са , глухи ли са ? Не виждат ли величествената ти осанка , не чуват ли гръмкия ти честен глас , не четат ли блога ти ? Нали си им верен НАТО-фил и ЕС-офил ! Ехааа... Теб , ако не послушат , кого да слушат . Току виж и платена "натовска" служба по линия на НПО-то ти дали - малко тъй по-скришна , де , да не се дразни "дейното българско Гражданство" !!! И трябва , трябва . Пък , най-добре е в "европейската" Щабквартира на НАТО да те изтеглят , а защо не и във Вашингтон ! Бива ли да изтърват такъв капацитет по военните въпроси . Ти , Нике , жалвай се там , пиши , оплаквай се , предлагай неоценимата си помощ ! Те ще ти съдействуват , ееее , свои хора сте си . И да вземеш , Ганчевколеоулу Нике , да се пообръснеш , да се поподстрижеш , чи кот си мускурливо и обрасло , ууууууууу , ...... на таласъм си замязало !!!!! .........
цитирай
2. bosia - ДО БОРКО
25.04.2014 11:11
Борко, защо ми изпращаш възглупавичките си несвързани простотии от руското росолство?
Иди си в къщи бре, момче.
цитирай
3. borkolbor - ...... ДО ГОРНОТО БОСУ КОЛИ ......
25.04.2014 11:56
....... Заспала заралийска чирпанлийка Гана пак акъл не вдяна . .............
цитирай
4. bosia - ДО БОРКО
25.04.2014 15:28
Борко, виждам, че трудно ги печелиш тези парици, които ти дават. По цял ден трябва да бъркаш в лайната и да ги опитваш кое е по-противно, за да го туриш в устата си в интернет.
Е, щом ти харесва, аж си ги...
цитирай
5. borkolbor - ...... Босоного Коле .....
25.04.2014 17:06
....... Босоного Коле , и да искаш да "обуеш" "мисле-подобието" си , няма как , батя . В природата няма толкова голям предпазен номер в наличност ! Вманиачената ти глупост и грандоманската ти суета са безгранични !!!! ............
цитирай
6. bosia - До борко
25.04.2014 19:56
Добри пари изкарваш от мен. Трябва да почерпиш. Особено ме впечатлява непрекъснатата ти проверка дали съм ти отговорил. Това увеличава броя на читателите ми.
Благодаря ти.
цитирай
7. borkolbor - ..... До Ганчевколев .....
26.04.2014 10:45
....... Ганчевколев , на никого политически поръчки не изпълнявам и от никого пари не вземам за това , което пиша . В момента , от около два месеца съм безработен учител по политически причини , заради ей такива "соросоиди" , "ес-европеиди " и "натоиди" като тебе !!! Това ме озверява . Руското посолство е на 600 километра от мене , нямам касателство към него . Нямам касателство и към която и да е политическа организация или партия . Вярно е , че търча из блога ти в компютъра и "слухтя" за всяка написана и казана от тебе дума и в информационните източници . Особено и след нещо драснато и от мене по повод "ПРЕДНАМЕРЕНИТЕ ТИ ВЕЧЕ АНАЛИЗИ" . И това е така , защото аз и много хора вярвахме на "гражданските ти постановки" от години назад във времето . Но ти , приятелю , "се осра" ! Елегантно тънко си вече от другата страна на идейната , политическата и моралната барикада в България . Ти делиш хората на "фили" и "фоби" ! Ти мразиш Русия и руснаците не заради комунистическото минало на държавното им управление преди 1990 година , за което обикновения руски народ няма никаква вина , а просто , защото са руснаци и славяни . Защото превъзхождат всички нации по света с жертвоготовния си патриотизъм , с широките си души , с добротата , с трудолюбието си , с вродения си интелект , с богатствата на земята си , с идеята да прощават , да помагат и да се раздават на други народи , а те самите да страдат наместо тях !!! ТОВА Е ВЕЛИКАТА ВКОРЕНЕНА ДАДЕНОСТ НА СЛАВЯНСКАТА ДУША !!! И НИЕ - БЪЛГАРИТЕ ГЕНЕТИЧНО Я НОСИМ КАТО ЧАСТ ОТ СЛАВЯНИТЕ ПО СВЕТА !!! Всичко против това е игра на думи , глупост и "преднамерен" аморал ! ......... Ти , Ганчевколев съветваш ЕК да не инициира референдуми в "подопечните си държави" . Защо ??? Отговори , ЗАЩО ???? Ако днес в България се проведе референдум за излизане на държавата ни от ЕС и от НАТО , 80% от народа ще гласува за излизане !!! Много важно уточнение и и много важна забележка - без да се вземе под внимание вота на мюсюлманите и на циганите , живеещи сред нас !!! .......... Прав е Григор Симов като те поднася на тема "конспиративни теории" , но ти явно не се усещаш . Губиш приятели и съмишленици ежедневно . Ако си сбъркал правилната посока , коригирай се . Осъзнай се овреме . Ако ли пък не , ще търпиш ожесточени критики , подигравки , обиди и хули . ........ Ние , обикновените хора , ти вярвахме ! Сега - не ! Смея да изразя мнението на много честни българи ! Смятам себе си за част от тях !!! ..... А имам си и един много , много личен - непростим аргумент за "негатива" си към теб !!!!! ..........
