Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2014 14:32 - НЕКА НАРЕЧЕМ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО "ТИТАНИК"
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2684 Коментари: 2 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

КАК ДА РАЗБИРАМЕ ОКСИМОРОНА  „ЕКСПЕРТНО-ПОЛИТИЧЕСКО ПРАВИТЕЛСТВО”?

 

Опитите на депутатите и министрите да заблудят българските избиратели, че БСП, ДПС и АТАКА не управляват, а имаме експертно програмно правителство се провалиха още в самото начало. Провалът беше естествен, понеже програма „Орешарски” не съществува. Аз се добрах до тази „програма” и установих, че това не е програма, а лош идеен проект за програма. Пропуските и хаоса в този идеен проект са толкова много, че всеки средноинтелигентен българин видя ясно това. В стремежа си да хвърлят прах в очите на избирателите, те, в своята духовна и интелектуална немощ създадоха дървено желязо и нарекоха оксиморона „експертно-политическо правителство”.

Особено ме кефи този нов термин, когато го чуя от парламентарния пинчер яМа Манолова. Толкова добре се връзва с русите и косици и формата на черепчето.

Това ми напомня за онзи особен предмет за изучаване до 1989 г., който носеше странното име „политикономия”. Защото едно е да кажеш и пишеш „икономическа политика”, а съвсем друго-„политическа икономика”. За всяка една политическа партия е задължително да си направи дългосрочна икономическа политика и по-краткосрочни политики в отделните браншове и обособени региони. Това е все едно да кажеш „политматематика” или „политфизика”. Но да правиш политическа икономика е безумно и опасно.

Същото се отнася и до „еспертно-политическото правителство”. Тези два компонента нямат допирна точка. Освен „опорната точка” на БСП да се измислят трудно разбираеми и граматически невъзможни мантри.

Ако е експертно правителството е ясно, че в ръководството на МС трябва да бъдат избрани експерти с доказани качества, разработки, стратегии и програми. Експертите са длъжни да предложат своето експертно виждане за предложената им институция. Да определят краткосрочна и средносрочна програма и стратегия, да определят структурата на институцията и сроковете за изпълнение. Това е задължително за експертния министър! Кой от тях направи това?  Кой от сегашните министри е експерт?

Да започнем от премиера.

Пламен Орешарски е политически номад. Той върви след властта и парите като уличен пес подир дюнер. Завършил е през 1985 г. в ВИИ „Карл Маркс” /сега УНСС/, където в основата на преподаването беше именно „политикономията” на марксизма-ленинизма. Фундаментални трудове няма. Практическите му действия са свързани със свръхцентрализацията на регулациите, разрешителните централизирани режими и дърдорене. В интернет не открих нито един негов труд, който да е станал част от обучението на студенти в други държави.

Кое му е експертното?

Сега да видим политическата му дейност.

Беше късен член на СДС. Стигна до зам. председател на СДС, след което веднага стана министър на финансите в т. нар. „Тройна коалиция”, поради изхвърлянето му от СДС заради нерегламентирани връзки с един олигарх, свързан с мафиотски бизнес. Докато беше в политическата власт, както и сега той продължава да го обслужва приоритетно.

Сега нека вземем неговия вицепремиер по силовите структури Цветлин йОвчев.

Той е завършил ВВМУ-Варна. След това решава, че си е губил времето напразно и слиза на брега. В своето стихотворение „Морето само живите обича” незабравимият Христо Фотев казва: „Морето само живите обича, а мъртвите изхвърля на брега…”. Е, йОвчев беше изхвърлен на брега. В началото на деветдесетте започна работа в НСС, където всичко отгоре до долу бяха офицери от ДС. Не че между тях нямаше и добри професионалисти, но задачите които изпълняваха и навиците им създадоха възможност да се направи една нова картотека на тогавашните и бъдещите политици на основата на зависимостите. Това даваше възможност за създаване на нерегламентирани връзки с играчи от подземния свят и някои служители с охота ги ползваха. Един от тях беше йОвчев По-късно НСС влезе в ДАНС и той стигна до директорското място. Да стигнеш дотам или трябва да се отличаваш с вярност към кукловодите, или трябва да си силно зависим. Е, той е събрал двете в едно.

