Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2014 10:52 - В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ВЪЗКРЪСНА бОГ, А У НАС-КОМУНИЗМЪТ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2954 Коментари: 4 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА САМО СИ Е ПАРЛАМЕНТ

Член съм на Обществения съвет към Министерството на транспорта. От няколко месеца се опитвам, заедно с мои колеги да обсъдим качеството на сегашния закон за въздухоплаването. Той е създаден в далечната 1972 г., когато всички въздухоплавателни средства бяха държавни. Той е на основата на Чикагската конвенция за гражданската авиация. Как са летели до 1989 г. никой не знае, защото тогава всички самолети бяха държавни, а не граждански.
Вчера в предаването на Милен Цветков бяхме поканени четирима членове на Обществения съвет, за да обсъдим необходимостта от създаването на нов закон. От министерството на транспорта най-напред са поискали предването да падне, но след като са им отказали, категорично са отказали да изпратят човек или да кажат мнението си по друг начин.
На 1-ви април т.г. се състоя Обществен съвет, на който успяхме да повдигнем въпроса за нов закон, макар че чиновниците от министерството упорито не желаеха това. Стигна се дотам, че една юристка на министерството отказа да приеме становището на МВР за нуждата от нов закон. То е подписано от зам. министър Маринов, когото тя обвини, че не е съгласувал писмото д министъра на вътрешните работи, а го е изпратил на своя глава. Самото изказване беше абсурдно и нахално. За такова изказване всеки нормален министър би я изхвърлил от министерството, понеже начинът и на мислене допуска и тя да действа на своя глава, заобикаляки министъра си.
Основанията за нов закон са много и от изключителна важност. В момента зоната за сигурност на летищата е с радиус 100 км, както беше по време, когато България беше в т. нар. "Варшавски договор", доминиран и направляван от СССР. За сведение ще ви кажа, че в Европа тази зона е от 2 до 5 км. Например, на 2 км от летище Франкфурт на Майн има спортен аероклуб. Друг проблем е, че ако излети един военен самолет от летище Граф Игнатиево се забраняват на практика всички полети в Южна България. Малката и свръхмалката авиации нямат никакви права. Например, ако един двуместен самолет кацне на летище "Враждебна", ще трябва да лати летищна такса колкото  "А-320" или "Боинг 747". Държавната авиация лети без никакви законови основания. "Отряд 28" се води изцяло държавен. Като такъв той няма право на търговска дейност, но в закона пише, че той е второстепенен разпоредител на бюджет и може да попълва бюджета си от "други дейности". Прочее, "Отряд 28" носи това любопитно име, защото е създаден през 1972, 28 г. след 9-ти септември 1944г. Излиза така, че в нормалните държави възкръсва Исус Христос, а у нас възкръсва комунизмът.
Има стотици недомислия, безумия и нарушения в този закон. Не мога да ги спомена всичките, защото няма да ми стигне времето и капацитета на компютъра. Но ще ви кажа, че ние нямаме институция, която да дава сертефикати на самолетите и затова ходим да плащаме на Румъния, Италия, Германия и къде ли не. Така един от участниците Марко Маркович който проектира и строи двуместни самолети ги сертифицира в Италия. След което отива при чиновниците от ГВА /гражданска въздухоплавателна авиация/ и там започват многомесечни битки за лиценз на самолетите.
В България държавна авиация имат МО, МВР, МФ, МЗ. Всички те летят по подзаконови нормативни актове. Което означава, че министерството само си е парламент и изпълнителна власт. Точно затова не иска закон, защото ще носи отговорности по този закон. А сега може всеки ден да си прави нови подзаконови наредби в полза на големите превозвачи и в своя полза. Прочее, и четирите министерства с държавна авиация искат нов закон, но чиновниците и министъра си правят оглушки. Имат и парламентарна и партийна поддръжка. Един от тях е бившият партиен секретар на БГА "Балкан" Красимир Велчев. Същият Велчев, който през 80-те години при един ремонт на самолет "Ту 134" не беше закрепил колелата на самолета и при излитане гумите паднаха върху една циганска къща близо до летището. Странно е, че командир на полета беше Пенчо Пенчев, който е длъжен да провери машината след ремонта и да установи дали е в ред. И двамата, обаче, вместо да бъдат наказани и изхвърлени се издигнаха. Единият стана партиен секретар на авиокомпанията, а сега е депутат от ГЕРБ, а другият стана зам. министър, директор на "Отряд 28" и т. н.
Най-яростен поддръжник на стария закон е шефът на ГВА Минчо Цветков. Той интриганства, прикрива, мами и заплашва, за да не се промени закона и да стане основа на една модерна и регламентирана авиация. Аз изобщо не схващам защо държат един зависим от алкохола и наркотици тарикат на този пост. На всичко отгоре, като пилот той прави една идиотска грешка и неговият помощник едва успява да спаси машината и пътниците. Същият този човек беше изгонен от Цветков, когато стана директор.
Естествено, това, което става в министерството на транспорта не е изолиран случай. Така е и в останалите държавни институции-изключително раздути щатове /5-8 пъти над европейските норми/, много ниска квалификация, липса на курсове по повишаване на квалификацията, тестване и атестиране на служителите, корупция и беззаконие.
Докога?