цитирай
8. bosia - до Борко
26.04.2014 11:36
Борко,
Учудвам се с каква лекота вкарваш в постингите ми думи и идеи, които аз не само не изповядам, но точно обратното. Не съм русофоб и никога не съм писал или казвал нещо лошо за Русия. Аз съм Кремълофоб и то по основателни причини. Нещо повече, аз правя винаги разликата между едното и другото. Що се отнася до славянския ни произход, тук определено грешиш. Ние никога не сме били славяни, а българи и произхода ни е тракски. Но това няма особено значение. По-важното е, че панславянската идея е създадена в Русия по изключиелно политически имперски причини. За това е писано достатъчно и след като си безработен и имаш свободно време не е лошо да попрочетеш това-онова. Ти, може би, смяташ македонците за различна от нас нация, но генетичните проучвания на акад. Гълъбов показват точно обратното. В същото време, когато в българския геном има само 0,5 % азиатски гени, в руснаците достига до 73%. А може би не знаеш, но Македония беше опрделена като национална държава именно в Кремъл. Както беше разделена останалата част от България на мизийска и тракийска нации. Вземи и прочети книгата на С. С. Татищев "История росийской дипломатии". Там известния на времето си дипломат, публицист и руски националист откровено разкрива руската имперска доктрина. В нея едно към едно е казано, че България не трябва да съществува!!! Русия трябва да вземе коридора от Черно море до Пловдив, а останалата част да се раздели на Сърбия и Гърция.
Русофилството, американофилството, англофилството и всички останали начини на ослепяване, както и фобиите са истерични мазохизми. Нормалното се намира в пространството между тях.
Чети, момчe и няма да съжаляваш
цитирай
9. borkolbor - ........ Ганчевколев , .....
26.04.2014 13:39
........... Пиша по клавиатурата само с два пръста относително бавно , не като тебе бързо - с десет . Нека да ми е слабост . В минали мои коментари в блога ти/прегледай ги/ съм отразил схващането си за безусловния и основополагащ тракийски корен в генетичния код на на нацията ни . Никога не съм оспорвал тази историческа ИСТИНА , напротив - гордея се , че най-старите ми предци са ТРАКИТЕ . Също така македонците-траки за мен са си чисти , наши българи , а след тях прабългарите , гетите и СЛАВЯНИТЕ , И СЛАВЯНИТЕ!!! , "УМНИКО" - пак съм отразявал това в мои стари коментари . Славянската кръв е част от кръвта , която тече в жилите ми - поне 20% , достатъчна ми е . Лично имам и Тракийска , и Македонска , и Гетска , и Славянска Жилка и гордо се зова БЪЛГАРИН - да не се разпростирам върху личното си семейно родословие ! Гайда ! Обиждаш неоснователно на интелектуално ниво ! Що си мислиш , че само ти четеш и знаеш , дотам , че и да ме поучаваш , ти , нещастен "соросоид" !!! ......... КОНКРЕТНО ЗА СЛАВЯНИТЕ : - Чети ТИ истинската история за преселенията на СЛАВЯНСТВОТО във времена на движения на племена и народи ! Няма да ти конкретизирам автори и научно издържани трудове ! Няма смисъл , заралийски недоучил "полуинтелигенте" ! БИЛИ СМЕ И СМЕ ЧАСТ СЛАВЯНИ напук на всичките писания за "имперската политика на руския царизъм" !!! Не е толкова важна историческата достоверност за неосъществения "геостратегически" подход към Балканите на царските дворове на Русия във времето , а са важни проекциите на славянските дух , кръв , език , морал , възпитание , способности , историческа памет за единна общност и принадлежност върху днешния живот на ОГРОМНАТА МАСА СЛАВЯНО-ГОВОРЯЩИ ХОРА И НАРОДИ ! ......... Обикновените хора - как живеят , какво мислят , какво чувстват , какви те сами себе се определят и имат ли ИСТОРИЧЕСКАТА ПРАВДА да определят националната си държавност върху земята на която живеят / например : руснаците в несъществуваща вече и като юридически държавен субект, "югоизточна украйна"/ - това е най-важното днес !!! Кой ни причинява бедите и мизерията ? - Това вълнува нас простосмъртните "статистически " българи ! Още - ЕС с фалшивите му ценности , американците , НАТО , НПО-тата масонски и такива като тебе - "модератори на грешно мислене" - ОМРЪЗНАХТЕ НИ !!! ..............
