Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2014 19:00 - ПОСЛЕДНАТА ДУМА Е НАША! ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ПРЕЗИДЕНТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1822 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,

 

Вероятно това е последното писмо, което пиша до вас. Вероятно и на него няма да получа отговор.

Писмата, които пиша до вас са не заради вас. Правя го за Родината си, която явно вас не ви интересува.

Вие се държите като обикновен български безотговорен и безчестен политик, а не като държавник. Обзавели сте се с хора, подобни на вас самия, които нито имат умствен капацитет, нито морал, нито грам патриотизъм. Заедно с тях вие водите страната ни към нищото.

Това, което става в страната вече 25 години изпревари по скоростен разпад онази България, която се разпадаше 45 години. Усещам как след няколко месеца властта ще се търкаля на улицата и никой няма да иска да я вземе. Институциите са неработещи и в агония. Същото се отнася за здравеопазването, образованието, социалните дейности, правосъдие, вътрешната и външна сигурност, дипломация, бизнес и за каквото си помислите. Хаосът е повсеместен. Единствено организираната престъпност е в чудесна форма.

За сведение мога да ви припомня в качеството ви на Върховен главнокомандващ, че от 90 бойни самолета във въздуха могат да се вдигнат десетина, а от бойните хеликоптери-2. При ВМС нещата са още по-зле. МО може да бъде завладяно от една най-обикновена ловно-рибарска дружинка в рамките на 8-10 минути.

Брашненият чувал е изтръскан. Да видим кого ще пъхнем в него заедно паметника на Съветската армия и ще ги изпратим на научна експедиция в Бургаския залив, където още напират да правят терминал за нефтопровод.

Ситуацията е такава, че има само два начина да излезем от нея.

Първият начин е незабавно да се събере една решителна кръгла маса, където да се поставят и решат всички въпроси от неправителствените организации, териториални представители на българските граждани, научните работници и изявените общественици. На тази кръгла маса трябва да се изрежат всички тумори, да се създадат стратегии и програми за нов модел на държавата, нов тип институции и подготовка на държавната администрация, да се сведе броя на чиновниците до един разумен, работещ и ефективен брой, да се приключи с опитите да се фризира и гримира старият банкрутирал социализъм и да се тръгне към истинската цел в правилната посока. Тази кръгла маса трябва да изиграе ролята на конвент и да застави парламента да придаде легитимност на решенията, за да можем да сменим конституцията, кодексите, законите, административната и съдебната система и да изметем от главите и шкембетата на сегашните задкулисия и политика боклука, престъпността и безродието и националното предателство. Националната кръгла маса трябва да продължи докато се поставят и решат всички проблеми, които са натрупани през последните 70 години. А може би и за последните 136 години.

Всичко това трябва да започне още днес, защото утре ще бъде късно.

Ако не се реализира тази национална кръгла маса, нещата ще се решат на улиците и площадите както това стана в арабските страни и Украйна. Но тогава трябва да се гушнете с Янукович и да се скриете на някой остров да си играете сантасе двамата или табла, гюл бара и тапа, ако не знаете трудната игра сантасе.

Дали ще ми отговорите или не-няма значение. И в двата случая отговорността си е ваша.

За нас остават страданията, яростта и последната дума!





Гласувай:
2



1. dyadotorbalan - Да,ама не..викаше едно ДСарче !
03.03.2014 01:51
Дайте за Украйна и за НАВЪН(което не емного извън Болгарията)...какви кръгли маси,малко ли бяха ?! Малко ли червените другари опапаха ''опозицията'' тамо?!На кръглите моабети ще сядате с червени боклуци и мекеретата им ,обилно поръсени по всички нива из болгарската нива?! И вечната легенда за някакви налични читави червени другари?! ХА-ХА-ХА! Какъв нов тип и типологии,какви са тия митологии,тъй като...къде са тия НОВИ и ЧИТАВИ хора,които ще правят ДРУГО,а не това дотук?! И най-важното- иска се изриване с булдозер-кой ще се нагръби с такава задача?! Нито се е родил такъв в България,нито има народна воля да иска въпросния булдозер! Българчето всъщност е адски доволно във вечната си българска идилия-независимо как подскача и писка! Българчето е доволно с ПОСЛЕДНОТО си място,там му е закътано и е на сушина,пазят му отпред ! Е,отзад само е открито,незащитено,получава си го отзад ,но....идеален вариант няма,пък и то,говедото,е свикнало,не усеща веч тия задни грижи!! Болгарията сама и отвътре не може да се промени,а само чрез нещо си отвън! Тоя филм за стратегии,реформи,модели на кръгли и квадратни синии вече е гледан,но е РЕАЛНА история....! Тя продължава и ще продължава....до края.
цитирай
2. borkolbor - ...... Силата е ...
03.03.2014 13:19
......... Силата е в морала , в разума , във волята и .... във всеобщия гняв !!!!! ..... Другото е в гена ни , в природата в нас и около нас . Слабостите ни правят безлични , прозренията ни - сантиментални , ласкаещи суетата ни . А от там дори и достойнствата на истинската гражданственост стават беззъби , раними , крехки и чупливи . Страхът , забравата и времето покриват всичко освен вечното "его" за мизерно оцеляване или за еснафско доволство и охолство . Жалко , защото в миналото си сме имали "пожарища от величия" . Жалко . ...........
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737697
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031