Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2013 10:43 - ГЕНЕЗИС НА ОМРАЗАТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 6616 Коментари: 8 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ОТКЪДЕ ИДВА ОМРАЗАТА, ЗА КОЯТО СЕГА СЕ ГОВОРИ

Напоследък, около чуждите граждани, които идват в България се заформи мнение, че българското общество се е озлобило и не ще да приема чужденци като бежанци и нуждаещи се. Говори се, че сме спасили 50 хил. евреи, а сега не искаме да спасяваме араби, афганистанци, сирийци и сомалийци.

Дали това е правилният въпрос?

Решително не е!

От спасяването на евреите до днес са минали повече от 70 години. И то не какви да е години.

Тези години, особено тези от 1944 до 1989 г. бяха особени години. В тези години цялата посока на държавата беше поета от една банда чужди агенти, които цензурираха живота на българските граждани. Цензурата беше от различен характер. Като се започне от избиването без съд и присъда на десетки хиляди българи непосредствено след 10 ноември, премине се през т. нар. „Народен съд” и лагерите и се стигне до пълната комунизация на изкуството и културата, ако това може да се назове „изкуство” и „култура”. Потърсих в интернет поемата на прехваления „демократ” Валери Петров „Народен съд”, за да ви покажа за какво става дума, но не успях да я намеря. В нея авторът крещи „Смърт! Смърт! Смърт!” и всъщност тези думи са в основата на цялата му „поема”. Вече след 1990 г. същият автор написа и реваншистките стихове „Боксова песничка”, в която се казва, че сега БКП-БСП е малко поизморена, но като се съвземе отново ще ни нокаутира. Което и стана.

Няма да ви разказвам за отделни съдби на автори, хора на изкуството, журналисти и най-обикновени хора, които бяха хулени,  дисциплинарно уволнявани, интернирани, съдени и убивани заради мислене, различно от линията на бандата БКП. Те сееха омраза в речите си, във филмите и книгите, песните и паметниците. Достатъчно е да отидете пред „Позитано 20” и да видите скулптурната група, за да ви стане ясно, че омразата е в основата на мислите и действията им.  Всички, които не са съгласни и покорни се обявяват за врагове и трябва да бъдат унищожени. Това беше факт в книжарниците, киносалоните, театрите и медиите. Това бяха митингите и демонстрациите, които бяха задължителни за всички без изключение.

Ето откъде идва омразата към всичко чуждо. Ако в стиховете на Добри Чинтулов и Ботев има омраза, то тя е на патриотична основа. Там става дума за освобождаване на България от чуждо владичество. Ако се говори за военните песни по времето на царство България, там също става дума за един здрав патриотизъм. Но в това, което се написа, записа и филмира от 1944 до 1989 г. има омраза към инакомислещия ти сънародник, към несъгласния, към хора с принципи.

Пристигането на чужденци в България и отказът на държавата да създаде ред, законност и хуманизъм още от границата, води до един хаос, за да може чрез него да ни обяснят, че, видите ли, чужденците са виновни за всичко. Така, чрез една мръсна провокация, те постигат две цели. Първата е да прехвърлим страховете и емоциите си към хора, които са пропуснати на границата нарочно. Втората цел е да не се усетим, че именно политиците са истинските виновници за всичко, което става в страната.

За илюстрация на думите ми ви прибавям едно стихотворение, което беше култово за онова време и един откъс от една поема на Богомил Райнов. Направете анализ и ще видите, че там има само агресия, лее се кръв и се оправдава бандата БКП дори и за грешките и престъпленията и. Всъщност, и двамата открито пишат, че БКП не е партия, а една завършена машина за убиване.

 

 

КЪМ ПАРТИЯТА

                                                                                               Христо Радевски

 

Аз крача с крачките ти бойни.

Аз чувствам как тече кръвта

от твойте рани многобройни,

и аз горя, и аз туптя,

 

туптя със пулса ти неравен —

плът от войнишката ти плът, —

подхлъзвам се и се изправям

по твоя окървавен път.

 

Води ме, Партийо, води ме,

под свойте бойки знамена!

Свети с червеното си име

чрез хилядите имена!

 

Във своята сурова строгост

ти нежна като майка си.

Аз всичко бих ти дал да мога

да бъда твой достоен син.

 

Като лъча да пламенея —

лъча на твоята зора!

Тъй както Смирненски да пея,

тъй както Ботев да умра!

 

Мен хулите не ме смущават,

врагът с които те покри —

аз знам, аз вярвам, че си права,

когато съгрешиш дори!

 

Ах, как горещите ти рани

дълбоко, остро ме болят —

кога нападаш и се браниш,

кога се луташ в своя път.

 

Тъй както някога на село,

свежен от утринна роса,

баща ми с лапи загрубели

показваше ми да кося —

 

тъй ти десница ми подаде

и във борбата ме кали.

Затуй горя във твойта радост

и твойта болка ме боли.

 

Води ме, Партийо, води ме

под бойките си знамена

и нека свети твойто име

чрез хилядите имена!

 

… И ако нявга се забравя

и почна да те клеветя —

не ме заплювай! Аз тогава

не бих заслужил чест такава —

дори на храчките честта!

 

Но аз горя! Но аз живея!

Аз няма да ти изменя!

Във думите ми червенеят

лъчи от твойта светлина!

 

И в милионния ти пристъп

срещу врага ни разнолик

не съм аз Радевски, ни Христо,

аз съм безимен твой войник.

 

Води ме, Партийо, води ме

под свойте бойки знамена!

Свети с червеното си име

чрез хилядите имена!

 

 

Внезапно на масата с карти и схеми
телефонът звънва прегракнал.
И прекъснали мигом доклада на Ленин
танкистите тръгват в атака.

