Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2014 11:41 - МОРЕТО САМО ЖИВИТЕ ОБИЧА, А МЪРТВИТЕ ПРАВИ МИНИСТРИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1493 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

КОГАТО ЧОВЕК СЕ РОДИ ТЪП, ТОВА Е ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ

 

Прочетете долния текст и се опитайте да разберете логиката на министър Овчев. Ако откриете такава, много ви моля ми я кажете, понеже аз многократно се опитах да разбера смисъла и доводите на Овчев, но не успях да стигна до отговор.

Първо, умният човек преди да каже нещо го споделя с експерти и след внимателен анализ го дава на говорителя си да го прочете. Ако нещо е сбъркано, винаги може да каже, че говорителят не е разбрал нещото и затова е сбъркал. Но когато иска да си види мутрата по медиите се изтъпанчва и започва да дрънка простотии като Борисов, Бърбореков или Сатанишев.

Нека помислим логично.

България е на първо място в Европа по служители на МВР на глава от населението. Ние имаме официално по 611 служители на 100 хил. души население. Реално са много повече, понеже за база са взети 8 млн 200 хил. души  население в България. На практика те са около 6, 5 млн. население, при което броят на служителите скача на близа хиляда на 100 хил.граждани. Още по просто е да се види, че на всеки 100 българи един е служител на МВР. За справка ще кажа, че средно за Европа те са 300 на 100 хил, а най малко са във Финландия-152 на 100 хил. Лондон, който е значително по-голям от България /около 9, 5 млн. жители се охранява от 16 хил. ченгета, а генераторът на престъпност-Ню Йорк от 40 хил. при население 22 млн. жители. Някои се опитва да ми пробутва, че униформените на практика били само 18 хил., като че това осмисля нещата.

Напротив!

Точно обратното! А какво правят останалите 45 хиляди?

Едно време, когато Овчев се е формирал като комунист и удавник със сигурност е ходил на бригада да събира тикви, цвекло и да бере див хуй. Да си хване тунеядците в министерството и да ги прати на бригада да пазят живота, здравето и имотите на хората по селата. А за бригадир да назначи Бригадир Аспарухов. Много ще му отива! Хем ще си говори на немски с мургавелките, които са ходили да се забавляват в Германия с тамошните синеоки бичета.

При появата си по медиите Овчев иска да се увеличат с още 4 000 безработни, които да охраняват населените места.

Какво означава това?

Това означава още много пари на вятъра. Защото трябва юридическо обучение, а то струва пари. Трябва проверка за лоялност, а това също струва пари. Трябва обучение за боравене с оръжие, което също струва пари. Накрая трябва обучение и в оперативна работа, защото без надеждна агентура коефициентът на полезно действие рязко спада.Откъде пари, Овчев?

А-ха! Сетих се! От нашия джоб.

А как ще направи така, че тези новообучени и лоялни пъдарчета да залавят и арестуват престъпниците? Ще напише нов закон ли?

О1 свещена простота!

Между другото, Овчев се похвали, че след въвеждането на жандармерията, престъпността е спаднала около 71%. Като знам как в МВР броят процентите силно се съмнявам в тази цифра. Държа да ви кажа, че ако един умен човек разполагаше с толкова жандармерия, щеше да гони 100-те процента.

След това удавникът Овчев изтърсва колосалната глупост, че щял да прати мобилните камери отново на пътя, където те щели да предупреждават шофьорите, каращи с превишена скорост и при повторното им хващане щели да завишават глобата.

Тази тъпота е недостижима!

Защото след като ВАС извади мобилните камери като доказателство за нарушение, те нямат никаква стойност и като превенция и ако напишат постановление за нарушение и акт със завишение, те ще паднат решително в съда именно заради решението на ВАС.

Същият този удавник назначи в Казанлък за зам. по оперативната работа човек, свързан с престъпна група и с отнет достъп до класифицирана информация, при което от ДПС на местно ниво се напиха от кеф и цяла вечер крещяха, че с него ще спечелят изборите.

На снимката ще видите човечето, което се опитва да изравни числото на ченгетата в София с числото на софийските жители.

Морето само живите обича, а мъртвите прави министри!

  МВР обмисля да наеме доброволци за охрана на селата

OFFNews | ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 05 март 2014 в 23:11164510

image

МВР иска да назначи временно около 4000 души като охрана на селата и по-малките градове. За тази идея между полицията и социалното ведомство съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев.

 Йовчев говори пред парламентарната комисия по вътрешна сигурност, съобщава Дарик.

Министърът заяви, че се обсъжда подписването на споразумение, което ще се отрази положително на сигурността в по-бедните райони на страната, както и на трудовата заетост.

Той  обясни, че евентуалната реализация на такъв проект ще обхване по-бедните общини, в които няма възможност за назначаване на извънщатни сътрудници към МВР. По този начин ще се осигури временна работа на голяма част от местното население, а назначените по програмата ще изпълняват функцията на охрана.

„Все още това е една идея. Надявам се наистина да успеем да реализираме такава програма, която няма да струва много, но ще даде много положителен ефект в тези райони, както по отношение на временната заетост, така и по отношение на сигурността. Тепърва ще решим за колко души става въпрос, но едва ли ще надвишават 3-4 хиляди", уточни министърът.

Той обясни, че кандидатите по програмата ще бъдат подбирани на базата на критерии за лоялност и надеждност, които ще бъдат въведени допълнително. Министърът се похвали и с резултатите от мерките, които взе МВР за борба с битовата престъпност, като по думите му операциите с жандармерията са довели до намаляване на престъпността с до 71%.

Пред вътрешната комисия в парламента министърът сподели и идея за това как да бъдат използвани мобилните камери, които след окончателно решение на ВАС бяха извадени от мрежата за контрол на пътя. По думите му устройствата могат да бъдат използвани от автопатрули, които ще следят за сигурността около опасните участъци.

„Например да стои автопатрул пред опасния участък и когато засече автомобил с превишена скорост, ще го спре, ще му направи забележка и ще му запише номера. Дори това ще има превантивен ефект, да не говорим, че след това ще се вземе предвид при определяне на наказанията", каза още Йовчев.

Йовчев отново изрази позицията си, че "Пътна полиция" трябва да върви в посока на увеличаване на стационарните камери по пътищата и намаляване на човешкия фактор, който създава предпоставки за корупционни практики.





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. demograph - Махането на камерите е поклон пред рушветчийството
08.03.2014 11:43
Циганите ги купуват с детски за да се множат на наш гръб, полицаите с палки за да множат джобните си, митничарите с декларацийки за имотите на баба им, троловете с каишки за да лаят свободно срещу свободните...така си заминаваме от спомените на света...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11805199
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930