Гласувай:
1



1. borkolbor - .... Ти , Ганчевколеоулу ...
22.04.2014 12:03
......... Ти , Ганчевколеоулу , искаш "родните" ни богаташчета да си "литкат" на собствени чартърни самальотчета до "бедната" и "мизерна" Ривиера , до "многострадалното" Монако , до удавения в католическите си "грехове" Рим , до юдейска Венеция , до Дубровник и до лукс-плажовете на Черна Гора , Гърция , Турция и до къде ли не в охолната и разсипваща ни нас - българите самодоволна Европа !!! Ей тъй , без да плащат на българската държава или да й плащат символично !!! ........ По двамца , по тримца , по семейному , по приятелски и по по-множко "говедца" да "цепят" родния ни простор , надсмивайки се на всички нас , на "простолюдието" наше - българско , де , отгоре , във "висинето" , с натоварени багажници и с весели тарикатски мутри . Що да се"мешат" и да чакат чинно , завалийките , по летищата държавни с гастарбайтерите и с кандидат-гастарбайтерите ни , що да минават през компютърните багаж-контрол системи ?!? - В простора митничари няма . И във ВИП-зоните на малките им евентуални и реални площадки за излитане и кацане на кокетните им собствени , бая скъпи "бръмбарчета" , също митничари да няма . Или пък ако ги има , винаги ще бъдат купувани и манипулирани от богатите "батковци и чичковци" . А "играчките" им да си излитат и да си кацат почти вертикално , радар не ги лови - летят относително ниско . Освен това , баровците ще използуват транспортните артерии и удобствата на големите ни държавни летища , ако "благите" им "местенца" са в близост до тях . Та "зализаните ни боклуци" ще изнасят из нещастната ни родина злато , пари , антики , ценни книжа , ще трансферират бандитски наркотици , елитни проститутки и даже до няколко тона "съмнителни"!!! , знайни само от тях "товари" ! И най-вече - ще изнасят собствените си престъпни "задници" - от страх , когато са "нагазили лука" и бягат мерзавците !!! ........ ГАНЧЕВКОЛЕОУЛУ , ТИ , МАЙ .... , А ... ???? ............ Ехаааааааа ...... !!!!!!!!!!! ................
цитирай
2. bosia - до Борко
22.04.2014 15:09
Борко, мамин! Сега е така. Затова и не искат нов закон. Сега с подзаконови актове правят каквото и си искат.
Явно не си разбрал за какво става дума. Но тролската ти душа не може да трае истината.
Прощавам ти.
Великден е.
цитирай
3. borkolbor - ....... До събутия , още иззутия .......
22.04.2014 16:15
........ Не ти искам ни прошката , ни меда , на жилото ти ще отговарям със жило . Пред никого не смятам себе си за грешен и за виновен , най-малкото пред теб ..... Нямам "господ" , не ми е нужен и от това не страдам , атеист съм върл и съдник е само съвестта ми ! ....... Математика , астрономия , астрофизика , физика , химия , биология , история .... не давам ги пред всичките религии земни вкупом , изключая едно само ЕЗИЧЕСТВО - НАШЕ - СВЕЩЕНО И ...... С ПОЖАРИЩАТА ДЪРЖАВНОСТ В ОТКОЛИЕТО НИ ПОСЛЕДВАЩО , ЗАЩОТО В НАЧАЛОТО БЕ НЕ СЛОВОТО , А ОГЪНЯТ ИЗГАРЯЩ И УБИЙСТВЕН , НО И ЖИВОТ , И ПЛЪТ , И ЛЮБОВ ДАВАЩ НИ - ВСЕЛЕНСКИ !!!!! ........ - Да вдяваш и нещо да се сещаш , празноглавецо , а ???!!!! ........ Ехааа ............ Аз , пък и не само аз , а и здравомислещите българи никога няма да ти простим несправедливата ти , незаслужена и бясна омраза към Руската Федерация , към руснаците , към разумните , насочени към честните и добри хора външни и вътрешни политики на днешната й управленска държавна администрация !!! Това казва само едно - не само , че не познаваш историята на славянския свят и народопсихологията му , но не умееш и не желаеш - от предразсъдъци , от простотия и от инат магарешки да използуваш истинните информационни източници , а от това не си в състояние да се ориентираш правилно и не преднамерено в текущия политически живот !!! ...... В България анти-комунистите сме много , но твоя и на подобните ти "анти-комунизм-ът" е изкривен , измекярски и интересчийски ! Ти си много , много далеч от собствения си народ , не виждаш правилно противоречията и проблемите в обществото - не ги разбираш поотделно и в общ план , а това ти пречи да анализираш рационално , прагматично , безпристрастно и справедливо . С една дума - изкукуригал си , "драгий" , вече и е редно да си почиваш повече ! ............
цитирай
4. bosia - борко, борко
23.04.2014 10:02
С псувни и квалификации анализи не се правят. Русофилството е тежко психическо и емоционално заболяване и това, което пишеш в блога ми е доказателство за това
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11740335
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031