По земята замръзнала се движат машините
сред фонтани от пръст и от сняг.
И зад тях - величава - ръст вдига родината,
а пред тях врагът бяга.

И за боя ли мисли или за доклада
мургавия висок сержант -
не е ясно, но ясно е как бие той с радост
враговете от своя танк.

И ето че всъщност не е прекратен
доклада гневен на снарядите с воя:
с бурния грохот, с моторния темп
темата разгръща се в боя.

Богомил Райнов
(Стихове за Ленин, Сталин, Благоев, Димитров и Червенков. С., 1953, изд. Народна Младеж)





Гласувай:
17



1. andrei - "Бежанците"са помощ на Ердоган
06.11.2013 11:36
за Мутрата Борисов,за сваляне на Правителството.Ако непредубедено разгледаш какви са хората дошли като бежанци,ще установиш,че са внимателно подбирани по възраст.Някои твърдят,че са дошли с жените и децата си,което не може с категоричност да се установи,поради непредставяне на лични документи.Липсват и възрастни хора(баби и дядовци),което не е случайно.Целта е да се дестабилизира България и ескалира гражданското недоволство,което с останалите протести да събори Правителството.За да не се създаде умишлено впечатление за планирана умисъл-на границата не пристигат тълпи от бежанци,а внимателно подбирани групи от по стотина човека.Всичко останало по въпроса е ала бала,за наивници.Не случайно при управлението на ГЕРБ,изчезнаха тридесет милиона предоставени от ЕС за укрепване на границата,която си остана умишлено разградена.Да споменавам ли топлите чувства и връзки на Борисов с Ердоган? Поради тази причина е взето решение,бежанците да се настаняват в сгради от затворен тип,където ще може да се упражнява стриктен контрол.Не се заблуждавайте,че специалните служби нямат достатъчна информация,какви са тези хора.Тези хора са предимно от ислямистката опозиция.Това че не се споменава този факт,е единствено да не се нагнетява повече напрежение сред хората.Взети са всички мерки тези бежанци да са под надежден контрол.Не смятай,че спец.службите са слаба ракия и това което казвам те не знаят по-добре и от мен!!!
цитирай
2. olivie - Да видим от гледна точка на кон/спир/т/ативната теория: Ние сме експеримент!
06.11.2013 12:14
Кукловодите нямат загуба, а само полза от фалита на вузовете, което ще им даде възможност да ги изкупят в следващия момент и да почнат да диктуват образованието в България. А за "умничките" още на следващия месец никой няма да си спомня. За тия профани контролирания хаос е майка на анархията, но тя е безгръбначно поведение-параван на някаква разновидност на арабска пролет, каквато ни подготвят с вълните от бежанци. Има само един начин НСР да се случи по пътя на анархията и той минава през браншовите синдикати, анархосиндикализма и предприятията с "мъртъв работодател" Всичко останало само ще мултиплицира сегашната форма на обществен договор. Все пак не издържах на дивотиите които се творят и ви го казах с надеждата, че повече хора ще прочетат блога на Босия преди да е станало късно.
цитирай
3. demograph - Поздрав Босий
06.11.2013 13:10
Омразата е заразна. Червените вируси хващат първо овцебългарите. И те почват да блеят в червено-омразно. Блеят когато видят кръвта на одраните си съовце. Но блеят най-паче когато някой/студент/ги поведе към зелени тучни пасища. Защото овцебългарите са отвикнали да пасат трева, свикнали са тъпо да висят на празните си ясли. И да блеят за трохите на оффчарите по мелодийките на ПесноПеевски..
цитирай
4. schumpov - Написаното звучи силно антиком...
07.11.2013 09:15
Написаното звучи силно антикомунистически, а пък това е архаизъм, независимо от съществуващите комунисти.
Поздравявам Ви.
цитирай
5. ykpaina - Много точно казано.
07.11.2013 10:03
Много точно казано.
цитирай
6. letopisec - Някой може ли да попита админите на ...
09.11.2013 19:22
Някой може ли да попита админите на блог.бг, защо материала ми 07.11 22:37 - Автономна държава Тракия поиска Премянов. не се допуска на първа страница, при положение, че има до момента 922 прочита...И изобщо къде е материала ми на страниците на блог.бг-политика???? Изчезна също така статията ми "Кимерийските бойни кучета", която доскоро беше на първа страница на блог.бг.-история????
цитирай
7. olivie - letopisec,
10.11.2013 12:32
тука има, тука нема, чувал ли си? Премянов не е искал автономна ДЪРЖАВА, а РЕГИОН! И то съобразено с НСР и края на националните държави. По същество представлява обаче ирония и провокация, защото Турция все още не е член на ЕС и противоречи на "Ислямска дъга". С една дума той противопоставя "дъгата" с НСР. Явно истинските кукловоди още нямат отговор. Това е!
ПП. Но и ние вече не пасем трева...
цитирай
8. socialismus - С какво "черни боклуци" е по- оскърбително от "червени боклуци"? Социалистите отново необосновани жертви
10.11.2013 13:04
Частните ни, честни медии са в защита на правото на достойнство на човеци, оскърбявани като "черни боклуци", но се отнасят равнодушно към оскърбяването на голяма част от българското население. И оскърбителите и оскърбените свикнахме и ето, примиряваме се да сме "овцебългари". Аз смятам, че оскърбителите на българите не поставят с това себе си по- високо, а по- продажно спрямо народа ни. Възрожденците са опитвали да изтеглят другите до нивото си, а сегашните кресльовци, самовъзхвалили се до божества презират останалите. Това, че смятам социализма за по- добро бъдеще като при това спазвам законите не ме прави по- лош от този, който смята либералното пазарно общество за по- добро.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737890
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031