Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2013 10:44 - РАВНОСМЕТКАТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3645 Коментари: 4 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ПЪТЯТ КЪМ ХРАМА

 

Помните ли филма „Покаяние” на Тенгиз Абуладзе? Великолепен филм! Убийствено великолепен!

А помните ли как свършва?

Той свършва с кратък разговор между домакиня и възрастна жена. Възрастната жена пита дали улицата, където живее домакинята води до храма. След отрицателния отговор възрастната жена казва простичко:

-Че каква е тази улица, щом не води до храма?

В тази фраза се крие толкова смисъл и толкова истина, колкото е необходима на цялото човечество от появяването му до неговото евентуално приключване.

Но тази фраза е смисълът на съществуване и на обществото, и на всеки един от нас поотделно.

Защо останахме без храм?

Защо пътят, по който вървим ни води в поредното блато?

Защо сме закърнели за смисъла и истината?

Защо издигнахме тялото си в кумир?

Защо не си задаваме Въпросите?

Тялото се лекува в болницата, но душата-в храма. Ние искаме да построим храм на нашето тяло.

Върховна глупост!

На какво основание приемаме смрадливите тела на една шайка негодници за мощи? Та те не само не са светци, но са и мъртвородени. Те имат само тела, но душа нямат. Не виждате ли това? Не виждате ли, че те са назначени от Сатаната, а не са избрани от нас?

Не виждате ли, че ние с вота си само ги легитимираме? Сатанаил доволно потрива мръсните си ръце и се радва, че за пореден път ни е измамил. А ние, кой знае защо, не чуваме сатанинския му смях и с телата си пазим неговите мандатоносители и с парите си храним ненаситните им тела.

Каква ерупция на глупостта и слепотата!

45 години строихме крепост върху блатото на една човеконенавистническа идеология. 45 години с телата и костите си крепяхме стените да не паднат. Излизахме на сатанински сборища и се самолъжехме, че живеем добре и правилно. 45 години вървяхме в посока, обратна на пътя към храма. Сега не искаме да признаем върховната си глупост, бездуховност и безумие. Това ни кара да сантименталничим, защото нямаме време да си създадем нова биография и да признаем, че сме били отрепки. Дори когато децата ни излязоха на улиците, за да ни отворят очите, ние още по-силно ги стиснахме и дружно заповтаряхме, че те не знаят какво искат. Трябвало да искат не морал, а хляб и вода.

А те искат храм. Храм, който ние трябваше да изградим. Не от камъни дърво и метал. Не от притворни молитви и заклинания, а от дух. От познание и характер. Сега ние ги обвиняваме, че ни вменяват вина.

Те са деца. Те не вменяват вина. Те питат!

Всяка година завършва с равносметка За тази година равносметката е съкрушителна. След 45 години безумно крепене на една идиотска Вавилонска кула и 24 години потъване в блатото, което смърди ужасно, но ни е топло и затова ние още не сме стигнали до пътя който води до храма. Нещо повече-не го търсим. Опитваме се да строим нещо, парадирайки, ч това е храм.

Това, което строим е най-обикновен замък. Той е построен с камъни, бетон, желязо и дълбока бездуховност. Стените му ни пазят от разум, духовност и отговорност

А храмът се строи от дух. От душите на всички нас. Замъкът пази телата на сатанаиловите войници от духовността и човешката любов . Повярвайте! Замък не ни е нужен. Нужен ни е храм. Един за всички нас, в който човек трябва да влиза свободно и равноправно.

Но трябва да намерим Пътя към храма. Той е само един и минава през нас самите. По пътя трябва да изхвърлим от нас всички хитрости, подлости, самозалъгвапия и казуистики. Трябва да изрежем греховете, грешките и апатията.

Пътят към храма е пречистването на всеки от нас. Храмът не е материален, но има невидима стена. И ако не се пречистим, ако не се излекуваме от пороците и греховете си, тази невидима стена няма да ни допусне в храма.

Тръгвайте по Пътя към храма. Той е стръмен, дълъг и труден. Само силните и страстно желаещите ще стигнат до него. Направете си равносметката за изминалата година и вземете духовния скалпел. Започнете със себе си.Изчистете се от цялото зло в себе си и станете свободни хора.

Защото какво е един път, който не води до храм?





Гласувай:
16



1. grigorsimov - "Пътят към ада е постлан с доби намерения" или, в случая, - с привлекателни лъжи
31.12.2013 12:58
"Дори когато децата ни излязоха на улиците, за да ни отворят очите, ние още по-силно ги стиснахме и дружно заповтаряхме, че те не знаят какво искат".
............
Дяволът (а и всеки обикновен измамник) никога няма да каже открито и да си признае, че е измамник и човекоубиец, но винаги се представя за доброжелател и "човеколюбец". Затова, да не приемаме на голо доверие, подхвърлените, и на практика, нищо не значещи фрази, като "искаме морал в политиката"!!?
Та, кои политици и кои партии до сега не бяха, уж, за морал в политиката, и какви са резултатите от честата демократична смяна, на едни измамници (буквално - слуги на дявола), с други?
Поразпитайте "красивите, ранобудните и умните" протестиращи "деца", за храма и за вярата - в доброто, в истината и правдата, и ако един от десет отговори смислено, ще е добре: – за какъв храм, за кой господ и за какъв морал, на практика, става дума? Защото морала и "бога" (от върха на пирамидата, изобразена на еднодоларовата банкнота) на спонсорите и менторите им, би трябвало да са ни добре познати!
цитирай
2. tarabata - " за какъв храм, за кой го...
31.12.2013 16:50
grigorsimov написа:
"
за какъв храм, за кой господ и за какъв морал, на практика, става дума?


Разбира се, на рубладжиите и техните изтрещели папагали никога няма да стане ясно за какъв храм, за кой Господ и за какъв морал става дума. Но колкото и кал да бъде хвърляна, истината никога няма да остане скрита за тези, които имат очи не само да гледат, но и да виждат.
цитирай
3. mglishev - Малко сложно като за българите,
31.12.2013 17:18
но добре и вярно написано, Бос!
цитирай
4. demograph - Браво Босоногий!
07.01.2014 11:53
Колко точно и силно си го казал!... Какъв храм, какви пет лева? Червенокожите да построят кораб!!!!!!!!!! Те не го виждат. Да си жив и здрав.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11743753
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031