Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2013 14:13 - ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА И МИНИСТЪРА НА МТСП
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3866 Коментари: 5 Гласове:
15

Последна промяна: 24.11.2013 19:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

КАКВО НОВО В ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ

 

Драги мои читатели

Получих това писмо и много неща в него ме озадачиха, меко казано.
На територията България се провежда съмнително мероприятие с още по съмнителни организатори и резултати. Приемам, че след като се провежда тук, организаторите са от МОН. При подобни форуми предварително се одобрява програма и се подписва протокол. Приема се бюджет и се уточняват мерприятията по теми и продължителност. Определят се медиатори и време за коментари и дебати. Осигуряват се рекламни и работни материали на съответните езици или се определя работен език, преводачи, субтитри или симултанен превод.

От долното писмо аз не видях подобно нещо. Просто виждам как Турция се държи като метрополия  и гледа на Бългрия като на своя територия или най-малкото като на свой доминион. Ясно се вижда, че българската страна няма нищо против и е приела тези отношения като нормални. Няма нито един протест, нито една забележка към представителите на Османската империя. МОН се държи като филиал на турското министерство на туризма и леката промишленост.

Обръщам се към министър Клисарова да вземе незабавно отношение към  „Турско-български форум-ден на хората с увреждания”. Трябва да оповести премиера и президента да вземат отношение към провокативната подмяна на националния флаг и да бъде привикан посланика на Турция да даде обяснения и да поиска извинение. Все пак в една църква камбаната се бие от клисаря. Нека си изпълни задължението и да удари камбаната.

Ако Клисарова не направи това-незабавно да си подаде оставката и да се върне в къщи, където може да се занимава с правопис и правоговор. Например дали се пише „вишо” или „висше”.

 

 

 

  Уважаеми пробуждащи се СЪнародници,

                                             спящи, по-малко спящи и хронично заспали!

 

 Имам неудоволствието да Ви информирам за проведената наскоро инициатива от Османската империя, проведена от МОН  като „Турско-български форум – Ден на хората с увреждания”, за обмен на добри практики в помощното образование. Или  другата му „уникална” формулировка - „Ден на турско-българския инвалид”, изтъпанена на голям афиш, на сцената на събитието, където българският трибагреник бе заменен с едноцветен, червен флаг!?! Предполага се това да е някакъв зловещ отомански хибрид, под чиито надслов се промъкна пропагандният фарс на 18.11.2013г., където турската страна представи своите добри практики в туристическия бизнес, леката и хранително-вкусова промишленост, грижливо преведени сентенции от Корана - за разлика от тоталната липса на превод на български език...-, въобще „равнопоставен, културен обмен”. На този фон, българските педагози и деца с увреждания и техните саморъчни творби стояха нелепо, в неведение за протичащия „обмен” при пълна липса на български превод


Малко след като написах коментара си, влязох в интернет, за да видя как е отразен този т. нар. "форум". Там пише, че на него са присъствали от българска страна министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов и зам. министъра на МОН Мукаддес Налбант. От турска страна е присъствал зам министърът на социалното министерство Ашкън Асан.
Това обяснява липсата на преводач. Просто там са си говорили на етнически език в рамките на Османската империя.
Затова искам оставките и на Адемов и Налбант, които грубо са нарушили конституцията и законите на Република България.
image
image



Гласувай:
15



1. vestige - :(
24.11.2013 14:57
Казват че сме параноици, фанатични националисти. Всички факти, всички последователни действия са пред очите ни, но няма кой да види. Манипулативно противопоставят София и всички българи извън нея... ляво -дясно (а те са едно)
В учебниците на Турция от вече 4 години Родопите са в територията и. И някой реагира ли? Поне от една партия. Никой!
цитирай
2. chavdar01 - ТАМАН СА СПЕСТИЛИ ПАРИ ОТ ПРЕВОДАЧИ! :)))))))
24.11.2013 16:30
ТОВА ВЕЧЕ ЗВУЧИ КАТО ЕДИН НЕМСКИ ВИЦ:
ДВАМА НЕМСКИ ПОЛИЦАИ СПИРАТ ЕДИН НЕМСКИ ГРАЖДАНИН ЗА ПРОВЕРКА И СЛЕД КАТО МУ ВЗИМАТ ЛИЧНАТА КАРТА СЕ СБУТВАТ И ЗАПОЧВАТ ДА СЕ ПОДСМИХВАТ.
-АХМЕД,АХМЕД ВИЖ КАКВО СТРАНО ИМЕ-ХАНС ИМА ТОЗИ ГЕМАНЕЦ.
АХМЕД ПОГЛЕЖДА ЛИЧНАТА МУ КАРТА И КАЗВА,ДА БЕ КАДИР! :)))))))))
ТАКА И У НАС?!
цитирай
3. demograph - Хасан Адемов не знае турски
25.11.2013 10:30
Следователно е блеял като овца на форума хипнотизиран от турското знаме.
цитирай
4. demograph - Босий, погледни как отразяват в манипулаторките събитието "ПОМАШКА партия"...
25.11.2013 10:35
Приготви си найлонова торбичка, защото ще повръщаш, прочитайки думата помашки ЕТНОС ??!... Извини ме.
цитирай
5. kolevdobri - Че е заспал, заспал е ...
01.12.2013 13:20
Не НАРОД, а народче. Добре, че поне жените ни са хубави, иначе направо да си слагаме въжето.
Ама и не е добре информиран от продажната ни журналистика. Става дума за по-простата му и многочислена част, която едва успя да се справи с дистанционното на телевизора...
От друга страна - нетът ни е и добър и сравнително евтин, така че няма оправдание за неинформираност на останалата част.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734117
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031