йОвчев няма никакъв фундаментален принос нито като морска навигация, нито като контраразузнавач. Няма и икономически разработки. Няма и реализации. Но има далавери, където може да се приеме, че е експерт, но там писмени разработки не се допускат. Не му е чуждо лъжесвидетелството.

Политическата му дейност се състои в събирането на политическа информация и криминални действия на политически и мафиотски структури с цел подчинението им на основата на зависимост. Като министър на вътрешните работи се отличава с нисък интелект, липсата на капацитет да се бори с престъпността и безумни действия срещу протестиращите български граждани. Склонен съм да си помисля, че ако разполагаше с миниподводници щеше да ги пусне в канализацията около парламента.

Следващата бройка е Петър Чобанов.

Роден е на 20 юли 1976 г. в град Ямбол. Завършва местната математическа гимназия „Атанас Радев“. През 2000 г. завършва магистратура по макроикономика, а от 2006 г. е доктор по финанси. През 2000 г. започва да работи в като главен експерт в отдел „Анализи“ на БНБ. Между 2005 и 2009 г. е изпълнителен директор на Агенцията за икономически анализи и прогнози[1]. След това е председател на Комисията по финансов надзор. От 2002 г. преподава в УНСС. На 29 май 2013 г. става министър на финансите в правителството на Пламен Орешарски.

Това е цялата биография на Петър Чобанов. Експертен принос-няма. Първото стъпало, от което тръгва професионалната му биография е твърде високо за един начинаещ финансист. При това, забележете, това става по времето на управлението на Иван Костов. Политичската му кариера е изцяло в БСП..

Пристъпваме към Кристиян Вигенин.

Политическата дейност на Вигенин започва през септември 1994 г., когато става един от учредителите на Българската социалистическа младеж (БСМ). От ноември 1995 до март 1999 г. е съветник от квотата на БСП в Районен съвет Подуяне. До ноември 2000 г. заема следните постове в БСМ: член на Изпълнителното бюро на БСМ, секретар по международната дейност и заместник-председател на Националния съвет.

От май 2000 г. е избран за член на Висшия съвет на БСП, като от декември 2001 г. е член на Изпълнителното бюро на Висшия съвет, а от юни 2002 г. — секретар на Висшия съвет. От декември 2005 г. ръководи Комисията по външна политика и международни връзки на Висшия съвет на БСП. Народен представител в 40-ото Народно събрание от „Коалиция за България“.

От 26 август 2005 до 31 декември 2006 г. е наблюдател в Европейския парламент. От 1 януари 2007 г. е член на ЕП, където участва в Комисията по външни работи и в Делегацията за връзки с държавите от Югоизточна Азия и Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия (АСЕАН). От март 2007 г. е заместник-председател на Групата на Партията на европейските социалисти.

За изборите за членове на Европейския парламент Вигенин е посочен за водач кандидатската листа на коалиция Платформа Европейски социалисти — Българска социалистическа партия и партия „Движение за социален хуманизъм“. Кристиан Вигенин е избран за външен министър в програмното правителство на Пламен Орешарски на 29 май 2013 г.[2]

Както виждате и неговата биография е кратичка. От нея се вижда, че той е едно изцяло политическо лице.

Следва незабравимата Анелия Клисарова.

По професия тя е…радиолог.  И вместо да се яви като експерт в МЗ, тя попада като член на БСП в МОН. Какво разбира от образование се вижда от резултатите. Най-известната и характерна комбинация от думи на министъра на образованието е „вишу убразувание”/става дума за „висше образование”.

За Клисарова толкова. Не е необходимо да търся фундаментални разработки за образованието. Ако има такива, те със сигурност са в „ю тюб”.

Отиваме при Зинаида Златанова.

 

Родена е в София. Завършва местната Немска езикова гимназия. Магистър е по право от Софийският университет. Известно време е главен експерт в Министерството на околната среда. В периода 2001-2007 г. е директор на дирекция „Координация по въпросите на ЕС и международните финансови институции“ към Министерския съвет. През 2008 г. става ръководител на представителството на Европейската комисия в България[1].

 

Твърде рехавичка биография. В съдебната система не е работила. В затворното дело-също. При това положение тя не може да бъде експерт, защото няма познания.

 

Ангел Найденов.

Ангел Найденов е роден на 28 септември 1958 година в град Кърджали, България. Завършва специалност „Инженер-навигатор“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, Варна.[1]

През 2011 година заради авантюрата си с колежката от БСП - Мая Манолова, се развежда със съпругата си Нина Найденова.

