Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2014 10:19 - ТОЗИ ПЪТ РУМЕН ПЕТКОВ СЕ ИЗПИКА В БЛАТОТО, НАРЕЧЕНО БСП
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3996 Коментари: 5 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

КОЛКО ПРАВИ ПЕТ ПО ПЕТ В ПОЛИТИКАТА?

 

Един стар виц от дядо ми:

„Влиза равинът в неделното училище и казва:

-Деца, днес ще изпитвам по математика. Моше, колко прави 5х5?

Моше се надига и трескаво мисли: „Ако кажа 25 двойката ми е сигурна. Трябва да надуя!”

-Рави,-казва Моше-5х5 прави 34!

-Двойка, Моше. Мони, колко прави 5х5?

Мони се надига и си казва: „Малко даде Моше!”

-Рави, 5х5 прави 42!

-Двойка, Мони. Исак, колко прави 5х5?

Исак избълва веднага:

-Рави, 5х5 прави 140!

-Двойка, Исак. Деца, запомнете от мен. 5х5 прави 26, 27, максимум 28. А който иска да прави повече-да върви да учи отсреща в арменското училище!”

 

Същото е и в политиката. Там никога 5х5 не прави 25.

За съжаление нашите т. нар. „политици, политолози, социолози, журнаглисти и прочие бъркат политиката с математиката и не могат да стигнат до истината и да прогнозират един процес или резултат.

Да погледнем върху проблемът на БСП относно листите за избори за ЕП.

Провокацията на Първанов, Петков и Калфин улучи в сърцето хорицата на Сатанишев. Те веднага извадиха томахавките и зафучаха „Първанов цепи БСП!” „Предатели!” и други подобни. А отговорът е прост. Никой не може да попречи на никого да си реди листи в рамките на една партия и да постави на гласуване както листата, така и всеки един в нея. Това е толкова естествено, колкото и това, че в политиката 5х5 прави 26, 27, максимум 28. Но бетонните кратуни на Мая Манолова, Антон Кутев и компания не могат да разберат това.

Това е един много силен и точен ход на АБВ. По този начин се удрят Сатанишев и хората му директно в сърцето, защото показва липсата на демократично мислене и правни умения. Това вече е факт.

И понеже познавам Сатанишев и хората му, те няма да имат сили да отстъпят и се съгласят с това, ще се стигне до опит да бъде отстранена от БСП групата на Първанов, Калфин и Петков. Убеден съм, че те са се подготвили отлично за такава ситуация и ще направят следващия ход. При всички случай те са говорили с техни съмишленици от парламентарната група на БСП да образуват нова група в състав от около 30 депутата. По този начин ще може да се направи ново мнозинство между ГЕРБ и АБВ и да съставят ново правителство. При това значително по-стабилно от сегашното. Медиите в хор ще обясняват, че този вариант е много по-стабилен и естествен, защото е „спасителен” за страната и е напълно европейски модел за спасяване на държавата и нацията. По този начин ще се елиминират и Сатанишев и ДПС, които водят тиха война с Кукловода. А знайно е, че и Първанов и Борисов са момчета на Кукловода. АБВ и ГЕРБ никога няма да се явят заедно на избори, но под формата на „спасители” могат да управляват заедно колкото си искат в тази ситуация. Това го казах още непосредствено след изборите миналата година. То беше ясно на тези, които боравят добре с политическата математика. Защото този модел е прост и ясен, а в политиката само простите и ясни формули работят.

Разбира се, тази проста формула, благодарение на политическото говорене, се представя като нещо неминуемо и фатално. Като единствено възможно и задължително.

Но това е работа на други хора-политолози, социолози, журнаглисти и всякакви други –ози. Картите вече са наредени и раздадени. Хората на Сатанишев се хванаха на блъфа на Кукловода и показаха ниските си интелектуални и политически качества. А това винаги е пагубно в една политическа битка. Системата „Много сме! Силни сме!” винаги ще загуби от „Не сме много, но сме подготвени отлично, имаме възможности и си траем!”

За мен вече е ясно кой печели и кой губи. Румен Петков може да пикае в шадравани, но този път се изпика в блатото, наречено БСП. Много глупави анализатори се хванаха на този блъф и съвсем погрешно смятат, че АБВ има за цел да цепи БСП. Задачата им изобщо не е такава и не може да се сравнява с цепенето на Лупи и други подобни. Тук става дума за принудително отстраняване на една група от БСП, което автоматично ги прави „жертви” и борци за вътрешнопартийна демокрация. При това тяхното отстраняване ще доведе до бързо падане на това правителство, а в новото ДПС няма да присъства, което провинциалните им фенове ще приемат като крачка във вярната посока.





Гласувай:
17



1. alibababg - Висша политическа/комунистическа математика!
14.01.2014 15:21
5 боклука X 5 боклука прави 5 боклука!
цитирай
2. ok3223 - Каак си с интегралите ...
14.01.2014 19:02
С АРИТМЕТИКА интеграли не решават.
Така е и с политическата аритметика.
Тиквата и Първанката няма да играят заедно.
ПОРАДИ ВРОДЕНА НЕСЪВМЕСТИМОСТ.
Вариантите са много и не се по твоите възможности.
КАПАЦИТЕТЪТ ТИ ИЗДИША.
Не ставаш за политическа врачка.
Нещата са много по-прости ...
цитирай
3. mamkamu - :)
14.01.2014 20:50
Бе то операцията за отстраняването на Първанов вече започна. Само да не стане обратното :))) Крайно време беше и в лявата част на спектъра да се появят хора със собствено мислене, които са готови и да го споделят публично. Всъщност все ми е тая, какво ще стане в това гнездо на оси :)
цитирай
4. kbalenciaga - Босия, аз казах ли ти, че си много прост?
14.01.2014 21:43

"По този начин ще се елиминират и Сатанишев и ДПС, които водят тиха война с Кукловода."

Ще водят те тиха война с Кукловода...
Ама друг път...
Точно когато Босия ще спре да подменя ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА БЪЛГАРИЯ, с простотиите които пише днес!
цитирай
5. анонимен - Една усмивка
18.01.2014 13:50
и добро настроение са добри, с пожелание за НДСВ !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11733961
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031