Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2013 16:54 - ТИ СИ НА ХОД, САТАНИШЕВ!
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3338 Коментари: 8 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В УКРАЙНА ОБЯВИХА ВСЕОБЩА ПОЛИТИЧЕСКА СТАЧКА

 

В Украйна опозицията обяви всеобща политическа стачка. Това стана след като в Киев бяха докарани спецполицаите от отряд „Беркут” /Скален орел, превод мой/  от източна Украйна. Нека не забравяме, че там живеят предимно руснаци. Проля се кръв. Ситуацията придоби безвъзвратен характер. Янукович не иска да отстъпи. Опозицията-също. В същото време прескачат яростни искри между източна и западна Украйна. На изток те са над 10 милиона. На запад са части от Полша. Без кръв няма да мине. Не се забелязва разум от страна на управляващите и те нагнетяват напрежение, за да се стигне до схватка и да обяснят всичко с нея. Тя им е много необходима, за да оправдаят действията си.

Същото стана и у нас в по-малка степен. Но подготвените провокатори, използването на полиция и жандармерия от провинцията и загражденията са измислени от една глава и се реализират по един и същи начин.

Има и разлики. В Украйна има мониторинг на ситуацията. Десетина депутати от партията на Янукович се отказаха от него и в момента се очертава възможност за импичмънт на президента.

Да не забравяме, че Украйна има диаспора в севрна Америка-САЩ и Канада над 15 млн души. Като се прибавят и тези в западна Европа, се превръщат в една решаваща сила, тъй като те могат да заставят управляващите на тези страни, в които живеят да вземат определено отношение към Янукович и Кремъл. А Кремъл се намира в една много деликатна ситуация. Ако изтърве Украйна, се объркват далечните планове за хегемония в региона. А Русия никак не обича да губи сфери на влияние. Приема го много болезнено, понеже рискува да се разпадне вторично.

Каквото и да стане ние трябва да гледаме внимателно към Украйна, понеже решението там ще се окаже възможно и тук. В същото време в Украйна живеят близо 300 хил. българи и тяхната съдба не може да ни е безразлична. Нека заставим президента, премиера и външният министър да кажат какво мислят за ситуацията в Украйна, а не да се крият като плъхове в канализацията. Да не говорим, че шеф на управляващата партия БСП е роден в Херсон. И трябва да вземе отношение.

Ти си на ход



Гласувай:
16



1. sande - За Родину! За Януковичу!
02.12.2013 18:19
Сатанишев на ход си!

Или си ходи!
цитирай
2. nikikm - А,ако
02.12.2013 19:07
спечели ес,печели нср и Украйна ще стане това,което е днес България!Следва Русия и това е целта!Голяма част от украинците все още не знаят съдбата си в ес.А,протестиращите са същите,като у нас,платени и заблудени,зад които витае сянката на световната олигархия,ръмжаща,че плячката и се изплъзва! Забавя се унищожението на поредното и важно препятствие за господарите в посока заробване на света!
цитирай
3. blackpredator - Восток, это дело тонкое !
02.12.2013 22:10
В Киев на мейдана, пак бият Паниковски...
цитирай
4. staler - украина прилича на българия, ко...
03.12.2013 00:16
украина прилича на българия,колкото босия на кардяшан.
цитирай
5. karaiany - Сатанишев. Харесах!:)
03.12.2013 10:54
Но аз бих го нарекъл Сатанаил Мишев, защото има излъчване на плъх!
"Вие трябва направи нещо!", ако си спомняте призивите му за насилие срещу протестиращите.
цитирай
6. kbalenciaga - Босия много си прост! Ама много си прост!
03.12.2013 14:26
Толкова си прост, та не виждаш че част от украинците "искат"(с промити мозъци) Украйна да е това, което беше България преди 7г.(преди да влезе в ЕС), и да минат по същия път, който минаха българите.

И чак толкова си прост, та слагаш каруцата пред коня.

"Това стана след като в Киев бяха докарани спецполицаите от отряд „Беркут” /Скален орел, превод мой/ от източна Украйна."

А защо не виждаш как преди това товарят яки платени млади мъже масово в автобуси?! С инструкции как да "протестират"!
Защото си прост?

Сещаш ли се какво ще се случи, ако протестиращи американци във Вашингтон се качат на трактор и се насочат срещу полицаите, така както направиха украинските протестиращи?
Ще бъдат ли разстреляни като бесни кучета от американските полицаи???
Кажи бе тъпак!

Ееее, накрая не ти ли светва, че и това е Фарс, в който участват и управляващите на Украйна, така както във Фарса в България през 1989г. участваха и ченгета от ДС, и висшата клика на БКП???

Ама като те знам колко си ПРОСТ..."А дано, ама надали!"!!!
цитирай
7. demograph - Светът е заробен Ники
03.12.2013 15:38
Въпросът е само в избора на робията. За украинците изборът е лесен - избират между бившя си поробител Русия и "нов" ЕС. За нас е лоша работата. Ние трябва да избираме между ЕС, Русия и Турция. Такъв избор е тежък. Затуй сме като овце подгонени от три кучета. И все пак засега сме на правилната писта - към дебелото, сито куче. Другите две са гладни като вълци...
цитирай
8. staler - кое е дебелото сито свине, че не р...
04.12.2013 04:09
кое е дебелото сито свине,че не разбрах? грешиш дермограф,и то фатално,свинето нема наяждане,които и да визираш ,по горе.кбаленсиага,кво се заяждаш с човеко,и тои деца храни,и ти мноого деца.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11789418
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930