Това, безспорно, е най-оглозганата биография на министър и ако човек поиска да разбере кой го пази от чуждите армии, нищо няма да разбере. От биографията много удобно са изпуснати неговите „експертни” качества като кмет на Димитровград и областен управител на Хасково със всичките му зулуми, което го принуди да влезе в сегашния парламент от пернишка област.

И той е от групата „Морето само живите обича, а мъртвите изхвърля на брега…”

Ангел Найденов е роден на 28 септември 1958 година в град Кърджали, България. Завършва специалност „Инженер-навигатор“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, Варна.

Драгомир Стойнев.

Роден е на 6 май 1976 г. в град Триполи. Завършва Сорбоната. Народен представител в 41 и 42 народни събрания. Бил е личен икономически съветник на Сергей Станишев по време на мандата му[1]. Бил е председател на комисията по труда и социалната политика в 41 народно събрание[[2]. От 29 май 2013 г. е министър на икономиката, енергетиката и туризма на България.

И той е с кратка биография. Роден е в борческия град Триполи по време на вожда и учителя Муамар Кадафи.. И понеже Париж му е бил по-близко, учи в Сорбоната. Това отлично, но и той няма експертни разработки. Предпочита парламента и администрацията. Най-странното в него е, че въпреки, че е роден на Гергьовден се казва Драгомир.

Стигнахме до Хасан Адемов.

Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва Медицинския университет във Варна и специализира анестезиология и реанимация[2].

На местните избори през 2011 година, той е издигнат от листата на ДПС като кандидат за кмет на Разград. Класира се на трето място, след Денчо Бояджиев (ИК, подкрепен от БСП) и Валентин Василев (от ГЕРБ), като получава 6 069 гласа (25.83 %)[3].

И неговата биография е постна, но поне показва, че няма нищо общо със социалните дейности, където той определено не е експерт.

Димитър Греков.

Роден на 22 януари 1958 г. в гр. Любимец, Хасковска община. През 1979-1984 г. учи и завършва Висшия селскостопански институт (днес: Аграрен университет) в Пловдив.

През 1984-1985 г. работи като агроном в АПК в Любимец. През 1984-1988 г. подготвя и защитава дисертация за научна степен кандидат на науките (днес: доктор). През 1988 г. е назначен за асистент в катедра „Животновъдни науки - бубарство“, последователно като старши и главен асистент, където става доцент през 1995 година. Защитава дисертация и придобива научна степен доктор на селскостопанските науки. От 2010 година е професор в катедрата. През 1999 г. е избран за декан на Агрономическия факултет в Аграрния университет. Ръководи факултета 2 мандата. През 2007-2013 е ректор на Аграрния университет.

Избран е за министър на земеделието и храните с решение на Народното събрание на 29 май 2013 година. Член е на БСП.

Е, това вече може да мине за експерт, но резултатите досега не показват това. На един добър аграрен експерт най-малкото му е ясно, че без научни звена земеделието и животновъдството не могат да се развиват. А научните институти, създадени през 20-те и 30-те години на миналия век от цар Борис /// линеят, а Селскостопансаката академия е сведена до отдел в министерството.

Десеслава Терзиева.

Родена е на 17 август 1965 г. В периода 1978-1981 г. учи в гимназията „Джулия Ричман“ в Ню Йорк. От 1982 до 1987 г. учи право в Софийският университет. Специализирала е в университет в Австрия, Южна Корея и Шотландия. Между 1988 и 1991 г. работи като юрисконсулт в Областния съвет на София и към комитета по териториално и селищно устройство. След това до 2001 г. е главен експерт и държавен експерт в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. От 2002 до 2013 е последователно директор на дирекции „Административно-правно и финансово-стопанско обслужване”, „Национална транспортна политика”, „Европейска координация и международно сътрудничество” и „Стратегическо развитие и координация” към различни министерства. От 29 май 2013 г. е министър на регионалното развитие и благоустройството.