цитирай
10. borkolbor - ...... До Ганчевколев ....
26.04.2014 16:49
....... Какво прави един от лидерите на ГД "Освобождение" Ангел Славчев в предизборния щаб на Бареков ? Кълнеше се миналата година , че никога няма да участва в партийни структури , в коалиции или в партии ! Нали ти беше един от основателите на "движението" и техен "гуру" ?! Е и аз го подкрепях като гражданин и с надеждата за промени в Отечеството , за което съжалявам !!! ..... Или Бареков и "тайфата" му ще изведат България от кризата ? - Не мисля . Бареков - завършения популист - Б.Борисов №2 , "центрист в идеалния център - нито ляв , нито десен - само към избирателите и народа - честен" !?!? - С парите на Прокопиев и с парите на таен американски фонд от "мъглата" на НПО-тата !!!! ...... Та Ангел Славчев - ГРАЖДАНИНА , Ганчевколев и "близките му граждани" от бившето му "неформално" обкръжение в ГД "Освобождение" ?????? ....... Ти ги създаде , Ганчевколев и ти ни ги изпропагандира , а ние ви вярвахме ! Или не отговаряш за днешните им "атлантически" пристрастията и личните им планове ? .........
цитирай
11. dyadotorbalan - Der Fuhrer spricht...
26.04.2014 18:50
г/н Колев,безсмислено е да се борите с прасе ,най/много да се оцапате,а на него ще му хареса..макар че сме тук,а не в неговата кочина! Но такива където и да цъфнат-става кочина! Затуй цялото пусто БГ е станало една кочина! Безсмислено е! Крилат цитат : "Ти мразиш Русия и руснаците не заради комунистическото минало на държавното им управление преди 1990 година , за което обикновения руски народ няма никаква вина...", Така ли червено мекеренце,обикновеният(какво значи "обикновен" ?!) руски народ нямал ..никаква..вина ????!!! Ама сериозно ли,а може би зебрите имат тая вина..или японските самуураи..или южноамериканските гаучоси,така ли..но не и руския народ ?Въй и непромокаем народ,ни вина носи,ни мезе,а само пълни гащите от промишлените количества водка!Напротив,изключителна вина носи,но и до днес не се срамува!!Върви виж яката народна подкрепа за червените им лични мегакасапски боклуци,стигайки от Ленин и опирайки до ангелоподобния КГБ Капутин,хаха!Голяма подкрепа от т.нар.обикновен РАШКИ РОБСКИ НАРОД!Няма легиони по улици и площади да се бунят,да се борят,да са недоволни! Рашките са си доволни от 100 г. вече,това е положението,такива са! И няма как да ми харесват,а дали е омраза,злост,яд ...просто отчитаме ФАКТИТЕ,но ти и другарчетата като теб ли ще разберете и ще признаете това?! Не..НИКОГДА! Вие вечно сте гузни и ви е страх..и има зарад какво..затуй непрекъснато пискате и подскачате хистерично за ЗЛОБи и подобни,защото сте гузни и виновни,вие,крепители на БКП-ДС и бандите й другарски!! Не,успокоявам ви -червените боклуци с хладен разсъдък трябваШЕ да бъдат осъдени и да са по затворите,където да бъдат показвани на туристите какви примати са ! Нормална практика по белия свят,нищо специално,не е нужно бесуване..макар че някои от тях са УБИЙЦИ и са за бесене!Лошо ли ви е,зор ли е,не ви харесва нещо това,а? ЗА ФАКТИ говорим от историята и настоящото..остави ти генофондовете и нуклеаристиките! Както и да е,бягам далеч от БГрезервата,не е здравословно,а е и деградиращо!