И тук не виждам нищо експертно. На времето, след 1934 г., когато политическите партии са разтурени /красота!!!/ а кметските са сведени до назначения с укази на  цар Борис, то за кметове са назначавани само строителни инженери и архитекти. Така за кмет на София е назначен инж. Иван Иванов, който е проектирал дългосрочното развитие на строителството в София. Неговият план и досега действа с някакви актуализации във времето. След идването на комунистите го хвърлят в затвора. Когато комунистическото правителство пише на Сталин да им изпрати инженер за проектиране и построяване на яз. „Искър”, той им отвръща, че България си има такъв инженер и той е Иван Иванов. Тогава го изваждат от затвора и той проектира и построява язовира.

Ако Терзиева имаше такава биография, щях да приема, че е експерт.

Ама няма.

Данаил Папазов.

Ето какво пише за него:

Кабинетът “ на път да се превърне в скритата лимонка на СИМБИОЗАТА БСП – ДПС – ГЕРБ. Като спряган министър на транспорта цъфна и кандидат-кметът за Варна Данаил Папазов, шеф на Пристанището, който бе сложен там от ГЕРБ и лъщи с финансовите си контакти с Бойко Борисов чрез столичния архитект Петър Диков.

Данаил Папазов е в тясна връзка и с ДПС, и Христо Ковачки, които ще удрят рамо и на кандидатурата му за кмет на Варна.

А Папазов е и човек на ГЕРБ.

Ако Папазов е експерт по нещо, по външния му вид най-много да е спец по хамбургерите, защото е работил в Хамбург.

Искра Михайлова.

Родена е на 7 септември 1957 г. в град София. От 1975 до 1977 г. завършва полувисше библиотечно образование в Държавния библиотекарски институт. От 1977 до 1980 г. учи магистратура по библиотечни и информационни технологии и услуки към Ленинградския държавен институт по културата. В периода 1992-1996 г. е научен сътрудник 2 степен. Била е секретар на научната секция към Народната библиотека. През 1995-1996 г. специализира в Немския библиотечен институт и към Държавния департамент на САЩ. След това е главен експерт в министерството на културата. В периода 1998-2001 г. е главен експерт в Национална агенция „Сократ“. Между 2001 и 2005 е съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството. От 2005 до 2009 г. е била заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Народен представител в 41 и 42 НС. От 29 май 2013 г. е министър на околната среда и водите[1].

Най-после експерт!

По библиотечно дело!

Блазе им на МОСВ! Ще имат най модерната библиотека!

Таня Андреева.

Родена е на 7 юли 1973 г. в град София. Между 1993 и 1999 г. учи в Медицински университет в София. От 2001 до 2006 г. специализира акушерство и гинекология към СБАЛАГ „Майчин дом”. Специализирала и в Рен, Франция. Между 2004 и 2007 е докторант към Медицинския университет. Избрана е за народен представител в 42 НС. От 29 май 2013 г. е министър на здравеопазването[1].

Ето още един експерт, който спокойно можеше да стане министър на околната среда и водите. От околна среда разбира всяка жена, защото околната среда в къщи е направена с любов и денонощни страдания и въздишки. Що се отнася до водите, то там всеки акушер-гинеколог е спец, защото ежедневно се занимава с околоплодните води на родилките.

Петър Стоянович.

Завършва 6-то основно училище „Граф Игнатиев“ в София и Немската езикова гимназия в София (тогава 91 ЕСПУ "Карл Либкнехт"). Следва „Германистика“ в СУ „Климент Охридски“(1988 - 1989), завършва „Обща история“ и „История на Източна и Югоизточна Европа“ във Виенския университет (1989 - 1995). Паралелно посещава семинари и лекции по германистика, теология и театрознание. Има научна степен „магистър по философия“ на Виенския университет (1995). Защитава с отличие докторска степен - „доктор по философия“ на Виенския университет (1998)

Парламентарен секретар на Министерството на външните работи (февруари 1998 - март 2000). Ръководи бюрото на Надежда Михайлова като заместник-председател на Европейската народна партия (1999 - 2003).

Началник на Кабинета на министъра на външните работи Надежда Михайлова (март 2000 - юли 2001). Напуска МВнР с ранг "пълномощен министър".

Международен секретар и член на Националния съветна СДС (2001-2003), секретар на НИС на СДС (2002 - 2003). Заместник-председател на СДС-София (2002-2003). Като ръководител на предизборния щаб на кандидата за кмет на София напуска СДС и всички заемани от него длъжности в партията в знак на протест срещу отношението на партийното ръководство към кандидата Пламен Орешарски и провала на кампанията.

Политически (2003 - 2007) и международен секретар (2005 - 2007) на ПП "Движение Гергьовден". Председател на ПП "Движение Гергьовден" (април 2007 - септември 2010 г.) Напуска ПП "Движение Гергьовден" през април 2011 г.

Член на редакционния екип на списание „Разум“.

След септември 2010 г. е на свободна практика.

Министър на културата от 29 май 2013.

Носител на кръста на Националния орден за заслуги на Република Малта (2001).

Тук нещата са съвсем ясни. Момчето е експерт по Пламен Орешарски. Напуска заради неговото изгонване от СДС.

Дали сега ще напусне отново, ако изгонят Орешарски и от МС?

Един експерт в това министерство щеше да даде първо отговор на въпроса: „Необходимо ли ни е Министерство на културата?”. Защото здравият  „Разум” казва, че отговорът е отрицателен.

Мариана Георгиева-министър на младежта и спорта.

Родена е на 21 септември 1961 г. в софийското село Джурово[1]. В периода 1980-1984 г. учи българска филология във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. През 1997 г. става доктор по филология с дисертация на тема „Асиметрия при сложни изречения с „и“ и „но“.

В периода 1985-2003 г. е главен асистент по синтаксис във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. През 2009 г. става доктор на филологическите науки с труд на тема „Синтактични аспекти на гносеологическата недостатъчност (дефицити на предикацията) (с оглед на българския език)“. През 2011 г. става професор по български език. Между 2004 и 2010 г. е доцент към Бургаския свободен университет. От 2007 до 2010 е член на Специализирания научен съвет по славянско езикознание към ВАК.

През 2001-2010 година работи в Министерството на образованието и науката - първоначално като началник на отдел, а впоследствие като директор на Дирекция „Студенти и специализанти“ („Студенти, докторанти и специализанти“). През 2004 година името й се свързва с корупционен скандал във връзка с нерагламентиран прием на македонски албанци в български университети и други нередности при приема на българи от чужбина. [2] Разкрития в медиите доказват, че тестовете при организирания от Георгиева прием не са анонимни.[3]

През 2010 г. е сред публично оповестените нещатни сътрудници към Народното събрание - сътрудник на Лютви Местан в областта на висшето образование, науката и културата[4]. Между 2011 и 2013 г. е професор към Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ към БАН, където е част от състава на секцията за етнолингвистика[5], и заедно с това към Университета по библиотекознание и информационни технологии, където е част от състава на катедрата „Книга и общество“[6].

От 29 май 2013 г. е министър на младежта и спорта[7], очевидно съобразено с богатият й опит в областта.

Видно е, че Георгиева е голям експерт по създаване на корупция. Също така тя е била треньор на Лютви Местан по „Синтактични аспекти на гносеологическата недостатъчност”. Това решава всичко за младежта и спорта. Особено по раждаемостта. Тук не можем да не направим връзка между Георгиева и Андреева. Георгиева явно преподава на Андреева „Синтактични аспекти на гинекологическата недостатъчност”.

Иван Данов.

Роден е на 6 юни 1957 г. в град София[1]. В периода 1978-1983 г. учи архитектура във ВИАС. От 1988 до 1989 г. специализира в Училището по архитектура в Лестър, Великобритания. Между 1989 и 1991 г. записва докторантура и става доктор на архитектурните науки. От 2006 г. е доцент по „Архитектура на сградите, конструкции, съоръжения и детайли (жилищни сгради). През 2013 г. става професор по „Архитектура, строителство и геодезия”. От 1983 до 1984 г. работи като архитект към „Туристпроект” в София. В периода 1984-2006 г. последователно е асистент, старши асистент и главен асистент в УАСГ. През 1991 и 1992 г. е гост-преподавател и изследовател в Училището по проектантски технологии към Университета в Хъдърсфийлд. През 2005 г. заедно с Илия Лазаров и Кирил Недев създава фирма, която проектира луксозния комплекс „Голф клуб Ибър“ в Долна Баня. Данов е един от основателите на Камарата на българските архитекти. Член е и на Камарата на архитектите в Берлин и на Камарата на занаятчиите на Германия[2].

На 29 май 2013 г. става министър на инвестиционното проектиране в кабинета на Пламен Орешарски.