цитирай
12. dyadotorbalan - SS Totenkopf
26.04.2014 19:01
абе червен психопат,изтърван от лудницата с любезната подкрепа на отговорничката ти Илиана Идиотова! Нарочно тикаш хортуването по болгарските новосковани кочини,ама ок..ама...Бюрека КАПУТСКИ си е червено проектче на любимците ви от мафиотската БКП-ДС,не се прави на по-луд,отколкото си! Макар че е трудно да си по-луд,отколкото си....вие сте ударили тавана от дивотия! Поредно проектче - както винаги се прави от другарите! Чак американски пари и долари намеси,хахха.....смешник! Колкото ШЕЛ-България е холандска,толкоз и тоз е поамериканчен,хаха! РУБЛАДЖИИ !! Но доларови рубладжии са! Не ми пука за червените ви ятаци Бюрек,Ангел и не знам си какви яки кандидати за кариерата,за кариерата да копат!!Я върви на майната си..т.е. под полата на Дъревица!! Извини,грешка,нея с пола не съм я виждал,хахаха! Тогава..върви в левия крачол на Съсел Дмитриевич..!!!
цитирай
13. borkolbor - ...... Zu dem SS Todenkopf-а .......
26.04.2014 19:21
...... Мъртвешка чутуро , куха лейко , гнидо гнусна , въшко фашистка , ти пак от къде изпълзя , за да осмърдяваш с "лигавотиите" си ?! Оправи си словореда и правописа и тогава "кацай" и "пълзи" между "мините" !!! "Бегай" си с мир , простако ! ..........
цитирай
14. dyadotorbalan - MENGELE
26.04.2014 21:23
Виждам че отдавна си се насрал,но че чак плуваш и в нечистотията си собствена ,другарче!Нормално за червените боклучета!Но виждам че доста пляскаш и цапотиш с членовете си в стремежа да не потънеш на дъното на нечистоплътния ти океан,бая пръски вдигаш! Какво чиниш туканка,а не вървиш на майната си т.е. при Деконструкцията на Мишка Пешко Волгина,защо не си по полетата на Дума ,ПогледИнфо и прочие червени кретенски резервати виртуални!!?? Върви на майната си ТАМ...ще ти олекне ! ХАХХААХХА
цитирай
15. borkolbor - ...... До Торбалайното - фашисткото чучело .........
26.04.2014 23:18
....... Торбалайно , вокзальная ты сука-блядь - недоебаная , пошла опять на курца мужикова !!! ................
цитирай
16. bosia - До борко
27.04.2014 11:27
Виж какво, момче,
Ако става дума за псувни и епитети аз знам много повече от теб, но псувнята и епитета не са аргумент. Те са пълна липса на аргумент.
Ангел Славчев никога не е бил член на ГД "Освобождение" Нито организацията ни се финансира от някого. Ние сме 8 човека и това, с което се занимаваме е участието ни в Обществените съвети към държавните институции, където подлагаме на аргументирана и безпощадна критика държавните институции. Ако си направиш труда, можеш да прочетеш постингите в моя блог с какво точно се
занимаваме. Утре, например, имам среща с Главния прокурор, където ще повдигна няколко конкретни случая с въпиюща несправедливост, както и липсата на движение на мой сигнал до него за системно и съзнателно унищожаване на националната сигурност.
Това, че се чувстваш славянин е твърде интересно. Но след като чувстваш руснаците за славяни за какви смяташ украинците? И дали при украинците няма повече българска кръв, отколкото у руснаците? Трябва да знаеш, че при няколкото социологически проучвания в Украйна след разпадането на СССР украинците, които смятат, че имат български корен са над 60%.
Повече няма да си кореспондирам с теб, понеже виждам, че е безсмислено.
Сбогом!
цитирай
17. borkolbor - БЪЛГАРИН ........ Ти , Николай Ганчев Колев , си страхлив лъжец и мръсник !!! .....
28.04.2014 09:01
.............................................................................................................................
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734708
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031