Според изтекла официална кореспонденция [3], адресирана до Иван Данов на адреса му в Париж, той е получавал неправомерно обезщетения за безработица във Франция за периода септември 2004 - май 2005 г.

Ето още един експерт. По източване на френския социален бюджет. За съжаление, институцията още не работи, ако не се смята за работа харченето на милиони за едно министерство, което не дава никаква продукция.

Накрая финишираме с фамозната Даниела Бобева.

  •  

Даниела Бобева е родена на 8 септември 1958 г. в София.

  • 1982 завършва ВИИ "Карл Маркс" в София със специалност "Политическа икономия"
  • 1990 доктор по икономика
  • 1991-1992 година работи като началник на отдел "Заетост и пазар на труда" в Министерството на социалните грижи
  • 1993 и 1994 е директор на Икономическата програма към Център за изследване на демокрацията
  • 1994-1995 член на комисията за чуждестранни инвестиции към Министерския съвет
  • 1995-1996 председател на Агенцията за чуждестранни инвестиции
  • 1996-1997 директор на дирекцията за международно сътрудничество към БНБ
  • 1997 - Министър на търговията и външноикономическото сътрудничество в служения кабинет на Стефан Софиянски
  • от 1998 работи в Черноморската банка за търговия и развитие в Солун
  • през 2001 става един от учредителите на Съюза на свободните демократи на Софиянски
  • от 2003 до 2007 ръководи Дирекция "Международни отношения и европейска интеграция" в БНБ
  • експерт към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие със седалище Париж
  • досега директор "Международни отношения" в БНБ
  • на 24.06.2013 премиерът Пламен Орешарски издига кандидатурата й за втори вицепремиер, тя е без портфейл с ресор чуждестранни инвестиции.

Отново попадаме на политикономията. Така затваряме кръга, започнат от Пламен О. Р ешарски. Това о. р. не е ясно дали означава „от резерва” или „оперативен работник”. След като е доказан експерт по преследване на демокрация, пардон, по изследване, тя още не е обявила демократ ли е или не. Така тя ще се превърне в „експерт по себе си”

Онова, което обаче беше спестено на хората е връзката на Бобева с един от българските олигарси-Васил Божков, известен с прякора си Черепа. Позовавайки се на „Държавен вестник” сайтът „Бивол” разпространи информацията, че Бобева я е била член на Съвета на директорите на „Мостстрой” АД (октомври 2003 г. – март 2004 г.), дружество, притежавано от Васил Божков.

Посочена е и друга, макар и индиректна връзка на Бобева с Божков.
Тя е през фондацията „Левски-Спорт”, на която Бобева е председател. Във фондация управляващ е Свилен Вълчев, който е също така е управляващ на фондацията „Тракия” основана и председателствана от Васил Божков.

Във вторник при представянето на Бобева на журналистически въпрос дали това е негова лична номинация Орешарски заяви: „Вие как мислите?”

Ето как мислим, О. Р. ешарски. Ние мислим, че вие двамата с политическия зеленчук Бобева ,сте политически травеститски дует с мафиотски привкус и силна зависимост. Щом един Череп ви обединява, вие сте неговите ушенца и оченца и е ясно цялото ви експертно правителство по какво сте експерти.

Що се отнася до политическото у целия кабинет, то там нещата са от ясни по-ясни. Както всички досегашни кабинети нещата са монолитни и проверени. Ако не си зависим боклук-нямаш шанс да станеш министър, още по-малко-министър-председател.

И понеже се оказа, че една значителна част от кабинета са удавници, изхвърлени от морето на брега спокойно можем да кръстим това правителство „Титаник”.





Гласувай:
13



1. dolce - ейййййй
15.01.2014 20:48
то бива да си прост и злобен ама .....................
ТЪПАНАР СИ ........ и земи са обуй че ко пукнеш щи ни е мъчно
цитирай
2. batimetriq - Минава, големият кораб минава... (по текста от популярната песен на LZ)
15.01.2014 21:10
Така се е докарал този Титаник, че айсберга е само на педя пред него. А после? После май ще се чуе нещо и..... 4 км надолу към дъното. Яко потъване ще бъде. А след 100 г. ще му извадят останките за музея на "Големите комунистически катастрофи". По този повод, ми хрумна следната мисъл за всяко некадърно правителство, което прилича на кораб с невярна, гибелна посока : На калпав Титаник, айсберга му е крив.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11742112
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031